H ιστορία της Italcaffe ξεκινά το 1969 στην Spezia όταν ο Ennio Poli αφήνει το παντοπωλείο του, για να αφοσιωθεί αποκλειστικά στο καβούρδισμα του καφέ. Αναζητώντας τους καλύτερους κόκκους σε όλο τον κόσμο, και αναμειγνύοντάς τους με μαεστρία, ετοιμάζει blends στο αυθεντικό πνεύμα του Ιταλικού Espresso.
Πάνω από μισό αιώνα μετά, οι απόγονοι του συνεχίζουν τις αναζητήσεις της Italcaffe με το ίδιο μεράκι.
Τα χαρμάνια της Italcaffe κυκλοφορούν σε κόκκους, σε συσκευασίες του ενός κιλού.