ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για αγορές άνω των 69 €
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 210 88 10 717
0

Siciliano, ένα απογευματινό απεριτίφ με Cold Brew και Ιταλικά λικέρ

03/04/2020
από coffees.gr

Πρωτότυπος συνδυασμός γεύσεων και αρωμάτων που ενθουσιάζει.

Ο συνδυασμός καφέ και αλκοόλ, όσο και αν σε μερικούς από εμάς μπορεί να φαίνεται πρωτότυπος και ασυνήθιστος, στην πραγματικότητα είναι πλέον αρκετά δημοφιλής στα bar ολόκληρου του πλανήτη. Τα cocktail που έχουν ως βάση τον καφέ, συνδυάζουν τον τονωτικό χαρακτήρα του καφέ με τη χαλάρωση που προσφέρει το αλκοόλ, και είναι κατάλληλα είτε για απογευματινά απεριτίφ είτε για την αρχή της βραδιάς. Και αν και υπάρχουν Coffee Cocktails που δεν είναι παρά η καφεϊνούχα version από κλασικά ποτά, όπως το Espresso Martini ή η Coffee Margarita, υπάρχουν και coffee cocktails που έχουν σχεδιαστεί εξ αρχής, όπως το Siciliano.

To Siciliano παντρεύει αγαπημένες Ιταλικές γεύσεις, όπως είναι το βερμούτ και το λικέρ αμάρο, με τον δυνατό καφέ Cold Brew, σε ένα κοκτέιλ που πίνεται ιδιαίτερα ευχάριστα σαν απεριτίφ, ένα ζεστό ανοιξιάτικο απόγευμα. Δεν απαιτεί ιδιαίτερο εξοπλισμό, παρά μόνο ένα απλό cocktail shaker και δεν χρειάζεται να έχουμε κάβα barman για να το ετοιμάσουμε εύκολα και γρήγορα στο σπίτι.

 

Τι χρειαζόμαστε για ένα απολαυστικό Siciliano;

  • 60 ml γλυκό βερμούτ
  • 45 ml λικέρ αμάρο
  • 45 ml δυνατό καφέ Cold Brew
  • 30 ml απλό σιρόπι
  • Σόδα
  • Φλούδα πορτοκαλιού για το σερβίρισμα

 

Πώς ετοιμάζουμε το Siciliano;

  • Σε ένα σέικερ, χτυπάμε όλα τα υλικά εκτός από τη σόδα
  • Σε ένα ποτήρι με πάγο, αδειάζουμε το σέικερ και συμπληρώνουμε με σόδα
  • Γαρνίρουμε με τη φλούδα πορτοκαλιού

 

Συμβουλές για ένα απολαυστικό Siciliano

  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο Ιταλικό βερμούτ θέλουμε. Κάποιο πιο γλυκό θα κοντράρει ευχάριστα την πικράδα του καφέ, κάνοντας το ποτό μας περισσότερο ενδιαφέρον
  • Δεν προσθέτουμε ζάχαρη, παρά μόνο το απλό σιρόπι, το οποίο βοηθά και στο να επιτύχουμε τη σωστή υφή στο κοκτέηλ μας.
  • Αντί για Cold Brew, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έναν διπλό espresso, ωστόσο η γεύση του Cold Brew ταιριάζει καλύτερα στο Siciliano από την ένταση του espresso.
  • Μπορούμε να ετοιμάσουμε μόνοι μας τον Cold Brew πολύ εύκολα, ακολοθώντας αυτά τα απλά βήματα.
  • Απολαμβάνουμε υπεύθυνα! Παρά την παρουσία του καφέ, το Siciliano παραμένει ένα αλκοολούχο cocktail, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
  • Μπορούμε να ετοιμάσουμε τον Cold Brew (ή τον espresso μας) με ό,τι χαρμάνι προτιμάμε, ωστόσο ένα αρωματικό, 100% Arabica χαρμάνι ταιριάζει σίγουρα περισσότερο στον χαρακτήρα του cocktail.
  • Για περισσότερο «περιπετειώδη» γεύση, εκτός από τη φλούδα πορτοκαλιού, προσθέτουμε και ελάχιστο χυμό πορτοκάλι, αμέσως πριν σερβίρουμε.

 

 

Περνάμε δύσκολες ημέρες τελευταία, και έχουμε την ανάγκη μιας μικρής χαλάρωσης – οπότε ένα μικρό απεριτίφ το απόγευμα, συγχωρείται. Ειδικά αν αποτελείται από αγαπημένα Ιταλικά λικέρ και δυνατό καφέ Cold Brew!

 

Κατεβάστε την συνταγή σε πρακτικό αρχείο pdf ή τυπώστε τη, πατώντας εδώ