Μια συνταγή παγωμένου καφέ που ενώνει το παρελθόν και το παρόν του καφέ.
Το ροδόνερο και το κάρδαμο είναι δύο μπαχαρικά που ταιριάζουν πολύ μεταξύ τους, ένας παραδεισένιος συνδυασμός που έρχεται κατευθείαν από τα κιτάπια των ζαχαροπλαστών της Ανατολής. Δεν είναι λίγα τα αραβικά γλυκά που αρωματίζονται με ροδόνερο ή ανθόνερο και κάρδαμο, από τα κάθε λογής σιροπιαστά μέχρι τις κρέμες, τα ρυζόγαλα και τους χαλβάδες – ένα άρωμα που μπορεί να φέρει στο μυαλό τις ηδονικές χίλιες και μία νύχτες, σε δευτερόλεπτα.
Το κάρδαμο ήταν και είναι επίσης ένα από τα βασικά μπαχαρικά που αρωματίζουν τον παραδοσιακό αραβικό καφέ, κάτι που συνηθίζεται ακόμα σε πολλές χώρες της Μέσης Ανατολής. Το ανθόνερο μπορεί να μην είναι τόσο συνηθισμένο όσο το κάρδαμο, δεν παύει όμως κι αυτό να αποτελεί μια προσθήκη στον καφέ που εκτιμούν ιδιίατερα οι Άραβες. Μπορούμε, άραγε, να φέρουμε αυτή την πολυετή παράδοση στο σήμερα;
Παντρεύοντας το ροδόνερο και το κάρδαμο με έναν παγωμένο Latte, έχουμε έναν Rosewater Cardamom Latte, έναν απολαυστικό παγωμένο καφέ που λατρεύει η γενικά του Instagram και του TikTok (και τον ανεβάζει μανιωδώς στα σχετικά social media) με γεύση που πατά στα υπαίθρια καφενεία της Δαμασκού, του Καϊρου και της Μόκας. Σκέφτεστε κάτι καλύτερο για την Άνοιξη που έχει ήδη ξεκινήσει;
Τι χρειαζόμαστε για έναν Rosewater Cardamom Ice Latte;
Πώς ετοιμάζουμε τον Rosewater Cardamom Ice Latte;
Συμβουλές για δροσιστικούς Rosewater Cardamom Ice Latte
Στον κόσμο του καφέ, τίποτε δεν είναι απίθανο – ακόμα και το να συνδυάσουμε παραδόσεις αιώνων με τα τελευταία trends, καταλήγοντας σε απίθανα, ανοιξιάτικα ροφήματα.