Ένας φθινοπωρινός καφές με μοναδικό μεσογειακό άρωμα που έρχεται από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.
Ο κόσμος του espresso, έχουμε ξαναπεί, είναι μαγικός και ανεξάντλητος. Πλάι στις παραδοσιακές συνταγές που πατούν στην Ιταλική κληρονομιά του espresso, ξεφυτρώνουν κάθε τόσο ευφάνταστες συνταγές που προικίζουν ακόμα περισσότερο τα γευστικά μας αισθητήρια – ενώ οι ανά τον κόσμο baristi επινοούν συνέχεια νέες συνταγές, είτε πατώντας σε παλαιότερες, είτε κινούμενοι στον δικό τους, δημιουργικό δρόμο.
Δεν είναι πλέον σπάνιο, αρκετοί baristi, ιδιαίτερα στο εξωτερικό, να προτείνουν δικούς τους, signature καφέδες, όπως ακριβώς κάνουν οι barmen με τα ιδιαίτερα cocktails. Σε πολλές περιπτώσεις, αυτοί οι ιδιαίτερης γεύσης καφέδες λειτουργούν ως «κράχτες» κα σπεσιαλιτέ του μαγαζιού, ενώ όπως είναι φυσικό προικίζουν και το βιογραφικό του barista, καθιστώντας τον περιζήτητο επαγγελματία.
Σε αυτά τα πλαίσια, δεν είναι λίγα τα περιοδικά που «κυνηγούν» τους ταλαντούχους baristi για μια τέτοια συνταγή. Από τις πολλές παρόμοιες συνταγές που υπάρχουν διαθέσιμες, δοκιμάσαμε (και προσαρμόσαμε κατά το δυνατό στα ελληνικά δεδομένα) τον Rosemary Vanilla Latte της Kelsey Forde από την Brooklyn Roasting Company. Αν και εκ πρώτης όψης, ο συνδυασμός του espresso με το δεντρολίβανο μπορεί να φαίνεται παράταιρος, το αποτέλεσμα είναι ένας καφές με μεσογειακό άρωμα, στον οποίο οι «χόρτινες» νότες κοντράρουν ευχάριστα την ένταση του καφέ.
Ο Rosemary Vanilla Late πίνεται ζεστός και είναι ιδανικός για φθινοπωρινά απογεύματα!
Τι χρειαζόμαστε για τον Rosemary Vanilla Latte;
Πως ετοιμάζουμε τον Rosemary Vanilla Latte;
Συμβουλές για έναν ξεχωριστό Rosemary Vanilla Latte;
Aυτό το φθινόπωρο, το απογευματινό μας καφεδάκι μπορεί να έχει γεύση από Μεσόγειο, με μια δημιουργία ενός ευφάνταστου barista από την άλλη άκρη του κόσμου – γιατί ο καφές, μας φέρνει κοντά!
Κατεβάστε την συνταγή σε πρακτικό αρχείο pdf ή τυπώστε τη, πατώντας εδώ