Για πολλούς λάτρεις του καφέ, είναι το ρόφημα που προσωποποιεί τη «νόθευση» του καφέ και την απομάκρυνση από την αυθεντική του γεύση, για άλλους είναι μια ένοχη απόλαυση, για τους περισσότερους όμως είναι ένα ρόφημα ξεδιψαστικό, αναζωογονητικό και χορταστικό, με γεμάτη γεύση και υπέροχη υφή: ο λόγος για τον Frappuccino!
Είναι γεγονός ότι ακόμα και οι λάτρεις του σκέτου καφέ δύσκολα μπορούν αντισταθούν στη γεύση και κυρίως στην αίσθηση που αφήνει στο στόμα ο Frappuccino, η οποία θυμίζει milkshake ή γρανίτα. Αν και οι περισσότεροι έχουν ταυτίσει τον Frappuccino με μεγάλες αλυσίδες καφέ και γενικά με καφετέριες, η αλήθεια είναι ότι πως μπορούμε να ετοιμάσουμε έναν νόστιμο κι απολαυστικό Frappuccino και στο σπίτι, χωρίς καμία δυσκολία.
Καταρχάς, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το στιγμιαίο ρόφημα Freddoccino, το οποίο μάλιστα αποτελεί ελληνική «εφεύρεση», και το οποίο δίνει εύκολα και γρήγορα νόστιμα και παγωμένα ροφήματα σε ελάχιστο χρόνο. Αν παρ’ όλα αυτά επιλέξουμε να ετοιμάσουμε μόνοι μας το Frappuccino μας, η συνταγή είναι ιδιαίτερα απλή: το μόνο που χρειαζόμαστε είναι ένα καλό blender, κατάλληλο για την άλεση πάγου, γάλα και κρύος καφές.
Έχοντας την βάση για τον Frappuccino και γνωρίζοντας τη διαδικασία που τη δίνει την λαχταριστή του υφή, είναι εύκολο να πειραματιστούμε με διάφορα υλικά, παίζοντας με τις γεύσεις, όπως καραμέλα, μπισκότα, σοκολάτα, καρύδα κλπ. Ένα «υβριδικό» ρόφημα, όπως είναι ο Frappuccino, άλλωστε, ευνοεί τους κάθε λογής πειραματισμούς.
Τι χρειαζόμαστε για έναν σπιτικό Frappuccino;
Πως ετοιμάζουμε τον σπιτικό Frappuccino;
Συμβουλές για έναν νόστιμο σπιτικό Frappuccino
Το καλοκαίρι μπορούμε να επιτρέψουμε στον εαυτό μας μερικές παρεκτροπές από την δίαιτα που ακολουθούμε ή και να αλλάξουμε λίγο τα γούστα μας, αν είμαστε fans του δυνατού, σκέτου καφέ. Ένας Frappuccino, είτε σπιτικός είτε φτιαγμένος με στιγμιαίο freddoccino, είναι η κατάλληλη ευκαιρία για να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό.
Κατεβάστε την συνταγή σε πρακτικό αρχείο pdf ή τυπώστε τη, πατώντας εδώ