ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για αγορές άνω των 69 €
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 210 88 10 717
0

Απογειώστε τον καθημερινό καφέ σας με χειροποίητα μπισκότα εσπρέσο!

09/11/2018
από coffees.gr

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το καλύτερο συνοδευτικό για έναν εσπρέσο, είναι ένα λαχταριστό, φρεσκοψημένο μπισκότο. Ακόμα καλύτερα, αν μιλάμε για σπιτικά μπισκότα με γεύση εσπρέσο!

Ο καφές, είτε τον απολαμβάνουμε με το πρωινό μας, είτε κατά τη διάρκεια της ημέρας, γίνεται ακόμα πιο απολαυστικός με τη βοήθεια διάφορων συνοδευτικών. Από το παραδοσιακό λουκούμι που συνοδεύει τον ελληνικό καφέ, μέχρι τα Ιταλικά biscotti που ταιριάζουν τέλεια με τον εσπρέσο, είναι γεγονός πως ένα μικρό γλύκισμα μπορεί να απογειώσει την απόλαυση του καθημερινού μας καφέ.

Αν και υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές σε μπισκότα, που είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να ταιριάζουν με τον καφέ, δεν είναι κακή ιδέα να ετοιμάσουμε τα δικά μας, χειροποίητα μπισκότα, και να δώσουμε ξεχωριστό χαρακτήρα τόσο στο πρωινό μας, όσο και σε έναν καφέ με φίλους. Μπορούμε μάλιστα να δώσουμε στα μπισκότα γεύση καφέ, απλά προσθέτοντας αλεσμένο εσπρέσο στη ζύμη των μπισκότων! Η συνταγή είναι απλή, εύκολη, απευθύνεται και σε αρχάριους και σε προχωρημένους και δεν απαιτεί ιδιαίτερη δεξιοτεχνία στην ζαχαροπλαστική – μόνο αγάπη για τον καφέ και τα μπισκότα, κάτι που άλλωστε, όλοι διαθέτουμε!

 

Για τα μπισκότα με γεύση εσπρέσο, θα χρειαστούμε :

  • 1 ½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κούπα άγλυκη σκόνη κακάο
  • 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας αλεσμένο εσπρέσο
  • ¾ κούπας ζάχαρη άχνη
  • 1 κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κάψουλα βανίλιας

 

Πώς ετοιμάζουμε τα μπισκότα εσπρέσο:

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα
  • Σε ένα μπολ, κοσκινίζουμε κι ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο και τον αλεσμένο εσπρέσο
  • Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε στο μίξερ στην χαμηλή ταχύτητα το βούτυρο, την ζάχαρη άχνη και τη βανίλια για περίπου τέσσερα – πέντε λεπτά, ώσπου να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού στο μείγμα του βουτύρου με απαλές κινήσεις, ώστε να γίνει ομοιογενές
  • Σε ένα ταψί, στρώνουμε αντικολλητικό λαδόχαρτο
  • Πλάθουμε με τα χέρια μας μπάλες από τη ζύμη μας (υπολογίζουμε περίπου 2 ½ κουταλιές της σούπας για κάθε μπισκότο). Πιέζουμε με το πιρούνι, προκειμένου να τους δώσουμε επίπεδο σχήμα
  • Φουρνίζουμε για 15-20 λεπτά, ανάλογα με την ένταση του φούρνου μας.
  • Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν και σερβίρουμε με καφέ.

 

Συμβουλές για επιτυχημένα μπισκότα εσπρέσο:

  • Έχει ιδιαίτερη σημασία το βούτυρο μας να βρίσκεται σε θερμοκρασία δωματίου, διαφορετικά η ζύμη μας δεν θα έχει την κατάλληλη υφή και δε θα ψηθεί σωστά.
  • Μπορούμε να αυξήσουμε τη δόση του εσπρέσο ή να χρησιμοποιήσουμε λιγότερο κακάο, αν επιθυμούμε να είναι εντονότερη η γεύση του καφέ. Δεν το παρακάνουμε με τον εσπρέσο, γιατί τα μπισκότα μας θα καταλήξουν πικρά.
  • Δεν κάνουμε εκπτώσεις ούτε στον καφέ, ούτε στο κακάο: χρησιμοποιούμε καλής ποιότητας υλικά, για να είναι η γεύση των μπισκότων μας πλούσια.
  • Μπορούμε να διακοσμήσουμε τα μπισκότα μας με ολόκληρους κόκκους καφέ: πριν το ψήσιμο, τοποθετούμε έναν κόκκο καφέ στην κορυφή κάθε μπισκότου.
  • Μπορούμε να προσθέσουμε ό,τι ακόμα θέλουμε στα μπισκότα μας, όπως κομματάκια σοκολάτας, ξηρούς καρπούς ή κομματάκια φρούτων – αν και αυτό θα μας αποπροσανατολίσει λίγο από την γεύση του καφέ, που είναι και η ζητούμενη.
  • Επειδή κάθε φούρνος είναι διαφορετικός, για να είμαστε σίγουροι ότι τα μπισκότα μας έχουν ψηθεί, κάνουμε το τεστ της οδοντογλυφίδας : βυθίζουμε μια οδοντογλυφίδα στο μπισκότο, μέχρι το κέντρο του. Αν βγει «καθαρή», το μπισκότο είναι έτοιμη, αν βγει υγρή ή με υπολείμματα ζύμης, ψήνουμε λίγο ακόμα, ενδεχομένως χαμηλώνοντας την ένταση του φούρνου.

 

Η ζωή είναι για να απολαμβάνουμε τα μικρά πράγματα. Την επόμενη φορά που θα πάρετε πρωινό ή θα φωνάξετε φίλους για έναν απογευματινό καφέ, μην αμελήσετε να διαθέτετε μερικές γλυκιές μπουκιές για να συνοδέψουν το εσπρεσάκι σας! Επιλέξτε ανάμεσα στις δεκάδες διαθέσιμες επιλογές μπισκότων που υπάρχουν, ή ανασκουμπωθείτε και φτιάξτε μόνοι σας χειροποίητα μπισκότα εσπρέσο!

 

Κατεβάστε την συνταγή σε πρακτικό αρχείο pdf ή τυπώστε τη, πατώντας εδώ