ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για αγορές άνω των 69 €
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 210 88 10 717
0

Thick & Creamy παγωμένος καφές, με σαντιγί και Baileys!

26/05/2020
από coffees.gr

Ένας πλούσιος και χορταστικός καφές, για τις απογευματινές λιγούρες.

Είναι φορές, που έχουμε ανάγκη από έναν καφέ πιο χορταστικό, πιο «υπερβολικό», που να θυμίζει λίγο… επιδόρπιο. Ο χειμώνας είναι ίσως ο παράδεισος των γλυκατζήδων, αφού με την προσθήκη σαντιγίς και σιροπιού, κάθε καφές μπορεί να μετατραπεί σε ένα μικρό επιδόρπιο, ενώ δεν είναι λίγες και οι συνταγές (ιδιαίτερα την χριστουγεννιάτικη περίοδο) που θα ικανοποιήσουν κάθε λιγούρα για γλυκό με μερικές μόνο γουλιές.

Τι συμβαίνει όμως το καλοκαίρι; Οι περισσότεροι παγωμένοι καφέδες είναι ξεδιψαστικοί και δροσεροί, αλλά συνήθως απέχουν από το να χαρακτηριστούν «χορταστικοί», καθώς ο δροσιστικός χαρακτήρας υπερισχύει. Αυτό το κενό έρχεται να καλύψει ο Thick & Creamy, μια σπιτική συνταγή παγωμένου καφέ από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Thick & Creamy περιλαμβάνει άφθονη σαντιγί, σοκολάτα κι ένα άγγιγμα από λικέρ καφέ που του δίνει ξεχωριστό χαρακτήρα, ενώ όπως λέει και το όνομά του, είναι πηχτός και κρεμώδης.  Δεν πρόκειται για μια «επαγγελματική» συνταγή, αλλά για μια σπιτική επινόηση, που ξεκίνησε να διαδίδεται στα food blogs και τα social media, ανάμεσα σε όσους έψαχναν έναν παγωμένο, δροσιστικό καφέ, που ταυτόχρονα να μπορεί να υποκαταστήσει ένα επιδόρπιο με επιτυχία.

 

Tι χρειαζόμαστε για τον Thick & Creamy Παγωμένο Καφέ;

  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 120 ml δυνατό καφέ
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 30 – 40 γραμμάρια κομματάκια σοκολάτας, λιωμένα
  • 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας Baileys Irish Cream

Πώς ετοιμάζουμε τον Thick & Creamy Παγωμένο Καφέ;

  • Προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας και την ζάχαρη στον ζεστό καφέ, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν
  • Αφήνουμε το μείγμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, προσθέτουμε το λικέρ και βάζουμε στο ψυγείο για  τουλάχιστον 20 λεπτά
  • Χτυπάμε πολύ καλά την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί κι ενσωματώνουμε το μείγμα του καφέ. Βάζουμε το μείγμα στην κατάψυξη για 15-20 λεπτά
  • Σερβίρουμε με φαρδύ καλαμάκι, λίγο πάγο και μερικά κομματάκια σοκολάτας

 

Συμβουλές για νόστιμο Thick & Creamy Παγωμένο Καφέ

  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ό,τι καφέ θέλουμε, espresso ή φίλτρου. Ένα χαρμάνι πλούσιο σε Robusta θα τονίσει το χαρακτήρα του καφέ στο τελικό μας ρόφημα.
  • Αντί για Baileys Irish Cream, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο λικέρ καφέ θέλουμε, αρκεί να είναι αντίστοιχα πυκνό, για να πετύχουμε τη σωστή υφή.
  • Απολαμβάνουμε υπεύθυνα, χωρίς να ξεχνάμε ότι ο καφές περιέχει (έστω και λίγο) αλκοόλ!
  • Προσοχή στις θερμίδες! Ο Thick & Creamy είναι απολαυστικός, αλλά δεν είναι για κάθε μέρα.
  • Προσθέτουμε ζάχαρη κατά βούληση και την παραλείπουμε εντελώς, αν θέλουμε το ρόφημά μας να έχει εντονότερη και δυνατότερη γεύση καφέ.
  • Μπορούμε να παγώσουμε εκ των προτέρων τα ποτήρια μας στο ψυγείο, για πιο δροσερό αποτέλεσμα.
  • Λόγω της παρουσίας του λικέρ, είναι καλύτερο να τον απολαύσουμε το απόγευμα, παρά το πρωί.

Aυτό το καλοκαίρι, οι απογευματινές λιγούρες για γλυκό πάνε πακέτο με ένα χορταστικό καφεδάκι - ένα Thick & Creamy Coffee από τις ΗΠΑ.

Κατεβάστε την συνταγή σε πρακτικό αρχείο pdf ή τυπώστε τη, πατώντας εδώ