15/07/2022
από coffees.gr
Ξεδιψαστικός μέχρι την τελευταία του γουλιά!
Λίγα χρόνια πριν, ο συνδυασμός καφέ και ανθρακούχου νερό ακουγόταν τουλάχιστον… περίεργος. Αν εξαιρέσουμε το μεταλλικό νερό με το οποίο σερβίρουν τον espresso πολλά παραδοσιακά Ιταλικά espresso bars, κάθε παρόμοιος συνδυασμός φαινόταν ιερόσυλος. Οι καιροί όμως αλλάζουν, και τα παγωμένα ροφήματα που παντρεύουν τον espresso με τη σόδα και το τόνικ είναι μια από τις δημοφιλέστερες τάσεις των τελευταίων ετών. Ένα από αυτά τα καλοκαιρινά παγωμένα ροφήματα είναι και το Fizzy Splash!
To Fizzy Splash εμπνέεται από τις γεύσεις, τα αρώματα και την τεχνική του Mojito, όμως δεν έχει ρούμι και λάιμ, αλλά δυνατό espresso και ροζ γκρέιπφρουτ, ένα από τα πιο δροσιστικά, αναζωογονητικά και ξεδιψαστικά φρούτα που υπάρχουν. Η προσθήκη παγωμένης σόδας απλά ενισχύει τον καλοκαιρινό και τρόπικαλ χαρακτήρα αυτού του καφέ, που είναι ιδανικός για ένα ζεστό απόγευμα με φίλους.
Τι χρειαζόμαστε ένα Fizzy Splash;
- Ένα μονό espresso
- Παγάκια
- 4-5 κομμάτια Κόκκινο Γκρέιπφρουτ
- Φύλλα δυόσμου
- Καστανή Ζάχαρη
- Σόδα
Πώς ετοιμάζουμε το Fizzy Splash;
- Ετοιμάζουμε τον espresso
- Τον χτυπάμε με δύο παγάκια σε σέικερ, για να κρυώσει.
- Σε φαρδύ ποτήρι, βάζουμε το γκρέιπφρουτ, τα φύλλα δυόσμου και τη ζάχαρη και συμπιέζουμε, όπως θα κάναμε αν ετοιμάζαμε Mojito
- Προσθέτουμε πάγο και 60 – 70 ml σόδα
- Ανακατεύουμε απαλά
- Προσθέτουμε τον καφέ
- Γαρνίρουμε με μια λεπτή φέτα γκρέιπφρουτ και λίγο δυόσμο ακόμα.
Συμβουλές για απολαυστικό Fizzy Splash
- Χρησιμοποιούμε κόκκινο (Pink) Γκρέιπφρουτ, που το βρίσκουμε σε όλα τα μεγάλα σούπερμαρκετ. Το κοινό γκρέιπφρουτ παραείναι πικρό για αυτή τη συνταγή
- Αντί για φρέσκο δυόσμο, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φρέσκια μέντα, αν έχουμε διαθέσιμη.
- Χρειαζόμαστε έναν καφέ έντονο και δυνατό, με πλούσιο σώμα και πικάντικη γεύση. Ένας μονοποικιλιακός από την Ασία όπως ο Rhodigium Indonesia EK Special ή ο Caffe Lab Sumatra Queen Ketiara είναι ιδανικές επιλογές
- Δε το παρακάνουμε στη ζάχαρη, θέλουμε απλά να εξισορροπηθεί λίγο η φυσική πικράδα του φρούτου και του καφέ.
- Αν θέλουμε πιο έντονη τη γεύση του καφέ, χρησιμοποιούμε διπλό espresso.
- Στο εμπόριο κυκλοφορούν ανθρακούχα νερά με άρωμα ροζ γκρέιπρφουτ. Αν και τίποτα δεν υποκαθιστά το φυσικό φρούτο, μπορούμε αν θέλουμε να τα δοκιμάσουμε.
Το καλοκαίρι φέτος είναι δροσερό – κι έτσι δροσερά θα είναι και τα ποτήρια μας, με ένα τροπικό και νόστιμο Fizzy Splash!