22/01/2021
από coffees.gr
Eίναι γλυκό ή μήπως είναι καφές;
Το Τιραμισού είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα πλέον αγαπημένα Ιταλικά επιδόρπια, που δεν λείπει ποτέ από κανένα Ιταλικό εστιατόριο που σέβεται τον εαυτό του. Η δημοφηλία του έχει δώσει αρκετές παραλλαγές, όπως η Πανακότα με γεύση Τιραμισού. Όλα αυτά τα επιδόρπια είναι ιδιαίτερα απλά και δεν απαιτούν μεγάλη εξοικείωση με τη ζαχαροπλαστική, όμως τι γίνεται με τις στιγμές που θέλουμε απλά ένα γρήγορο γλυκάκι, με έντονη γεύση καφέ, που να ετοιμάζεται κυριολεκτικά στο λεπτό;
Ο Tiramisu Cappuccino είναι κάτι μεταξύ γλυκού και καφέ, ετοιμάζεται πανεύκολα και είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να αξιοποιήσουμε περισσεύματα της κουζίνας μας, όπως θρυμματισμένα μπισκότα και κρέμα ζαχαροπλαστικής. To αποτέλεσμα είναι ένα παχύρρευστο, comfort ρόφημα, ιδανικό για νωχελικά χειμωνιάτικα απογεύματα αλλά και σαν συμπλήρωμα σε ένα πλούσιο, κυριακάτικο πρωινό.
Τι χρειαζόμαστε για τον Tiramisu Cappuccino;
- Έναν διπλό espresso (60ml)
- 20 ml κρέμα ζαχαροπλαστικής
- 100ml γάλα
- Σιρόπι Σοκολάτας
- Μπισκότα, σπασμένα σε κομμάτια
- Σαντιγί
Πως ετοιμάζουμε τον Tiramisu Cappuccino;
- Σε ένα γυάλινο ποτήρι, τοποθετούμε πρώτα την κρέμα ζαχαροπλαστικής
- Εκχυλίζουμε τον espresso μέσα στο ποτήρι και ανακατεύουμε
- Συνεχίζουμε με το αφρόγαλα και κατόπιν με τη σαντιγί
- Γαρνίρουμε με σιρόπι σοκολάτας και τριμμένα μπισκότα
Συμβουλές για εύκολο και γρήγορα Tiramisu Cappuccino
- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια απλή κρέμα ζαχαροπλαστικής στιγμής, ή ακόμα και να χρησιμοποιήσουμε όσοι μας περίσσεψε από την παρασκευή κάποιου γλυκού.
- Χρησιμοποιούμε ένα χαρμάνι με ισορροπημένη αναλογία Arabica / Robusta, ώστε η γεύση του καφέ να μην «χάνεται» στο τελικό ρόφημα. Eπιλογές όπως ο Amigos Qualita Blu (60% Arabica / 40% Robusta) ή ο Epos Caffe Hermes (80% Arabica - 20% Robusta) είναι ιδανικές για αυτή τη συνταγή.
- Εκτός από το σιρόπι σοκολάτας που θα χρησιμοποιήσουμε στο γαρνίρισμα, μπορούμε να αρωματίσουμε ελαφρά και τον espresso με λίγο σιρόπι με γεύση φουντούκι ή αμύγδαλο.
- Αν θέλουμε να παραλείψουμε το σιρόπι για μια πιο υγιεινή εκδοχή του ροφήματος, μπορούμε να πασπαλίσουμε τη σαντιγί με λίγο κακάο.
- Χρησιμοποιούμε ό,τι μπισκότα έχουμε διαθέσιμα, ιδανικά όσα μας έχουν περισσέψει από την παρασκευή κάποιου γλυκού. Το αυθεντικό τιραμισού απαιτεί σαβαγιάρ, ωστόσο αυτή η υβριδική συνταγή μπορεί να γίνει με οποιαδήποτε μπισκότα θελήσουμε.
- Η σαντιγί μπορεί να αντικατασταθεί με χτυπημένη κρέμα γάλακτος, όμως αυτό απαιτεί περισσότερο κόπο και σκοπός είναι να κρατήσουμε τη συνταγή απλή.
- Σερβίρουμε σε ποτήρι με πιατάκι και απαραιτήτως με κουταλάκι.
Δε χρειάζονται εξειδικευμένες γνώσεις ζαχαροπλαστικής για ένα νόστιμο επιδόρπιο - απλά καλός καφές και φαντασία. Ό,τι χρειάζεται για να φτιάξουμε έναν εύκολο Tiramisu Cappuccino.