ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για αγορές άνω των 69 €
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 210 88 10 717
0

Tangerine Mocha, η άνοιξη στο ποτήρι

31/03/2022
από coffees.gr

Μανταρίνι, Σοκολάτα και καφές σε έναν απολαυστικό συνδυασμό.

Όσο ο καιρός ανοίγει και η άνοιξη μας χτυπά την πόρτα, αναζητούμε παγωμένους καφέδες με ιδιαίτερες γεύσεις και αρώματα, ταιριαστούς με την εποχή. Οι ανοιξιάτικοι μήνες είναι η εποχή που ο Freddo Espresso αρχίζει να εκτοπίζει τον ζεστό καφέ, αλλά είναι και η εποχή που αρχίζουν να πληθαίνουν τα φρούτα στα μανάβικα... άραγε, συνδυάζονται αυτά τα δύο;

Σε αυτή την πρωτότυπη συνταγή, συνδυάζουμε σοκολάτα, καφέ, μπαχαρικά με ένα φρούτο που κάνει την εμφάνιση του στις αρχές της άνοιξης, το μανταρίνι! Αν ο συνδυασμός φαίνεται παράξενος, αρκεί να σκεφτούμε πως το πορτοκάλι με τη σοκολάτα είναι ένα εξαιρετικά αγαπημένο ταίριασμα γεύσεων, οπότε γιατί να μην εμπλουτίσουμε αυτή τη γεύση και με δυνατό, στιγμαίο καφέ; Τα μπαχαρικά έρχονται απλά να απογειώσουν το άρωμα, στον πιο ανοιξιάτικο καφέ που θα δοκιμάσετε φέτος.

 

Τι χρειαζόμαστε για την Tangerine Mocha;

  • 2 κούπες γάλα
  • ¼ κούπας κακάο
  • ¼ κούπας κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κουταλιά του γλυκού στιγμιαίο καφέ
  • ½ κουταλιά του γλυκού κανέλα
  • ¼ κουταλιά του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 3 μανταρίνα κλιμεντίνες
  • Μια πρέζα γαρύφαλλο
  • ¼ κούπα κρέμα γάλακτος
v 

Πώς ετοιμάζουμε την Tangerine Mocha;

  • Σε ένα κατσαρολάκι, βράζουμε σε χαμηλή φωτιά το γάλα, το κακάο, τη ζάχαρη, τον καφέ και τα μπαχαρικά
  • Αφού ανακατευτούν, προσθέτο το χυμό από τα μανταρίνια.
  • Ανακατεύουμε για 5-6 λεπτά, μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί χωρίς όμως να βράσει.
  • Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει
  • Γεμίζουμε μέχρι τη μέση δύο ποτήρια στα οποία έχουμε βάλει παγάκια
  • Γεμίζουμε το πάνω μισό με χτυπημένη κρέμα γάλακτος
  • Σερβίρουμε με λίγο ξύσμα πορτοκαλιού και χοντρό καλαμάκι.

 

Συμβουλές για αρωματική Tangerine Mocha;

  • Διαλέγουμε ζουμερά, γλυκά μανταρίνια, που θα δώσουν το μέγιστο άρωμα. Διαφορετικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και χυμό πορτοκαλιού.
  • Μπορούμε να προσθέσουμε λίγο παραπάνω καφέ, κατά βούληση.
  • Ακόμα και αν πίνουμε τον καφέ μας σκέτο, η συγκεκριμένη συνταγή απαιτεί λίγη ζάχαρη, για να δέσουν καλύτερα τα αρώματα.
  • Μπορούμε να πειραματιστούμε με τα μπαχαρικά, προκειμένου να φτάσουμε στη γεύση που μας ταιριάζει περισσότερο.
  • Το χειμώνα, παραλείποντας το σερβίρισμα με πάγο, μπορούμε να το απολαύσουμε και ζεστό.

 

«Την άνοιξη και αν δεν την βρεις, τη φτιάχνεις», λένε οι ποιητές, και με μία Tangerine Mocha, μπορούμε να φέρουμε την άνοιξη στο ποτήρι μας!