Καφές που μυρίζει Χριστούγεννα, εύκολος και σπιτικός!
Η αλμυρή καραμέλα επινοήθηκε από τον Γάλλο ζαχαροπλάστη Henri Le Roux το 1997, και τρία χρόνια αργότερα του χάρισε το διόλου ευκαταφρόνητο βραβείο του «Καλύτερου Ζαχαροπλάστη της Γαλλίας». Όσο κι αν σήμερα μας φαίνεται αυτονόητη, ο Henri Le Roux βασίστηκε τόσο στη χημεία όσο και στη νευροψυχολογία για να φτάσει στην ανακάλυψη της αλμυρής καραμέλας: η αντίθεση των γεύσεων δημιουργεί ένα contrast το οποίο κάνει τον ανθρώπινο εγκέφαλο να τη θεωρεί ακόμη νοστιμότερη από τις άλλες καραμέλες!
Σήμερα, σαράντα σχεδόν χρόνια μετά, η αλμυρή καραμέλα από εκκεντρική πολυτέλεια έχει γίνει σχεδόν καθημερινή συνήθεια, αφού τη συναντάμε παντού, από γλυκά καλών ζαχαροπλαστείων μέχρι και σε φτηνές σοκολάτες και γκοφρέτες του περιπτέρου. Φυσικά, έχει τρυπώσει και στα ροφήματα, είτε στις ζεστές σοκολάτες είτε ακόμα και στα ροφήματα που βασίζονται στον espresso!
Τον χειμώνα, και ιδιαίτερα την εορταστική περίοδο, είναι συνηθισμένο να αναζητάμε καφέδες που έχουν «το κάτι παραπάνω» από πλευράς γεύσης (δυστυχώς, και από πλευράς θερμίδων). Ένας από αυτούς τους καφέδες είναι και ο Salted Caramel Latte – ένας καφές που αν τον ετοιμάσετε για τους φίλους σας, δε θα μπορούν να πιστέψουν ότι τον ετοιμάσατε μόνοι σας και δεν τον παραγγείλατε από κάποια γνωστή αλυσίδα καφέ.
Είναι μια νόστιμη και χορταστική λύση για ένα ξεχωριστό Δεκεμβριάτικο καφέ – και είναι φτιαγμένη από το μηδέν, αφού φτιάχνουμε μόνοι μας το σιρόπι αλμυρής καραμέλας, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλες ενδιαφέρουσες παρασκευές.
Τι χρειαζόμαστε για τον Salted Caramel Latte;
Πως ετοιμάζουμε τον Salted Caramel Latte;
Συμβουλές για λαχταριστούς Salted Caramel Lattes
Αυτά τα δύσκολα Χριστούγεννα, οφείλουμε να μας δώσουμε μικρές απολαύσεις που θα κάνουν την καθημερινότητά μας πιο ευχάριστη και γιορταστική. Γιατί να μην είναι ο Salted Caramel Latte μία από αυτές;