Δροσιστικός, χορταστικός κι εξωτικός γιαουρτοκαφές!
Το Βιετνάμ είναι μια χώρα πολύ σημαντική για την παγκόσμια παραγωγή του καφέ – συγκαταλέγεται ανάμεσα στους μεγαλύτερους καφεοπαραγωγούς του κόσμου, ενώ είναι η κοιτίδα του καφέ Robusta, ο οποίος παράγεται σε πολύ μεγάλες ποσότητες στην Ασιατική χώρα. H τεράστια παραγωγή Robusta έχει επηρεάσει, όπως είναι φυσικό, την κουλτούρα του καφέ και τις παραδοσιακές βιετναμέζικες συνταγές καφέ.
Σε γενικές γραμμές, οι Βιετναμέζοι αγαπούν τον δυνατό Robusta, σε εκχύλιση φίλτρου, όπως άλλωστε και όλοι οι Ασιατικοί λαοί. Λόγω της έντασης του καφές και της δεδομένης του πικράδας, οι βιετναμέζικες συνταγές έχουν συνήθως μπόλικο γάλα (συνήθως ζαχαρούχο) ή και αρκετή ζάχαρη και μπαχαρικά. Μια ακόμα παραλλαγή του δημοφιλέστερου βιετναμέζικου καφέ, χρησιμοποιεί αντί για ζαχαρούχο γάλα, γιαούρτι. Ο Ca Phe Sua Chua, όπως είναι το βιετναμέζικο όνομά του, ακροβατεί μεταξύ γλυκού, πικρού και ξινού και έχει απολαυστική, παχύρρευστη υφή που θυμίζει milkshake!
Ο βιετναμέζικος γιαουρτο-καφές είναι μια καλή λύση για τις ζεστές ημέρες, ένας χορταστικός, δροσερός καφές που έχει σημαντικά λιγότερες θερμίδες από τους καφέδες που βασίζονται στο παγωτό, τη συνταγή και τα λοιπά «αμαρτωλά» συνοδευτικά. Στην χώρα μας δε, που φημίζεται για το καλό της γιαούρτι, μπορεί να γίνει ακόμα πιο απολαυστικός.
Τι χρειαζόμαστε για τον Βιετναμέζικο Καφέ με γιαούρτι;
Πώς ετοιμάζουμε τον Βιετναμέζικο καφέ με γιαούρτι;
Συμβουλές για νόστιμο Βιετναμέζικο καφέ με γιαούρτι
Γιαούρτι και καφές φίλτρου, και σε μια γουλιά, ένα κλασικό ελληνικό προϊόν έχει μεταμορφωθεί σε μια βιετναμέζικη σπεσιαλιτέ. Σίγουρα, μόνο ο καφές έχει τη δύναμη να κάνει τέτοια μαγικά!
Κατεβάστε την συνταγή σε πρακτικό αρχείο pdf ή τυπώστε τη, πατώντας εδώ