Μια παραλλαγή του αγαπημένου ελληνικού καφέ, με μεθυστικά ανατολίτικα αρώματα.
Το ροδόνερο ή ανθόνερο είναι μια μυρωδιά που σίγουρα όλοι αγαπάμε, καθώς θυμίζει παλιομοδίτικές κολόνιες της γιαγιάς ή, ακόμα καλύτερα, λαχταριστά παραδοσιακά γλυκά όπως είναι τα αμυγδαλωτά ή οι κουραμπιέδες. Το απόσταγμα των ανοιξιάτικων τριαντάφυλλων έχει μια δροσερή, αναζωογονητική μυρωδιά και μια φυσική γλυκύτητα που μπορεί να απογειώσει κάθε συνταγή στην οποία προστίθεται.
Στις αραβικές χώρες, όπου είναι ακόμα περισσότερο διαδεδομένο, το ανθόνερο αρωματίζει γλυκά, χαλβάδες, πιλάφια, τσάι και φυσικά, τον αραβικό καφέ. Είναι τέτοια η αγάπη των Αράβων για το μεθυστικό του άρωμα, που σε κάποιες χώρες, όπως στο Λίβανο, σερβίρεται ο «λευκός καφές», ο οποίος φυσικά δεν είναι καφές, αλλά ανθόνερο με μέλι, ζάχαρη και ανατολίτικα μπαχαρικά.
Γνωρίζουμε ότι ο αραβικός καφές, ο οποίος δεν απέχει ιδιαίτερα στον τρόπο παρασκευής από τον αγαπημένο μας ελληνικό καφέ, αρωματίζεται συχνά με διάφορα μπαχαρικά, όπως είναι το κάρδαμο ή το γαρύφαλλο. Για όσους αγαπούν το ανατολίτικο άρωμα του ελληνικού καφέ, η συνταγή του αραβικού καφέ με ανθόνερο και μπαχαρικά θα τους ταξιδέψει στις ρίζες του καφέ, όταν τα καραβάνια μετέφεραν σε σακιά τους πολύτιμους κόκκους του καφέ και τα πλοία από τα λιμάνια της Ερυθράς Θάλασσας μετέφεραν τον καφέ σε ολόκληρο τον κόσμο. Δοκιμάστε τον και το σπίτι σας θα μετατραπεί σε σκιερό καφενείο στα σοκάκια της Δαμασκού, μόνο και μόνο από τις μεθυστικές μυρωδιές που θα γεμίσουν την κουζίνα.
Τι χρειαζόμαστε για τον αραβικό καφέ με ανθόνερο;
Πώς ετοιμάζουμε τον αραβικό καφέ με ανθόνερο;
Συμβουλές για τον πιο αρωματικό καφέ με ανθόνερο
O ελληνικός καφές, όσο κι αν δεν είναι τόσο συνηθισμένος όσο παλαιότερα, έχει περάσει πλέον στο γευστικό μας DNA – για αυτό και οι παραλλαγές του, μυρωδάτες και ταξιδιάρικες, είναι πάντα ευπρόσδεκτες.