ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για αγορές άνω των 69 €
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 210 88 10 717
0

Iced Mango Latte, ένας tropical καφές από την Ασία

20/07/2020
από coffees.gr

Έχουμε συνηθίσει να συνδυάζουμε τον καφέ με διάφορα «περίεργα» συσταστικά… γιατί όχι και με το πιο δημοφιλές τροπικό φρούτο;

To μάνγκο έχει καταγωγή από τον Νοτιοανατολική Ασία, όμως σήμερα είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα φρούτα σε ολόκληρο τον κόσμο, αφού καλλιεργείται σε όλες τις χώρες της ζώνης των Τροπικών, στην Νότια Αμερική, την Ασία αλλά και την Αφρική. Χώρες όπως η Ινδία και οι Φιλιππίνες το θεωρούν ως το εθνικό τους φρούτο, ενώ χρησιμοποιείται σε μια πληθώρα παρασκευών, εξαιρετικά ετερόκλητων! Το μάνγκο τρώγεται ωμό, σε χυμό, σε παγωτά και γρανίτες, ως συστατικό σε curry, ως συμπλήρωμα σε καυτερές σάλτσες, αποξηραμένο, αλλά και σε τουρσί. Λίγα υλικά είναι τόσο ευέλικτα, όσο αυτό το νόστιμο, γλυκόξινο τροπικό φρούτο.

Ήταν επόμενο, το μάνγκο να τρυπώσει και στην ασιατική κουλτούρα του καφέ, η οποία βασίζεται στην άναμειξη διαφορετικών υλικών, εν μέρει εξαιτίας και της δύναμης και της στιβαρότητας του ασιατικού καφέ, που μπορεί να συνδυαστεί με μια πληθώρα μπαχαρικών, με γάλα, με τσάι ή με φρούτα χωρίς να χάσει την ένταση και τον χαρακτήρα του.

Ο Iced Mango Latte είναι λίγο περίεργος για τους δυτικούς ουρανίσκους, αν όμως αγαπάτε τις tropical γεύσεις και συμπαθείτε το μάνγκο, ίσως γίνει ο νέος σας αγαπημένος καφές. Αν όχι, θα είναι σίγουρα ένας ευχάριστος πειραματισμός, ειδικά για τους καλοκαιρινούς μήνες.

 

Τι χρειαζόμαστε για έναν Iced Mango Latte;

  • Έναν διπλό espresso (60 ml)
  • 60 ml Χυμό Μάνγκο
  • 60 ml Γάλα
  • Πάγο

 

Πως ετοιμάζουμε τον Iced Mango Latte;

  • Σε ένα γυάλινο ποτήρι Freddo, τοποθετούμε τον χυμό μάνγκο και λίγο πάγο
  • Εκχυλίζουμε τον espresso, τον χτυπάμε με πάγο, τον σουρώνουμε και τον ρίχνουμε στο ποτήρι
  • Χτυπάμε το γάλα σε κρύο αφρόγαλα και συμπληρώνουμε
  • Σερβίρουμε με αναδευτήρα και καλαμάκι

 

Συμβουλές για απολαυστικούς Iced Mango Lattes

  • To ρόφημα μας έχει εντυπωσιακή εμφάνιση, αφού τα τρία υλικά του δημιουργούν «στρώσεις». Ίσως χρειαστούμε λίγο εξάσκηση για να το καταφέρουμε σωστά.
  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμο χυμό ή πουρέ μάνγκο, που συνήθως όμως έχει αρκετή ζάχαρη. Για πιο υγιεινό και σπιρτώδες αποτέλεσμα, χτυπάμε το mango στο blender με λίγο νερό, αν μας βγει πολύ πηχτό.
  • Γενικά, είτε χρησιμοποιήσουμε χυμό είτε φρέσκο φρούτο, αποφεύγουμε να προσθέσουμε έξτρα ζάχαρη.
  • Το φρούτο μας δε πρέπει να είναι άγουρο (σκληρό και ξινό) ούτε όμως υπερβολικά ώριμο. Ένας μανάβης που εμπιστεύόμαστε, θα μας βρει το κατάλληλο φρούτο για τον latte μας.
  • Αν μας αρέσουν οι περιπετειώδεις γεύσεις, μπορούμε αλέθοντας τα φρούτα, να προσθέσουμε μια – δύο μικρές πιπερίτσες τσίλι. Το αποτέλεσμα δε θα αρέσει σ όλους, αλλά είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον και πολύ αναζωογονητικό
  • Xρησιμοποιούμε ένα καφέ πλούσιο σε κόκκους από την Ασία, για γευστικό προφίλ που ταιριάζει στον μάνγκο. Ο O’ccaffe Café Crème συνδυάζει τα φρουτώδη αρώματα του Αιθιοπικού Arabica με πικάντικο Robusta από την Ινδία και το Βιετνάμ, ενώ ο O’Caffe Classico παντρεύει βραζιλιάνικο Arabica και ασιατικό Robusta, όντας μια πιο ισορροπημένη επιλογή.
  • Για μια vegan εκδοχή του ροφήματος, αντικαθιστούμε το γάλα με κρέμα καρύδας, την οποία χτυπάμε σε σαντιγί, αντί για αφρόγαλο. Η γεύση είναι διαφορετική, αλλά ενισχύει τον Tropical χαρακτήρα του ροφήματος.

 

Το καλοκαίρι θέλει νόστιμα φρούτα, παγωμένο καφέ και γεύσεις που θα δημιουργήσουν νέες συγκινήσεις – και αυτά ακριβώς συνδυάζει ο Iced Mango Latte.