Ένα πολύ φωτογενές καφε – επιδόρπιο, κατευθείαν από τη Νοτιοανατολική Ασία.
To Coffee Jelly ή Thach Ca Phe, όπως είναι η παραδοσιακή του ονομασία, δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα ζελέ από καφέ, που έχει τις ρίζες του στην Νοτιοανατολική Ασία, και ιδιαίτερα στην Ταϊλάνδη. Πρόσφατα, γνώρισε μεγάλη δημοφηλία στην Ιαπωνία και ανακαλύφθηκε και από τη Δύση, με μεγάλες αλυσίδες καφέ να το εντάσσουν στο μενού τους, είτε αυτούσιο, είτε σε παραλλαγές.
Το Thatch Ca Phe παρασκευάζεται με αγάρ αγάρ, μια σκόνη που δίνει υφή ζελέ όπου προστεθεί και που είναι πολύ συνηθισμένη στην ασιατική ζαχαροπλαστική. Εξάλλου, η υφή του ζελέ εκτιμάται ιδιαίτερα από τους λαούς της Ασίας, και οι ζαχαροπλάστες έχουν επινοήσει τρόπους να φτιάχνουν τα σχετικά παρασκευάσματα όσο πιο νόστιμα και πρωτότυπα γίνεται.
Η εκδοχή που παρουσιάζουμε εδώ, έρχεται από την Ταϊλάνδη και είναι μία από τις πιο παραδοσιακές. Πρόκειται στην ουσία για ένα layered cake, ένα γλυκό σε στρώσεις, δροσιστικό κι ανάλαφρο, πολύ εντυπωσιακό στην εμφάνιση του, που θα κλέψει τις εντυπώσεις όπου και αν σερβιριστεί. Μιας και το αγάρ αγάρ δεν έχει ζωικά προϊόντα μέσα του, αντικαθιστώντας την κρέμα γάλακτος με περισσότερη κρέμα καρύδας, το επιδόρπιο μας γίνεται κατάλληλο και για vegans.
H παρασκευή του είναι μπελαλίδικη και απαιτεί λίγη εμπειρία – όμως τα επιφωνήματα έκπληξης και τα χαμόγελα των συνδαιτημόνων όταν σερβιριστεί το Thatch Ca Phe, θα αποζημειώσουν κάθε κούραση.
Tι χρειαζόμαστε για το Thatch Ca Phe;
Πώς ετοιμάζουμε το Thatch Ca Phe;
Πρωτότυπο, όμορφο, δροσιστικό και πολύ πολύ νόστιμο, το Thatch Ca Phe είναι το ιδανικό επιδόρπιο για κάθε περίσταση.