ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για αγορές άνω των 69 €
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 210 88 10 717
0

Peanut Butter Coffee από την Αμερική, ιδανικός για πρωινό

04/09/2020
από coffees.gr

Μια ένοχη απόλαυση από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού

Το φυστικοβούτυρο, αν και δεν είναι πολύ δημοφιλές στην Ελλάδα, αποτελεί ένα από τα βασικά συστατικά κάθε επιτυχημένου πρωινού στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, αλλά και ένα από τα προϊόντα τα οποίο κυριολεκτικά λατρεύει η πλειοψηφία των Αμερικάνων. Σε τοστ, σε σάντουιτς, σε ντόνατς και μάφινς, σε smoothies, ακόμα και σε αλμυρές παρασκευές, η λαχταριστή πάστα από φιστίκια ξετρελαίνει εκατομμύρια ανθρώπους κάθε ηλικίας σε όλο τον κόσμο.

Στην Ελλάδα έχουμε την τάση να το θεωρούμε ανθυγιεινό τρόφιμο – όμως αυτό είναι παρεξήγηση. Αν επιλέξουμε ένα καλό φυστικοβούτυρο, χωρίς πρόσθετα, ζάχαρη και αλάτι, η αλήθεια είναι πως έχουμε να κάνουμε με ένα εξαιρετικά θρεπτικό και υγιεινό προϊόν. Παραμένει, φυσικά, το ζήτημα των θερμίδων, καθώς το φυστικοβούτυρο είναι θερμιδογόνο και πρέπει πάντα να καταναλώνεται με μέτρο και σύνεση.

Καθώς ο υπόλοιπος πλανήτης παθιάζεται σιγά σιγά εξίσου με το φυστικοβούτυρο, λόγω και της αυξημένης ζήτησης για χορτοφαγικά προϊόντα, το λαχταριστό spread τρυπώνει σιγά σιγά σε διάφορες συνταγές – ήταν λοιπόν λογικό να εμφανιστεί και καφές με φυστικοβούτυρο. Ο Peanut Butter Coffee έχει πλούσια, πηχτή υφή, μπορεί να μας γεμίσει ενέργεια, και είναι απόλυτα κατάλληλος για πρωινό, αρκεί να μη μας γίνει καθημερινή συνήθεια. 

 

Τι χρειαζόμαστε για τον Peanut Butter Coffee;

  • 2 κουταλιές της σούπας ανάλατο φυστικοβούτυρο
  • 1 κουταλιά της σούπας μερέντα
  • 6 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος (πλήρη)
  • 300 ml καφέ φίλτρου

 

Πως ετοιμάζουμε τον Peanut Butter Coffee;

  • Σε ένα τηγανάκι, σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύουμε το φυστικοβούτυρο, την μερέντα και τη μισή κρέμα γάλακτος
  • Όταν αρχίσει να ομογενοποιείται, προσθέτουμε και την άλλη μισή κρέμα
  • Συνεχίζουμε το ανακάτεμα, αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει
  • Προσθέτουμε κατά βούληση κουταλιές από το μείγμα στο ζεστό καφέ μας και σερβίρουμε

 

Συμβουλές για λαχταριστούς Peanut Butter Coffees;

  • Φυστικοβούτυρο, κρέμα γάλακτος, μερέντα… δίνουμε μεγάλη προσοχή στις θερμίδες, καθώς αυτός ο καφές δεν πρέπει να μας γίνει καθημερινή συνήθεια, αλλά να παραμείνει ένοχη απόλαυση.
  • Επιλέγουμε φυστικοβούτυρο ανάλατο και λείο, που θα μας δώσει ωραία απαλή κρέμα
  • Επιλέγουμε ένα δυνατό καφέ φίλτρου, που θα κοντράρει ευχάριστα τη σοκολάτα, την κρέμα και τη γεύση του φυστικοβούτυρου.
  • Για μια παγωμένη εκδοχή, χρησιμοποιούμε Cold Brew αντί για καφέ φίλτρου, και τον χτυπάμε στο blender με κρύα κρέμα φυστικοβούτυρου, σα να φτιάχναμε smoothie
  • H κρέμα φυστικοβούτυρο διατηρείται στο ψυγείο για μερικές ημέρες. Πριν την αναμείξουμε με τον ζεστό καφέ, είναι καλή ιδέα να τη ζεστάνουμε σε ένα μπρίκι.
  • Φυσικά, δεν προσθέτουμε έξτρα ζάχαρη, το καφές μας είναι ήδη υπέρ το δέον γλυκός. 

Ένα από τα πιο συναρπαστικά πράγματα σχετικά με τον καφέ, είναι η ευκολία με την οποία μπλέκεται με ετερόκλητα υλικά, δημιουργώντας μοναδικές, νέες συνταγές – όπως είναι και ο Peanut Butter Coffee.

Κατεβάστε την συνταγή σε πρακτικό αρχείο pdf ή τυπώστε τη, πατώντας εδώ