ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για αγορές άνω των 69 €
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 210 88 10 717
0

Mohito Coffee, με την ένταση του καφέ και τη δροσιά της μέντας

12/04/2019
από coffees.gr

Από τις Ηνωμένες Πολιτείες έρχεται ένας κρύος καφές με κουβανέζικη κληρονομιά και μοναδική γεύση: υποδεχθείτε τον Mojito Coffee!

Στον καφέ χωράνε πολλοί πειραματισμοί – είναι πραγματικά αμέτρητες οι γεύσεις που μπορούν να συνδυαστούν με την ένταση και τα αρώματα του καφέ, και κάθε αποτέλεσμα βρίσκει το δικό του, ιδιαίτερο κοινό. Τα τελευταία χρόνια, δεν είναι λίγες οι φορές που ο κρύος καφές συνδυάζεται με απροσδόκητα συστατικά, όπως το αεριούχο νερό, ή το λεμόνι, με αποτέλεσμα ξεδιψαστικά, αναζωογονητικά ροφήματα, ιδανικά για το καλοκαίρι. Μετά τον συνδυασμό του καφέ με την πικράδα του Tonic ή τον Mazagran, που παντρεύει την γλυκόπικρη γεύση του καφέ με το έντονο άρωμα του λεμονιού, ένα νέο trend στον καφέ ακούει στο όνομα Mojito Coffee!

Όπως καταλαβαίνουμε, ο Mojito Coffee έλκει τη γεύση του από το δημοφιλές κουβανέζικο κοκτέιλ με το ίδιο όνομα. Παρόλα αυτά, ο Mojito Coffee δεν ξεκίνησε στην Κούβα, αλλά στις Ηνωμένες Πολιτείες, όντας συνδεδεμένος κατά κύριο λόγο με τη Hipster κουλτούρα των millennials. Η διάδοσή του ήταν ταχύτατη στις νοτιότερες και στις παραθαλάσσιες πολιτείες, των οποίων οι καφελάτρες εκτίμησαν ιδιαίτερα την δροσερή, αναζωογονητική του γεύση και το ευχάριστο blend των αρωμάτων της μέντας και του καφέ.

Παρόλο το όνομά του, αξίζει να σημειωθεί πως ο Mojito Coffee δεν περιέχει ρούμι ή γενικότερα αλκοόλ, απλά δανείζεται από το ομώνυμο κοκτέιλ την σπιρτάδα που δίνει ο συνδυασμός της μέντας με τη ζάχαρη. Η προσθήκη γάλακτος τον προικίζει με μια κρεμώδη, χορταστική αίσθηση, κάνοντας τον ένα καφέ απόλυτα κατάλληλο για καυτά καλοκαιρινά απογεύματα!

 

Τι θα χρειαστούμε για έναν δροσιστικό Mojito Coffee;

 

  • Φύλλα μέντας ή δυόσμου
  • 2-3 κουταλιές καστανή ζάχαρη
  • 2 κούπες κρύο καφέ φίλτρου
  • Κρύο γάλα (προσθέτουμε κατά βούληση)
  • Τριμμένο πάγο

 

Πώς ετοιμάζουμε τον  Mojito Coffee;

  • Σε ένα πλατύ ποτήρι, τοποθετούμε τα φύλλα μέντας στον πάτο, και προσθέτουμε τη ζάχαρη
  • Όπως και στο Mojito, συμπιέζουμε, προκειμένου να αναδυθεί το άρωμα της μέντας
  • Προσθέτουμε τον καφέ
  • Προσθέτουμε γάλα, κατά βούληση
  • Γαρνίρουμε με τριμμένο πάγο και μερικά φύλλα μέντας

 

Συμβουλές για έναν πετυχημένο Mojito Coffee

  • Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσουμε καφέ που έχει ετοιμαστεί σε γυάλινη καφετιέρα Pour Over, προκειμένου να έχουμε το μέγιστο αποτέλεσμα σε γεύση. Ιδανικά, ετοιμάζουμε κατευθείαν κρύο καφέ στην καφετιέρα Pour Over μας, ακολουθώντας τα βήματα, εδώ.
  • Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον καφέ φίλτρου με Cold Brew, με εξίσου γευστικά αποτελέσματα.
  • Αρκετοί προσθέτουν λίγο λεμόνι ή λάιμ στον Mojito Coffee – ταιριάζει πολύ καλά, αν δε το παρακάνουμε και εάν παραλείψουμε εντελώς το γάλα.
  • Μερικές σταγόνες ρούμι θα δώσουν άλλη νότα στον καφέ μας, αλλά σε αυτή την περίπτωση, πάλι είναι καλύτερο να παραλείψουμε το γάλα.
  • Μπορούμε να προσθέσουμε, αν μας αρέσει, και λίγο αεριούχο νερό – όχι πολύ, γιατί θα νερώσει τη γεύση του καφέ μας.
  • Παραδοσιακά, το Mojito φτιάχνεται με φρέσκια μέντα, όμως, καθώς είναι δύσκολο να βρεθεί στην Ελλάδα, συνήθως την αντικαθιστούμε με φρέσκο δυόσμο, με παρόμοιο γευστικά αποτέλεσμα.
  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε χαρμάνι θέλουμε, με την ίδια επιτυχία. Ένα χαρμάνι πλούσιο σε Robusta θα επιδείξει καλύτερο σώμα, ενώ ένα 100% Arabica χαρμάνι θα ξεδιπλώσει περισσότερα και πιο πολύπλοκα αρώματα.

 

Είναι στη φύση του καφέ να δέχεται και να αφομοιώνει τολμηρούς και πρωτότυπους γευστικούς συνδυασμούς. Αυτό το καλοκαίρι – αλλά και την άνοιξη – φέρτε τη δροσιά στο ποτήρι σας, με έναν Mojito Coffee!

 

 

Κατεβάστε την συνταγή σε πρακτικό αρχείο pdf ή τυπώστε τη, πατώντας εδώ