ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για αγορές άνω των 69 €
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 210 88 10 717
0

Σπιτικές κι εύκολες Πραλίνες Espresso

20/10/2022
από coffees.gr

Δέκα λεπτά και πέντε μόλις υλικά, για ένα πεντανόστιμο κέρασμα με άρωμα καφέ.

Πολύ πριν τα reality μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, τα fancy ζαχαροπλαστεία και τα περίτεχνα γλυκά που μονοπωλούν το Instagram και το TikTok, τα πράγματα ήταν πιο απλά και πιο… σπιτικά! Τα «κεράσματα» των παιδικών μας χρόνων μπορεί να ήταν απλά σοκολατάκια με αμύγδαλα και κουβερτούρα, «τρουφάκια» με σπασμένα μπισκότα, κακάο και βούτυρο, δαμάσκηνα γεμιστά με καρύδι κι ένα σωρό άλλα τέτοια εύκολα αλλά πεντανόστιμα γλυκάκια, που έβγαζαν την οικοδέσποινα ασπροπρόσωπη όταν  οι επισκέψεις ήταν απροειδοποίητες.

Σε αυτή τη νοσταλγική λογική πατά η συνταγή για «Πραλίνες Espresso»: ένα γλυκάκι εύκολο και νόστιμο, με λίγα υλικά, που δεν απαιτεί γνώσεις ζαχαροπλαστικής και εξεζητημένη τεχνική, και που «βγάζει» πολλά ατομικά κερασματάκια. Δεν πρόκειται φυσικά για «πραλίνες» με την τεχνική έννοια του όρου, αλλά για νόστιμα, κρεμώδη και απολαυστικά γλυκά, που δε θα χορταίνετε ούτε εσείς ούτε οι καλεσμένοι σας!

 

Τι χρειαζόμαστε για τις Πραλίνες Espresso;

  • 300 γραμμάρια κουβερτούρα
  • 150ml κρέμα γάλακτος
  • 5 κουταλιές της σούπας espresso
  • 75 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 5 κουταλιές της σούπας λικέρ καφέ
  • Σκόνη κακάο

 

Πως ετοιμάζουμε τις Πραλίνες Espresso;

  • Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την αποσύρουμε από τη φωτιά
  • Ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα, κομμένη σε μικρά κομμάτια, και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει
  • Προσθέτουμε τον espresso και αφήνουμε λίγο να κρυώσει
  • Αφρατεύουμε λίγο το βούτυρο στο μίξερ, και προσθέτουμε το μείγμα σοκολάτας
  • Προσθέτουμε το λικέρ
  • Με ένα κορνέ ζαχαροπλαστικές, γεμίζουμε μικρά χαρτάκια ζαχαροπλαστικής
  • Αφήνουμε λίγο να σταθούν και πασπαλίζουμε με κακάο, πριν σερβίρουμε.

 

Συμβουλές για απολαυστικές Πραλίνες Espresso

  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ό,τι καφέ θέλουμε, ακόμα και στιγμίαιο
  • Αν θέλουμε εντονότερη γεύση καφέ, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσουμε περισσότερο στιγμιαίο καφέ στην ίδια ποσότητα υγρού, παρά περισσότερο καφέ espresso.
  • Είναι καλό να μην παραλείψουμε το λικέρ καφέ, καθώς προσθέτει και στην υφή του γλυκίσματος μας και όχι μόνο στη ζάχαρη.
  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ό,τι σοκολάτα θέλουμε, αλλά μια σκούρα κουβερτούρα ταιριάζει καλύτερα στο γευστικό αποτέλεσμα.
  • Το γλυκό μας δεν είναι κατάλληλο για παιδιά, καθώς περιέχει και καφέ και λίγο αλκοόλ!
  • Είναι καλό τα γλυκά να καταναλωθούν εντός της ημέρας, καθώς δεν διατηρούνται εύκολα και στο ψυγείο ίσως σφίξουν υπερβολικά.
  • Οι ποσότητες της συνταγής δίνουν περίπου 40 – 45 τεμάχια

 

Την επόμενη φορά που έχετε καλεσμένους, ξεχάστε το ζαχαροπλαστείο – 20 λεπτάκια στην κουζίνα, ένας καλός καφές και λίγη σοκολάτα και το κέρασμα θα μείνει σε όλους αξέχαστο.