ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για αγορές άνω των 69 €
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 210 88 10 717
0

Latte με άρωμα Τσουρέκι, ιδανικός για το Πάσχα!

23/04/2024
από coffees.gr

Ένα αγαπημένο γλυκό σε έκδοση καφέ.

Αν υπάρχει μία γεύση που μπορεί να φέρει στο μυαλό την ατμόσφαιρα του Πάσχα, αυτή είναι χωρίς αμφιβολία η γεύση του τσουρεκιού. Το αφράτο, γλυκό τσουρέκι παρασκευάζεται κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας σε ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά και όπου υπάρχουν ελληνικές κοινότητες σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται για ένα έθιμο που οι ρίζες του χάνονται στο χρόνο, και οι παραλλαγές του είναι αρκετές. Ωστόσο, πάντα μιλάμε για ένα γλυκό, αφράτο ψωμί, που αρωματίζεται με μαστίχα, μαχλέπι και πορτοκάλι, και στολίζεται, συνήθως, με ένα κόκκινο αυγό. Το επίπονο ζύμωμά του και οι διαδοχικές αναπαύσεις της ζύμης, προκειμένου το τσουρέκι να αποκτήσει την αγαπημένη του μαστιχωτή, αφράτη υφή, είναι το μυστικό κάθε τεχνίτη ή τεχνίτισσας που καταπιάνεται με αυτό το δύσκολο καθήκον!

Κάθε Πάσχα, όλα τα σπιτικά… γεμίζουν τσουρέκια! Το δικό μας, το αγοραστό, της νονάς, της γιαγιάς και πάει λέγοντας. Είναι γεγονός ότι το τσουρέκι ταιριάζει πολύ καλά με τον καφέ – όμως, τι γίνεται αν θέλουμε να ετοιμάσουμε έναν καφέ με γεύση τσουρέκι;

Παρουσιάζουμε έναν latte, που αρωματίζεται με τα παραδοσιακά πασχαλινά μπαχαρικά και έχει αφράτη υφή, χάρη στο αφρόγαλο. Ιδανικός για να μας φέρει στο μυαλό την κατάνυξη της Μεγάλης Εβδομάδας κάθε στιγμή, αλλά και για να συνοδέψει πασχαλινά γλυκίσματα, όπως τσουρέκι ή κουλουράκια.

Τι χρειαζόμαστε για τον Latte Τσουρέκι;

  • Ένα διπλό espresso (70 ml)
  • 60 ml γάλα
  • Μια πρέζα μαστίχα & μαχλέπι, κοπανισμένα
  • Ξύσμα πορτοκαλιού
  • Λίγη άχνη ζάχαρη.

Πώς ετοιμάζουμε τον Latte Τσουρέκι;

  • Εκχυλίζουμε τον διπλό μας espresso
  • Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και 20 ml από το χλιαρό γάλα στον καφε, και ανακατεύουμε απαλά
  • Χτυπάμε σε αφρόγαλο τα άλλα 40ml γάλακτος και τα προσθέτουμε
  • Πασπαλίζουμε με λίγο ξύσμα πορτοκαλιού και λίγη άχνη ζάχαρη
  • Σερβίρουμε!

Συμβουλές για γιορταστικούς Latte Τσουρέκι

  • Δεν προσθέτουμε ζάχαρη, καθώς θα σερβίρουμε ήδη με ζάχαρη άχνη. Αν επιμένουμε σε κάτι πιο γλυκό, προσθέτουμε ζάχαρη κατά βούληση στον ζεστό espresso, μαζί με τα μπαχαρικά.
  • Τόσο το μαχλέπι όσο και η μαστίχα είναι πολύ έντονα μπαχαρικά, και σε μεγάλες δόσεις μπορεί να πικρίσουν. Προσθέτουμε με φειδώ, αφού πειραματιστούμε 1-2 φορές.
  • Κάποιοι θα αντιτείνουν πως τα αρώματα του τσουρεκιού ταιριάζουν περισσότερο με τον παραδοσιακό ελληνικό καφέ. Σε αυτή την περίπτωση, δεν προσθέτουμε γάλα, παρά μόνο τα μπαχαρικά.
  • Σερβίρουμε, φυσικά, με πασχαλινά κουλουράκια ή και τσουρέκι!
  • Aν το Πάσχα πέφτει… αργά και ο υδράργυρος έχει ανέβει, μπορούμε να ετοιμάσουμε και την κρύα εκδοχή. Χτυπάμε τον ζεστό καφέ με πάγο, σουρώνουμε, προσθέτουμε κρύο γάλα κι αφρόγαλο κι είμαστε έτοιμοι!

 

Οι γιορτές είναι, ανάμεσα σε όλα τα άλλα, μυρωδιές και γεύσεις. Και η πιο αγαπημένη μυρωδιά του Πάσχα, βρίσκει τρόπο να τρυπώσει και στον καφέ μας.