Από την ξεχωριστή ασιατική κουλτούρα του καφέ, μια συνταγή παντρεύει την ένταση του βιενταμέζικου Robusta με το εξωτικό άγγιμα.
Το Βιετνάμ αποτελεί μια παγκόσμια δύναμη στο χώρο του καφέ, καθώς είναι η δεύτερη μεγαλύτερη καφεοπαραγωγός χώρα του κόσμου, μετά την Βραζιλία, αλλά και ο μεγαλύτερος παραγωγός Robusta. Ο βιετναμέζικος καφές βρίσκεται παντού και είναι σχεδόν σίγουρα πως τον έχουμε κάποια στιγμή γευτεί, έστω και αν δεν το γνωρίζουμε. Αυτό ωστόσο που έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον, είναι η βιετναμέζικη κουλτούρα του καφέ, με τις δικές της, ξεχωριστές συνταγές.
Όπως και σε ολόκληρη την νοτιοανατολική Ασία, οι ντόπιοι αγαπούν τον δυνατό καφέ φίλτρου, στον οποίο προσθέτουν αφειδώς ζάχαρη και συμπυκνωμένο γάλα. Το αποτέλεσμα είναι συνήθως ένας παχύρρευστος καφές, με γεύσεις που κοντράρουν το πικρό του δυνατού ασιατικού καφέ με το γλυκό της ζάχαρης ή του ζαχαρούχου γάλακτος – ο cà phê sữa đá, ο «εθνικός καφές» του Βιετνάμ, είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της Ασιατικής κουλτούρας του καφέ.
Οι Βιετναμέζοι, πατώντας πάνω στις παραδοσιακές τους συνταγές, πηγαίνουν τον καφέ τους ένα βήμα παραπέρα, προσθέτοντας στο ρόφημά τους υλικά που στα καθ’ ημάς θεωρούνται «εξωτικά», όπως για παράδειγμα η καρύδα. Το αποτέλεσμα είναι ένας συναρπαστικός καφές, που παντρεύει γεύσεις που οι δυτικοί ουρανίσκοι δεν έχουν συνηθίσει. Μια δοκιμή μπορεί να πείσει ακόμα και τον πιο δύσπιστο!
Τι χρειαζόμαστε για τον Βιετναμέζικο Coconut Latte;
Πώς ετοιμάζουμε τον Βιετναμέζικο Coconut Latte;
Συμβουλές για πεντανόστιμους Coconut Latte
Έχουμε αποδείξει πολλές φορές ότι ο κόσμος του καφέ δε γνωρίζει σύνορα – ο καρυδοκαφές από το μακρινό Βιετνάμ είναι μια από τις καλύτερες αποδείξεις για αυτό. Φτιάξτε μια εξωτική συνταγή με noodles, χαζέψτε τα μαγικά τοπία το Βιετνάμ και κλείστε το γεύμα με έναν Coconut Latte – ο καφές μας γεμίζει εμπειρίες.
Κατεβάστε την συνταγή σε πρακτικό αρχείο pdf ή τυπώστε τη, πατώντας εδώ