Η μόδα των crossover επιδορπίων, των γλυκών δηλαδή που συνδυάζουν χαρακτηριστικά από διαφορετικά, αγαπημένα επιδόρπια, χτύπησε και την Ιταλική παράδοση: γνωρίστε την πανακότα τιραμισού!
Η πανακότα είναι, χωρίς αμφιβολία, ένα από τα δημοφιλέστερα Ιταλικά επιδόρπια. Αν και εμφανίζεται μόλις τη δεκαετία του ’60, δεν λείπει από κανένα Ιταλικό εστιατόριο, ενώ η περιοχή του Πιεντμόντε, από όπου κατάγεται η πανακότα, έχει συμπεριλάβει το πολυαγαπημένο αυτό γλυκό ανάμεσα στα παραδοσιακά της προϊόντα – όπως άλλωστε και το τιραμισού.
Στα Ιταλικά, Panna Cotta σημαίνει «μαγειρεμένη κρέμα», και το όνομά της την περιγράφει πλήρως, αφού αποτελείται από κρέμα γάλακτος και γάλα που έχουν μαγειρευτεί και στερεοποιηθεί με τη βοήθεια ζελατίνης. Δροσερή και ελαφριά, η πανακότα μπορεί να αποτελέσει τη βάση για μια ποικιλία συνοδευτικών, αφού τη συναντάμε σερβιρισμένη με σιρόπι φρούτων, καραμέλας, σοκολάτα και με αμέτρητες άλλες παραλλαγές, ενώ διάφορες γεύσεις μπορούν να προστεθούν και στο ίδιο το σώμα του γλυκού.
Μια ξεχωριστή συνταγή, που κερδίζει όσους την δοκιμάσουν, παντρεύει με επιδεξιότητα τα δύο παραδοσιακά γλυκά του Πιεντμόντε: την Πανακότα και το Τιραμισού! Η πανακότα με γεύση τιραμισού είναι πεντανόστιμη, με εντάσεις και αρώματα από τον εσπρέσο, εύκολη στην ετοιμασία της και ακόμα ελαφρύτερη και από το Τιραμισού – χωρίς να έχει και τα ωμά αυγά που απαιτούνται για αυτό, τα οποία πολλοί φροντίζουν να αποφεύγουν.
Τι χρειαζόμαστε για την Πανακότα Τιραμισού;
Πως ετοιμάζουμε την Πανακότα Τιραμισού;
Συμβουλές για μια νόστιμη Πανακότα Τιραμισού
Αγαπάμε την παράδοση και τις παραδοσιακές συνταγές, αλλά αγαπάμε και του πρωτότυπους, αναπάντεχους συνδυασμούς που προκύπτουν όταν παντρεύονται μεταξύ τους δύο ή και περισσότερα αγαπημένα γλυκά. Αν έχετε αμφιβολία για αυτό, μια πανακότα με γεύση τιραμισού αρκεί για να σας πείσει!
Κατεβάστε την συνταγή σε πρακτικό αρχείο pdf ή τυπώστε τη, πατώντας εδώ