Μια ένοχη απόλαυση από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού
Το φυστικοβούτυρο, αν και δεν είναι πολύ δημοφιλές στην Ελλάδα, αποτελεί ένα από τα βασικά συστατικά κάθε επιτυχημένου πρωινού στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, αλλά και ένα από τα προϊόντα τα οποίο κυριολεκτικά λατρεύει η πλειοψηφία των Αμερικάνων. Σε τοστ, σε σάντουιτς, σε ντόνατς και μάφινς, σε smoothies, ακόμα και σε αλμυρές παρασκευές, η λαχταριστή πάστα από φιστίκια ξετρελαίνει εκατομμύρια ανθρώπους κάθε ηλικίας σε όλο τον κόσμο.
Στην Ελλάδα έχουμε την τάση να το θεωρούμε ανθυγιεινό τρόφιμο – όμως αυτό είναι παρεξήγηση. Αν επιλέξουμε ένα καλό φυστικοβούτυρο, χωρίς πρόσθετα, ζάχαρη και αλάτι, η αλήθεια είναι πως έχουμε να κάνουμε με ένα εξαιρετικά θρεπτικό και υγιεινό προϊόν. Παραμένει, φυσικά, το ζήτημα των θερμίδων, καθώς το φυστικοβούτυρο είναι θερμιδογόνο και πρέπει πάντα να καταναλώνεται με μέτρο και σύνεση.
Καθώς ο υπόλοιπος πλανήτης παθιάζεται σιγά σιγά εξίσου με το φυστικοβούτυρο, λόγω και της αυξημένης ζήτησης για χορτοφαγικά προϊόντα, το λαχταριστό spread τρυπώνει σιγά σιγά σε διάφορες συνταγές – ήταν λοιπόν λογικό να εμφανιστεί και καφές με φυστικοβούτυρο. Ο Peanut Butter Coffee έχει πλούσια, πηχτή υφή, μπορεί να μας γεμίσει ενέργεια, και είναι απόλυτα κατάλληλος για πρωινό, αρκεί να μη μας γίνει καθημερινή συνήθεια.
Τι χρειαζόμαστε για τον Peanut Butter Coffee;
Πως ετοιμάζουμε τον Peanut Butter Coffee;
Συμβουλές για λαχταριστούς Peanut Butter Coffees;
Ένα από τα πιο συναρπαστικά πράγματα σχετικά με τον καφέ, είναι η ευκολία με την οποία μπλέκεται με ετερόκλητα υλικά, δημιουργώντας μοναδικές, νέες συνταγές – όπως είναι και ο Peanut Butter Coffee.
Κατεβάστε την συνταγή σε πρακτικό αρχείο pdf ή τυπώστε τη, πατώντας εδώ