Φροντίζουμε για ένα καλοκαίρι γεμάτο αρώματα καφέ.
Ένας από τους πρωταγωνιστές του καλοκαιριού είναι, χωρίς αμφιβολία, το παγωτό. Από την εποχή της αθωότητας, όταν μετρούσαμε με λαχτάρα «πόσα παγωτά» μέχρι την ενήλικη ζωή, το παγωτό είναι μια απόλαυση άρρηκτα συνδεδεμένη με την χαλαρότερη και πιο ανέμελη εποχή του χρόνου. Πώς μπορούμε όμως, σαν λάτρεις του καφέ, να φέρουμε αυτή την απόλαυση στα μέτρα μας;
Η γεύση καφέ (το παγωτό «μόκα» όπως είναι συνήθως γνωστό) είναι μια από τις δημοφιλέστερες επιλογές παγωτού διαχρονικά – και το παγωτό είναι ένα επιδόρπιο ιδιαίτερα ευέλικτο, που μπορεί να αποτελέσει τη βάση για πολλούς γευστικούς πειραματισμούς. Παρουσιάζουμε 4 + 1 συνταγές για παγωτό με άρωμα καφέ από το αρχείο μας, για δροσερό και απολαυστικό καλοκαίρι!
4 + 1 συνταγές για παγωτό καφέ από το αρχείο του Coffees.gr !
Το εύκολο: Ψευτοπαγωτό Μόκα με μόλις τρία υλικά!
Θα μπορούσε να ονομάζεται «το παγωτό του τεμπέλη», αφού απαιτεί μόλις τρία υλικά, που σίγουρα έχουμε πάντοτε στην κουζίνα μας, ενώ δεν απαιτεί κανένας είδους εξοπλισμό. Εκμεταλλευόμενοι την υπέροχη, κρεμώδη υφή που παίρνει η μπανάνα όταν παγώσει στην κατάψυξη, μπορούμε να ετοιμάσουμε υπέροχα, κρεμώδη παγωτά που θα πείσουν οποιονδήποτε δεν γνωρίζει το «κόλπο» μας, ότι είναι αγορασμένα από το καλύτερο ζαχαροπλαστείο. Η πραλίνα και ο καφές θα δώσουν τα απαραίτητα αρώματα, ενώ είναι μια καλή λύση για να μην πάνε χαμένες οι υπερβολικά γινωμένες μπανάνες, φαινόμενο αρκετά συχνό το καλοκαίρι.
Δείτε αναλυτικά τη συνταγή, εδώ.
Της παρέας: Παγωτά ξυλάκια καφέ, απλά και δροσιστικά.
Κρατώντας τη φιλοσοφία της προηγούμενης συνταγής, προτείνουμε ένα ακόμα απλό επιδόρπιο με καφέ, που δεν χρειάζεται δεξιοτεχνία ζαχαροπλάστη, αλλά που είναι σίγουρο πως θα μας δροσίσει τα καυτά μεσημέρια και απογεύματα του καλοκαιριού. Τα εύκολα ξυλάκια καφέ χρειάζονται μόνο γάλα, ζάχαρη και καφέ και είναι μια έξυπνη ιδέα για καλοκαιρινά parties ή απογεύματα με φίλους – σερβίροντας τα μάλιστα μαζί με έναν espresso ως συνοδευτικό, έχουμε έναν απολαυστικό συνδυασμό που θα ξετρελάνει κάθε καφελάτρη.
Δείτε αναλυτικά τη συνταγή, εδώ.
Το παραδοσιακό: Granita di Café, από το καυτό σικελικό καλοκαίρι
Ένας από τους παλαιότερους παγωμένους καφέδες που έχουν ποτέ καταγραφεί, αφού στην αρχική του μορφή παρασκευαζόταν με χιόνι από τις πλαγιές του ηφαιστείου της Αίτνας! Ο Granita De café είναι μια παραδοσιακή συνταγή από την Σικελία, που ακολουθεί τη λιτότητα της Ιταλικής γαστρονομίας και είναι εδώ και χρόνια το μυστικό των Σικελών για να αντέχουν το καυτό μεσογειακό καλοκαίρι. Αρκετοί των θεωρούν καφέ, ωστόσο θυμίζει περισσότερο επιδόρπιο – ιδιαίτερα αν ακολουθήσουμε το παραδοσιακό σερβίρισμα, που απαιτεί για γενναία δόση κρέμας γάλακτος, αλλά κι ένα λαχταριστό ψωμάκι brioche.
Δείτε αναλυτικά τη συνταγή, εδώ.
To κλασικό: Παγωτό espresso, με ή χωρίς παγωτομηχανή
Mια κλασική, αλλά εύκολη συνταγή, που θα μας βγάλει ασπροπρόσωπους χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Παρασκευάζοντας μια κλασική «βάση» παγωτού, με γάλα, κρέμα γάλακτος, ζάχαρη και αυγά, το επιδόρπιό μας αρωματίζεται με espresso, αποκτώντας μεθυστική γεύση και υπέροχο άρωμα. Αν διαθέτουμε παγωτομηχανή, η Παρασκευή του είναι πραγματικά παιχνιδάκι, ωστόσο δεν είναι δύσκολο να πετύχουμε την αγαπημένη υφή του παγωτού και χωρίς εξειδικευμένο εξοπλισμό, με λίγο παραπάνω κόπο. Το παγωτό espresso είναι το ιδανικό παγωτό για το σερβίρισμα ενός Ιταλικού espresso affogato!
Δείτε αναλυτικά τη συνταγή, εδώ
To 80ies: Café Helado, από την Χιλή
H πέμπτη συνταγή δεν είναι συνταγή παγωτού, αλλά μια ευφυής σύλληψη που συνδυάζει το δυνατό καφέ με το αναζωογονητικό παγωτό, σε ένα απολαυστικό ρόφημα κατάλληλο για το καλοκαίρι. Αν και η συνταγή μας έρχεται από την Χιλή, στην οποία ο καφέ Heladο θεωρείτε σπεσιαλιτέ, θυμίζει αρκετά ένα δικός μας ρόφημα που μεσουράνησε στα 80ies, το οποίο δεν είναι άλλο από τον φραπέ με παγωτό, τον οποίο σίγουρα οι «παλιότεροι» θυμόμαστε με νοσταλγία.
Δείτε αναλυτικά τη συνταγή, εδώ.
To καλοκαίρι θέλει το παγωτό του, όμως θέλει και τον καφέ του. Σαν λάτρεις του καφέ, φροντίζουμε το καλοκαίρι μας να είναι δροσερό κι ανέμελο, πάντα με την μοναδική γεύση του καφέ!