Ένα αγαπημένο γλυκό σε έκδοση καφέ.
Αν υπάρχει μία γεύση που μπορεί να φέρει στο μυαλό την ατμόσφαιρα του Πάσχα, αυτή είναι χωρίς αμφιβολία η γεύση του τσουρεκιού. Το αφράτο, γλυκό τσουρέκι παρασκευάζεται κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας σε ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά και όπου υπάρχουν ελληνικές κοινότητες σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται για ένα έθιμο που οι ρίζες του χάνονται στο χρόνο, και οι παραλλαγές του είναι αρκετές. Ωστόσο, πάντα μιλάμε για ένα γλυκό, αφράτο ψωμί, που αρωματίζεται με μαστίχα, μαχλέπι και πορτοκάλι, και στολίζεται, συνήθως, με ένα κόκκινο αυγό. Το επίπονο ζύμωμά του και οι διαδοχικές αναπαύσεις της ζύμης, προκειμένου το τσουρέκι να αποκτήσει την αγαπημένη του μαστιχωτή, αφράτη υφή, είναι το μυστικό κάθε τεχνίτη ή τεχνίτισσας που καταπιάνεται με αυτό το δύσκολο καθήκον!
Κάθε Πάσχα, όλα τα σπιτικά… γεμίζουν τσουρέκια! Το δικό μας, το αγοραστό, της νονάς, της γιαγιάς και πάει λέγοντας. Είναι γεγονός ότι το τσουρέκι ταιριάζει πολύ καλά με τον καφέ – όμως, τι γίνεται αν θέλουμε να ετοιμάσουμε έναν καφέ με γεύση τσουρέκι;
Παρουσιάζουμε έναν latte, που αρωματίζεται με τα παραδοσιακά πασχαλινά μπαχαρικά και έχει αφράτη υφή, χάρη στο αφρόγαλο. Ιδανικός για να μας φέρει στο μυαλό την κατάνυξη της Μεγάλης Εβδομάδας κάθε στιγμή, αλλά και για να συνοδέψει πασχαλινά γλυκίσματα, όπως τσουρέκι ή κουλουράκια.
Τι χρειαζόμαστε για τον Latte Τσουρέκι;
Πώς ετοιμάζουμε τον Latte Τσουρέκι;
Συμβουλές για γιορταστικούς Latte Τσουρέκι
Οι γιορτές είναι, ανάμεσα σε όλα τα άλλα, μυρωδιές και γεύσεις. Και η πιο αγαπημένη μυρωδιά του Πάσχα, βρίσκει τρόπο να τρυπώσει και στον καφέ μας.