Το δημοφιλέστερο Χριστουγεννιάτικο γλυκό της Ιταλίας σε μια espresso εκδοχή.
Το Panettone είναι ένα από τα πιο παραδοσιακά Ιταλικά γλυκίσματα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Το έθιμο ξεκίνησε από τη βόρεια Ιταλία, έχοντας της ρίζες της στη ρωμαϊκή εποχή, διαδόθηκε κατόπιν σε όλη την χώρα και σήμερα συναντάνται σε όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα στην Ευρώπη και την Λατινική Αμερική, ως μία από τις πιο γνωστές delicatessen απολαύσεις της εορταστικής περιόδου.
Το Panettone σημαίνει απλά «μεγάλο κέικ», είναι ιδίατερα δύσκολο στην παρασκευή του, αφού η ζύμη ξεκουράζεται και ωριμάζει για μέρες, προκειμένου να επιτευχθεί η αφράτη υφή του. Παραδοσιακά, αρωματίζεται με ζαχαρωμένα φρουτάκια (πορτοκάλι, φλούδες εσπεριδοειδών, σταφίδες) και συνοδεύεται από γλυκό κρασί ή Ιταλικά λικέρ. Βέβαια, σήμερα κυκλοφορούν διάφορες εκδοχές, όπως με σοκολάτα ή με κάστανο, ενώ ο καφές (και ειδικά ο Ιταλικός espresso) έχει αποδειχθεί ότι είναι ιδανικό συνοδευτικό για μια φέτα Panettone!
Μπορούμε να μεταφέρουμε την εμπειρία του Panettone σε μια κούπα καφέ; Ο πραγματικός καφελάτρης φαίνεται στα δύσκολα! Αρχικά, χρειαζόμαστε έναν καφέ με αφράτη, βελούδινη υφή, οπότε ένας latte με την προσθήκη λίγης σαντιγίς είναι ό,τι πρέπει. Κυριότερα όμως, πρέπει να μιμηθούμε τα αρωματικά που χαρακτηρίζουν το Panettone. O Panettone Latte είναι ένα πείραμα που μπορεί να φέρει τη γλύκα ενός Ιταλικού φούρνου στο φλιτζάνι του espresso μας και να μας γεμίσει με χριστουγεννιάτικες μυρωδιές με μια μόνο γουλιά!
Τι χρειαζόμαστε για τον Panettone Latte;
Πως ετοιμάζουμε τον Panettone Latte;
Συμβουλές για πεντανόστιμους Panettone Latte
Μπορούν μερικά μπαχαρικά και λίγο κρασί, να μεταμορφώσουν έναν espresso στο πιο αγαπημένο Ιταλικό κέικ; Με λίγη Χριστουγεννιάτικη μαγεία, φυσικά και μπορούν!