ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για αγορές άνω των 69 €
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 210 88 10 717
0

Καλοκαιρινός, χορταστικός, με απολαυστική παγωμένη υφή: ο Frappuccino είναι εδώ!

28/05/2019
από coffees.gr

Για πολλούς λάτρεις του καφέ, είναι το ρόφημα που προσωποποιεί τη «νόθευση» του καφέ και την απομάκρυνση από την αυθεντική του γεύση, για άλλους είναι μια ένοχη απόλαυση, για τους περισσότερους όμως είναι ένα ρόφημα ξεδιψαστικό, αναζωογονητικό και  χορταστικό, με γεμάτη γεύση και υπέροχη υφή: ο λόγος για τον Frappuccino! 

Είναι γεγονός ότι ακόμα και οι λάτρεις του σκέτου καφέ δύσκολα μπορούν αντισταθούν στη γεύση και κυρίως στην αίσθηση που αφήνει στο στόμα ο Frappuccino, η οποία θυμίζει milkshake ή γρανίτα. Αν και οι περισσότεροι έχουν ταυτίσει τον Frappuccino με μεγάλες αλυσίδες καφέ και γενικά με καφετέριες, η αλήθεια είναι ότι πως μπορούμε να ετοιμάσουμε έναν νόστιμο κι απολαυστικό Frappuccino και στο σπίτι, χωρίς καμία δυσκολία.

Καταρχάς, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το στιγμιαίο ρόφημα Freddoccino, το οποίο μάλιστα αποτελεί ελληνική «εφεύρεση», και το οποίο δίνει εύκολα και γρήγορα νόστιμα και παγωμένα ροφήματα σε ελάχιστο χρόνο. Αν παρ’ όλα αυτά επιλέξουμε να ετοιμάσουμε μόνοι μας το Frappuccino μας, η συνταγή είναι ιδιαίτερα απλή: το μόνο που χρειαζόμαστε είναι ένα καλό blender, κατάλληλο για την άλεση πάγου, γάλα και κρύος καφές.

Έχοντας την βάση για τον Frappuccino και γνωρίζοντας τη διαδικασία που τη δίνει την λαχταριστή του υφή, είναι εύκολο να πειραματιστούμε με διάφορα υλικά, παίζοντας με τις γεύσεις, όπως καραμέλα, μπισκότα, σοκολάτα, καρύδα κλπ. Ένα «υβριδικό» ρόφημα, όπως είναι ο Frappuccino, άλλωστε, ευνοεί τους κάθε λογής πειραματισμούς.

 

Τι χρειαζόμαστε για έναν σπιτικό Frappuccino;

  • 350ml πολύ δυνατό, κρύο καφέ
  • 240ml κρύο γάλα
  • 80 ml ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού απόσταγμα βανίλιας
  • 60ml σιρόπι σοκολάτας
  • 120 gr κομματάκια σοκολάτας

 

Πως ετοιμάζουμε τον σπιτικό Frappuccino;

  • Σε ένα blender, προσθέτουμε (με αυτή τη σειρά) τον καφέ, το γάλα, το ζαχαρούχο γάλα, τη βανίλια, το σιρόπι σοκολάτας και τα κομματάκια σοκολάτας
  • Γεμίζουμε το blender με πάγο
  • Χτυπάμε στο blender μέχρι να ετοιμαστεί το ρόφημά μας
  • Ελέγχουμε την υφή και συμπληρώνουμε πάγο (αν είναι πολύ αραιό) ή υγρά (αν είναι υπερβολικά πηχτό)
  • Σερβίρουμε σε γυάλινο ποτήρι με φαρδύ καλαμάκι

 

Συμβουλές για έναν νόστιμο σπιτικό Frappuccino

  • Έχοντας σαν βάση τον καφέ, το γάλα, το ζαχαρούχο γάλα, την βανίλια και τον πάγο, μπορούμε να πειραματιστούμε με διάφορα υλικά, καταλήγοντας σε διαφορετικά ροφήματα. Με σιρόπι καραμέλας και κομματάκια καραμέλας μπορούμε να έχουμε έναν απολαυστικό Caramel Frappuccino!
  • Η υφή του πρέπει να θυμίζει milkshake, με έντονα αντιληπτό τον πάγο σε κάθε γουλιά. Αν είναι πολύ πηχτός, προσθέτουμε λίγο γάλα ή καφέ, αν είναι πολύ αραιός, λίγο πάγο ακόμα.
  • Είναι καλό να προσθέσουμε παγάκια μικρού μεγέθους, καθώς θα αλεστούν πιο εύκολα.
  • Πριν ξεκινήσουμε την συνταγή, βεβαιωνόμαστε ότι το blender μας μπορεί να αλέσει τα παγάκια, συμβουλευμένοι ενδεχομένως το βιβλίο οδηγιών. Αν δεν έχει τις κατάλληλες λεπίδες ή την απαιτούμενη ισχύ, μπορεί να του προκαλέσουμε σημαντική ζημιά.
  • Χρησιμοποιούμε δυνατό καφέ, είτε εσπρέσο είτε φίλτρου. Αν επιλέξουμε φίλτρου, είναι καλό να έχουμε χρησιμοποιήσει παραπάνω καφέ για την εκχύλισή του, από ό,τι συνήθως.
  • Μπορούμε να φτιάξουμε Frappuccino χρησιμοποιώντας ενδεχομένως καφέ φίλτρου που μας έχει περισσέψει κι έχει κρυώσει.
  • Προσοχή στις θερμίδες: ο Frappuccino δεν είναι κατάλληλος για όσους βρίσκονται σε δίαιτα.
  • Η γεύση και η υφή του Frappuccino αρέσει πολύ στα παιδιά, καθώς θυμίζει milkshake, όμως δεν είναι κατάλληλο ρόφημα για μικρές ηλικίες, λόγω της καφεϊνης. Προσθέτοντας μια στιγμιαία σοκολάτα αντί για καφέ, όπως τις σοκολάτες Feggrini, ετοιμάζουμε έναν σοκολατένιο Frappuccino, κατάλληλο για κάθε ηλικία!

 

Το καλοκαίρι μπορούμε να επιτρέψουμε στον εαυτό μας μερικές παρεκτροπές από την δίαιτα που ακολουθούμε ή και να αλλάξουμε λίγο τα γούστα μας, αν είμαστε fans του δυνατού, σκέτου καφέ. Ένας Frappuccino, είτε σπιτικός είτε φτιαγμένος με στιγμιαίο freddoccino, είναι η κατάλληλη ευκαιρία για να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό.

 

 

 

Κατεβάστε την συνταγή σε πρακτικό αρχείο pdf ή τυπώστε τη, πατώντας εδώ