Ποιοτικές επιλογές σε πέντε απόλυτα cosy γεύσεις.
Όσο κι αν αγαπάμε την αυθεντική, ανόθευτη γεύση του καφέ, υπάρχουν στιγμές που θέλουμε κάτι πιο αρωματικό, cosy και χουχουλιάρικο. Για τις ώρες που θέλουμε έναν καφέ με πλούσιο άρωμα, όπως ένα χειμωνιάτικο απόγευμα ή σε ένα χαλαρωτικό κυριακάτικο πρωινό, ένας αρωματισμένος καφές (flavoured coffee) είναι μια πολύ καλή επιλογή. Αν μιλάμε όμως για ποιοτικό flavoured coffee, τότε μιλάμε για ένα Chiaroscuro από την Mokaflor!
Η Μοkaflor ξεκίνησε την πορεία της στον κόσμο του espresso το 1970 στην Φλωρεντία. Μετρώντας περισσότερο από μισό αιώνα ζωής, η φήμη της Mokaflor έχει ξεπεράσει προ πολλού τα στενά όρια της Τοσκάνης, χάρη στην επιμονή στην εξαιρετική πρώτη ύλη, στις παραδοσιακές τεχνικές καβουρδίσματος και στο μεράκι για τον αυθεντικό Ιταλικό espresso.
Εκτός από τα espresso blends της, αλλά και την «θυγατρική» εταιρεία Caffe Lab, η οποία εξερευνά σπάνιες κι εκλεκτές μονοποικιλιακές επιλογές από τον κόσμο του καφέ, η Mokaflor διατηρεί και στη σειρά Chiaroscuro, στην οποία στεγάζει μερικές από τις πιο premium και ποιοτικές επιλογές της. Κομμάτι της σειράς Chiaroscuro, η οποία δανείζεται το όνομά της από τις δραματικές αντιθέσεις φωτός και σκότους που χρησιμοποιούσαν Ιταλοί ζωγράφοι της Αναγέννησης όπως ο Καραβάτζιο και ο Ντα Βίντσι, είναι και οι Chiaroscuro Flavoured Coffees.
Σε τι ακριβώς διαφέρουν οι Chiaroscuro Flavoured Coffees;
Κατ’ αρχάς, όπως κάθε προϊόν που έχει την υπογραφή της Mokaflor, η πρώτη ύλη είναι εγγυημένα κορυφαίας ποιότητας. Εν προκειμένω, οι κόκκοι Arabica και Robusta για τα χαρμάνια Chiaroscuro Flavoured έρχονται από την Ινδία. Η βάση του blend είναι ένας αρωματικός καφές με χαμηλή οξύτητα, που ισορροπεί μεταξύ έντασης και αρώματος, και ταυτόχρονα μπορεί να αναδείξει τα αρώματα της σειράς με τον καλύτερο τρόπο.
Μετά το μέτριας έντασης καβούρδισμα, οι ακόμα ζεστοί κόκκοι του καφέ εκτίθενται σε υψηλής ποιότητας αιθέρια έλαια, προκειμένου να εμπλουτιστούν με μία από τις πέντε ιδιαίτερες γεύσεις που απαρτίζουν τη σειρά: σοκολάτα, σοκολάτα μπράντυ, βανίλια, φουντούκι και φουντούκι κανέλα.
Αντίθετα με τους περισσότερους αρωματισμένους καφέδες που κυκλοφορούν στο εμπόριο, η σειρά Chiaroscuro δεν διατίθεται αλεσμένη, αλλά σε κόκκους. Αυτό από τη μία πλευρά εξασφαλίζει μεγαλύτερη φρεσκάδα για ακόμα μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, διατηρώντας τα αρώματα αναλλοίωτα, και αφετέρου κάνει τον καφέ κατάλληλο για οποιαδήποτε χρήση κι εκχύλιση: από καφέ φίλτρου, μέχρι espresso, και από Freddo Cappuccino μέχρι παραδοσιακό ελληνικό καφέ!
Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να απολαύσουμε έναν Chiaroscuro Flavored της Mokaflor?
Chiaroscuro Φουντούκι: Αν είστε λάτρης του espresso, μπορείτε να τον απολαύσετε σαν latte, καθώς το γάλα ταιριάζει υπέροχα με την γεύση του φουντουκιού, όμως ο Chiaroscuro Φουντούκι δίνει εξαιρετικά αποτελέσματα και σε εκχύλιση φίλτρου. Συνοδεύστε με φρεσκοψημένα cookies για ακόμα μεγαλύτερη απόλαυση.
Chiaroscuro Βανίλια: Αν υπάρχει ένας καφές της σειράς Chiaroscuro που είναι φτιαγμένος για cappuccino, αυτός είναι χωρίς αμφιβολία ο Chiaroscuro Βανίλια! Με την πλούσια γεύση του και του μεθυστικό του άρωμα, θα γίνει η βάση για μερικούς από τους πιο απολαυστικούς Cappuccino της ζωής. Εκχυλίστε έναν διπλό espresso, προσθέστε αφρόγαλα και συνοδέψτε με ένα ζουμερό μπριός.
Chiaroscuro Σοκολάτα – Μπράντυ: Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να αναδειχθεί το βαθύ άρωμα και η πλούσια γεύση του Chiaroscuro Σοκολάτα – Μπράντυ, από την εκχύλιση σε ένα παραδοσιακό Ιταλικό Moka Pot και καλύτερο συνοδευτικό από ένα κομμάτι πικρής σοκολάτας. Προσθέστε ελάχιστη ζάχαρη, στη μύτη του κουταλιού, προκειμένου να ξεδιπλωθεί όλη η αρωματική παλέτα.
Chiaroscuro Σοκολάτα: Οι fans του espresso σίγουρα θα προτιμήσουν τον Chiaroscuro Σοκολάτα! Είτε ristretto, είτε lungo, είτε μονός ή διπλός espresso, αυτή η εκχύλιση είναι ο καλύτερος τρόπος να αναδειχθεί ο μοναδικό τους χαρακτήρας. Προτιμήστε τον σκέτο, με ένα κομμάτι κέικ για συνοδεία.
Chiaroscuro Φουντούκι – Κανέλα: Πικάντικος κι εξωτικός, δίνει πάρα πολύ ωραίους espresso, ενώ αξίζει να δοκιμαστεί και σαν ελληνικός καφές, λόγω του χαρακτήρα του. Ένα μπολάκι ποιοτικοί, ανάλατοι ξηροί καρποί είναι το καλύτερο συνοδευτικό για αυτό τον ιδιαίτερο καφέ.