Mια πρωτότυπη συνταγή για τα περισσεύματα του τσουρεκιού.
Δεν υπάρχει ίσως πιο αγαπημένο πασχαλινό γλυκό, για μικρούς και μεγάλους, από το τσουρέκι. Με ρίζες που χάνονται βαθιά στο χρόνο, το τσουρέκι μοσχομυρίζει παράδοση, ενώ η αφράτη του, μαστιχωτή υφή, το κάνει ακαταμάχητο. Το μόνο πρόβλημα στο Πασχαλινό τσουρέκι είναι η… ποσότητά του!
Δεν είναι σπάνιο, τις μέρες που ακολουθούν το Πάσχα, να βρίσκουμε το σπίτι μας γεμάτο τσουρέκια. Κάτι το σπιτικό, κάτι της γιαγιάς, κάτι το άλλο από εκείνο τον καλό φούρνο, κάτι αυτό που έφερε ο νονός, κάτι αυτό που έφεραν τα ξαδέρφια… Το τσουρέκι είναι ένα κλασικό πασχαλινό κέρασμα και για αυτό, τις μέρες του Πάσχα, όλα τα σπίτια γεμίζουν νόστιμα, λαχταριστά τσουρέκια.
Παλαιότερα, αρκετοί συνήθιζαν να αποξηραίνουν το τσουρέκι και να το χρησιμοποιούν για παξιμάδι ή για βούτημα, ενώ στα πιο πρόσφατα χρόνια, εμφανίστηκαν διάφορες ευφάνταστες συνταγές, όπως οι αυγόφετες με τσουρέκι, για να αξιοποιηθεί το τσουρέκι που έχει περισσέψει. Σαν λάτρεις του καφέ όμως, εμείς προτείνουμε ένα «τιραμισού» με το μπαγιάτικο τσουρέκι!
Το τιραμισού δε χρειάζεται συστάσεις – είναι ένα από τα πλέον αγαπημένα ιταλικά επιδόρπια, με αφράτη, κρεμώδη υφή και έντονη γεύση καφέ. Πέρα από την κλασική συνταγή τιραμισού, όμως, μπορούνε φέτος να φτιάξουμε ένα «ψευτοτιραμισού», με το τσουρέκι που μας έχει περισσέψει.
Τι χρειαζόμαστε για το «Τιραμισού» από τσουρέκι;
Πως ετοιμάζουμε το «Τιραμισού» από τσουρέκι;
Συμβουλές για πεντανόστιμο «Τιραμισού» από τσουρέκι
Το τσουρέκι ποτέ δε λείπει από το Πασχαλινό τραπέζι – κι αν περισσέψει, ξέρουμε τι να το κάνουμε. Λίγος espresso, λίγο τυρί κρέμα κι έτοιμο ένα «τιραμισού» που θα ζήλευαν και οι βέροι Ιταλοί. Καλή Ανάσταση!