Μια από τις πιο αγαπημένες γεύσεις του πρωινού τρυπώνει στον καφέ : γνωρίζουμε τον Maple Latte!
Η μόδα του πρωινού και του brunch έχει για τα καλά εγκατασταθεί στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Ευφάνταστα πιάτα με αυγά, pancakes, παρασκευές με avocado και φυσικά, πολύς καφές είναι οι πρωταγωνιστές ενός κυριακάτικου, συνήθως, τραπεζιού. Ανάμεσα στα υλικά που χρησιμοποιούνται, ξεχωρίζει χωρίς αμφιβολία, το Maple Syrup!
Το σιρόπι σφενδάμου (Maple Syrup) είναι ένα εξαιρετικά δημοφιλές γλυκαντικό που προέρχεται από τον Καναδά και δε λείπει από κανένα τραπέζι πρωινού ή brunch, συνοδεύοντας τηγανίτες και pancakes αλλά και δημητριακά με γάλα. Παράγεται από το κορμό του σφενδάμου, ενός δέντρου ενδημικού στη Βόρεια Αμερική. Τις ιδιότητες του maple syrup είχαν ανακαλύψει οι αυτόχθονες της Βόρειας Αμερικής εδώ και αιώνες, και σιγά σιγά το μυστικό πέρασε και στους Ευρωπαίους αποίκους, για να κατακτήσει και το ευρωπαϊκό κοινό τα τελευταία χρόνια.
Στην Ευρώπη – και στην Ελλάδα – το γνωρίζουμε σαν σιρόπι που συνοδεύει τα υπέροχα εδέσματα που συναντάμε σε τραπέζια πρωινού, όμως το maple syrup χρησιμοποιείται σαν γλυκαντικό, αντικαθιστώντας τη ζάχαρη, σε πολλές παρασκευές, όπως για παράδειγμα σε κέικ ή γλυκά. Η γεύση του είναι πολύ ιδιαίτερη, με αίσθηση καραμέλας και γλυκόπικρα αρώματα που ενθουσιάζουν όποιον το δοκιμάσει για πρώτη φορά.
Αν συνδυάσουμε το σιρόπι σφενδάμου με καφέ, έχουμε έναν λαχταριστό Maple Latte, που συνδιάζει την comfort υφή του γάλακτος, την ένταση του καφέ και την γλυκόπικρη γεύση του σφενδάμου: έναν «αμερικάνικο καφέ» κατάλληλο για το φθινόπωρο που ξεκινά!
Τι χρειαζόμαστε για τον Maple Latte;
Πώς ετοιμάζουμε τον Maple Latte;
Συμβουλές για έναν απολαυστικό Maple Latte:
Οι δροσερές ημέρες του φθινοπώρου είναι ότι πρέπει για brunch. Tην επόμενη Κυριακή, ξυπνήστε αργά, ετοιμάστε λιχουδιές, καλέστε – γιατί όχι; – τους φίλους σας και συνοδέψτε τα πιάτα σας με έναν απολαυστικό Maple Latte!