Απλός, νόστιμος και με υπέροχη υφή.
Αν και δεν είναι σίγουρα η πρώτη χώρα που μας έρχεται στο μυαλό όταν μιλάμε για καφέ, η Ινδονησία είναι ένα από τα πρώτα εδάφη εκτός Αιθιοπίας και Αραβίας στο οποίο καλλιεργήθηκε ο καφέ, και ένας «σταθμός» που επέτρεψε την διάδοση του καφέ σε ολόκληρο τον κόσμο. Παράλληλα, η Ινδονησία ανέπτυξε μια πλούσια και ξεχωριστή κουλτούρα καφέ, που επηρέασε τον τρόπο που πίνει τον καφέ της ολόκληρη η Νοτιοανατολική Ασία. Εκτός από το άφθονο γάλα και την προσθήκη μπόλικης ζάχαρης, οι Ινδονησιακές συνταγές κάνουν εκτεταμένη χρήση ντόπιων μπαχαρικών και υλικών, όπως είναι το τζίντζερ, η ζάχαρη κοκοφοίνικα και φυσικα, η καρύδα.
Μόνο με ντόπιο καφέ και γάλα καρύδας έχουμε μια απλή, ααλλά απόλυτα χορταστική και απολαυστική συνταγή που μας έρχεται από το νησί της Ιάβας, γνωστό για τον ποιοτικό καφέ που παράγει. O λόγος για τον Kopi Lethok, έναν απλό και γευστικό καφέ που εκχυλίζεται σε γάλα καρύδας. Πλούσια γεύση και ακόμα πιο πλούσια υφή, σε ένα εξωτικό ρόφημα που θα γίνει το αγαπημένο όσων αγαπούν το γάλα στον καφέ τους, και παράλληλα «ψάχνονται» με τα φυτικά του υποκατάστατα.
Τι χρειαζόμαστε για έναν εξωτικό Kopi Lethok;
Πώς ετοιμάζουμε τον Kopi Lethok;
Συμβουλές για νόστιμο Kopi Lethok
Αν έχετε κάποιον φίλο που αγαπά τις εξωτικές γεύσεις και τους παράξενους καφέδες, ένας Kopi Lethok από την Ινδονησία θα τον εντυπωσιάσει πραγματικά!