ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για αγορές άνω των 69 €
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 210 88 10 717
0

Red Velvet Latte, ο πιο εντυπωσιακός καφές που δοκιμάσατε ποτέ!

08/05/2020
από coffees.gr

Το «γλυκό του Instagram» έγινε καφές!

Το Red Velvet Cake έχει γίνει ένα από τα πιο αγαπημένα και δημοφιλέστερα επιδόρπια της γενιάς του Instagram! Αν και σχετικά άγνωστο πριν λίγα χρόνια στη χώρα μας, πλέον δεν υπάρχει hip καφέ που να μην το συμπεριλαμβάνει στο μενού του, αλλά και σεφ που να μην έχει προτείνει τη δική του εκδοχή. Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για ένα γλυκό με ιδιαίτερα εντυπωσιακή εμφάνιση, στην οποία συντελούν τα κατακόκκινα, αφράτα layers του cake και το λευκό frosting που καλύπτει το γλυκό – το όνειρο κάθε millennial.

Η συνταγή του ανάγεται στην Βικτωριανή εποχή, και αρχικά το κόκκινο χρώμα του οφειλόταν σε μια διαφορετική επεξεργασία του κακάου, που το προίκιζε με κόκκινες ανταύγειες. Για χρόνια, για το χρωματισμό του κέικ (αλλά και για την απαραίτητη υγρασία) οι ζαχαροπλάστες χρησιμοποιούσαν χυμό πατζαριού, όμως σήμερα χρησιμοποιείται ευρύτατα το χρώμα ζαχαροπλαστικής, κάτι που ομολογουμένως ίσως χαλά λίγη από τη μαγεία του Red Velvet Cake.

Με την καθιέρωση του Red Velvet Cake ως γαστρονομικού trend, άρχισαν να εμφανίζονται δεκάδες συνταγές που εμπνέονται από το Red Velvet Cake, όπως donuts, cupcakes κλπ. Αρκετά καφέ στην Αμερική σερβίρουν έναν καφέ εμπνευσμένο από το δημοφιλές γλυκό. Ο λόγος για τον Red Velvet Latte: έναν από τους πιο εντυπωσιακούς καφέδες που έχουμε δοκιμάσει ποτέ – τουλάχιστον εμφανισιακά.

 

Τι χρειαζόμαστε για ένα Red Velvet Latte;

  • 1 κούπα γάλα
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 90 γραμμάρια κομματάκια σοκολάτας
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • ¼ απόσταγμα βανίλιας ή πετιμέζι
  • ½ κούπα καφέ (ιδανικά espresso)

Πώς ετοιμάζουμε τον Red Velvet Latte;

  • Ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη, ώσπου η ζάχαρη να διαλυθεί
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά
  • Προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας κι ανακατεύουμε ώσπου να διαλυθούν
  • Προσθέτουμε τον καφέ, την βανίλια και το χρώμα ζαχαροπλαστκής
  • Σερβίρουμε με λίγη σαντιγί.

 

Συμβουλές για εντυπωσιακούς Red Velvet Lattes

  • Aυτό που κάνει τη συνταγή ξεχωριστή, είναι ομολογουμένως η εντυπωσιακή της εμφάνιση, καθώς γευστικά δε διαφέρει από έναν συνηθισμένο Latte, οπότε είναι καλό να μην περιμένουμε γευστικά «θαύματα»
  • Το απόσταγμα βανίλιας, ιδιαίτερα συνηθισμένο στην αμερικάνικη ζαχαροπλαστική, αντικαθίσταται εύκολα με πετιμέζι.
  • Ιδανικά χρησιμοποιούμε espresso, αλλά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και καφέ φίλτρου. Προτιμάμε δυνατά χαρμάνια, ώστε η γεύση να μην «καπελωθεί» από το γάλα
  • Μπορούμε να μειώσουμε τη ζάχαρη, καθώς το πετιμέζι και η σοκολάτα γλυκαίνουν ήδη αρκετά τον καφέ μας.
  • Καλύτερα να τον ετοιμάσουμε για να τον μοιραστούμε σε κάποια ειδική στιγμή (επέτειο, γενέθλια, γιορτή κλπ) ώστε να «εκμεταλλευτούμε» την ιδιαίτερη εμφάνισή του.

 

Οι μόδες πολλές φορές είναι παράξενες, ακόμα και στον χώρο του καφέ – και μια τέτοια μόδα είναι και ο Red Velvet Latte, που μπορεί να κάνει κάθε ιδιαίτερη στιγμή μας λίγο πιο ξεχωριστή.

Κατεβάστε την συνταγή σε πρακτικό αρχείο pdf ή τυπώστε τη, πατώντας εδώ