Όλοι αγαπούν μια πλούσια σε γεύση, βελούδινη και απολαυστική σοκολάτα. Πόσο εύκολο είναι να απολαμβάνουμε κρύα ροφήματα με πραγματική σοκολάτα;
Τα ροφήματα σοκολάτας είναι μια γεύση που αγαπούν μικροί και μεγάλοι, καθόλη τη διάρκεια του χρόνου. Ωστόσο, στην περίπτωση της κρύας σοκολάτας, πολλές φορές η παρασκευή του ροφήματος είναι δύσκολη, καθώς απαιτεί blender, ενώ η προσθήκη υπερβολικά μεγάλης ποσότητας πάγου, αραιώνει το ρόφημα, επηρεάζοντας τη γεύση αλλά και την υφή του. Ωστόσο, μπορούμε να απολαμβάνουμε τα αγαπημένα μας ροφήματα και το καλοκαίρι, ετοιμάζοντας απολαυστικές, κρύες σοκολάτες, που κρατάνε όλη τους τη γεύση, χωρίς να απαιτούν επίπονες παρασκευές. Η λύση έρχεται από την Γαλλική σοκολατερία Monbana, μια εταιρία που ειδικεύεται στα προϊόντα σοκολάτας για σχεδόν 100 χρόνια, και ονομάζεται Monbana Ice!
Η Monbana Ice είναι μια στιγμιαία σοκολάτα ειδικά σχεδιασμένη για να διαλύεται εύκολα σε κρύο γάλα, κάτι που την κάνει ιδανική για τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες. Με περιεκτικότητα 33% σε κακάο, η Monbana Ice έχει γεμάτη γεύση και βελούδινη υφή, κάνοντας τα κρύα ροφήματα σοκολάτας απολαυστικά και «γεμάτα», χωρίς να χάνουν ούτε στο ελάχιστο σε γεύση – όπως άλλωστε μας έχει συνηθίσει η Monbana!
H παγωμένη σοκολάτα με την Monbana Ice είναι παιχνιδάκι, αφού αρκεί μόνο κρύο γάλα, σκόνη σοκολάτας και ένα σέικερ. Μετά από μερικά δευτερόλεπτα κουνήματος, το ρόφημά μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Με τόσο εύκολη διαδικασία παρασκευής, είναι εξίσου εύκολο να πειραματιστούμε, προσθέτοντας απλά υλικά και δίνοντας ένα γευστικό twist στην κρύα σοκολάτα μας!
Οι συνταγές που ακολουθούν χρησιμοποιούν κατά κύριο λόγο απλά υλικά, που βρίσκονται συνήθως σε κάθε κουζίνα και δεν απαιτούν γνώσεις μαγειρικής ή εξοπλισμού, αντίθετα είναι απλές, σύμφωνες με την φιλοσοφία της Monbana Ice. Είναι επίσης όλες κατάλληλες για παιδιά, εκτός από το Toffee Coffee, που περιλαμβάνει καφέ.
Η ευκολία που προσφέρει η Monbana Ice αλλά και η γεμάτη, σοκολατένια γεύση της εξάπτει την διάθεση για πειραματισμό. Έχοντας στα χέρια σας μια πραγματικά απολαυστική κρύα σοκολάτα, το μόνο που χρειάζεστε για να δημιουργήσετε πεντανόστιμα σοκολατοποτά είναι φαντασία!
Εύκολα και νόστιμα ροφήματα κρύας σοκολάτας, με την Monbana Ice!
Fruity Acapulco
1 κουταλιά Monbana Ice
200ml κρύο γάλα
40ml σιρόπι ανανά
2 φέτες φρέσκου ανανά, ψιλοκομμένες
Ψιλοκομμένα φρούτα (ακτινίδιο, φράουλες κλπ για το σερβίρισμα)
Εκτέλεση: Σε ένα σέικερ, χτυπάμε την Monbana Ice με το κρύο γάλα. Σε ένα ψηλό, διάφανο γυάλινο ποτήρι, τοποθετούμε τα κομμάτια του ανανά και το σιρόπι. Προσθέτουμε τη σοκολάτα. Διακοσμούμε με φρούτα περασμένα σε σουβλάκι κοκτέιλ και σερβίρουμε.
Toffee Coffee
1 κουταλιά Monbana Ice
200 ml κρύο γαλά
8 παγάκια
1 διπλό εσπρέσο (ζάχαρη κατά βούληση)
Εκτέλεση: Ετοιμάζουμε έναν διπλό εσπρέσο, και με τα μισά παγάκια τον χτυπάμε ώσπου να παγώσει, όπως θα ετοιμάζαμε έναν φρέντο, προσθέτοντας τη ζάχαρη όσο είναι ακόμα ζεστός, αν το επιθυμούμε. Σε ένα σέικερ, χτυπάμε τη σοκολάτα με το γάλα, και κατόπιν προσθέτουμε τον παγωμένο εσπρέσο και τον υπόλοιπο πάγο, συνεχίζοντας το χτύπημα. Σερβίρουμε σε ποτήρι Freddo Cappuccino.
Cherry Chocolate
1 κουταλιά Monbana Ice
200ml κρύο γάλα
15 κεράσια, χωρίς κουκούτσι, παγωμένα στην κατάψυξη
5-6 παγάκια
Ζάχαρη κατά βούληση
Εκτέλεση: Χτυπάμε όλα τα υλικά σε ένα σέικερ. Σερβίρουμε σε ψηλό ποτήρι με καλαμάκι milkshake.
Virgin Chocolate Pina Colada
1 κουταλιά Monbana Ice
200ml κρύο γαλά
2 κουταλιές του γλυκού τριμμένη καρύδα
2 μεγάλα κομμάτια φρέσκου ανανά
150gr πάγο σε παγάκια
Εκτέλεση: Χτυπάμε όλα τα υλικά σε ένα blender, μέχρι να καταλήξουμε σε ένα ποτό που θα έχει την υφή milkshake. Σερβίρουμε σε μεγάλα ποτήρια, με το αντίστοιχο καλαμάκι και διακοσμώντας με κομμάτια ανανά ή φρέσκιας καρύδας.
Αυτό το καλοκαίρι, οι εραστές της σοκολάτας, όλων των ηλικιών, ξέρουν πως μια απολαυστική, κρύα σοκολάτα είναι πλέον παιχνιδάκι, αρκεί να έχουν κρύο γάλα και Monbana Ice!