Δύο ανατρεπτικές συνταγές που φέρνουν την παράδοση στο φλιτζάνι μας.
Το αιώνιο δίλημμα των Χριστουγέννων, από τα παιδικά μας χρόνια ως και σήμερα, είναι ένα: μελομακάρονα ή κουραμπιέδες; Όσα ευρωπαϊκά χριστουγεννιάτικα γλυκά και να έρθουν (τα οποία είναι βέβαια πεντανόστιμα και εξαιρετικά καλοδεχούμενα) είναι γεγονός ότι τα Χριστούγεννα θα είναι πάντα συνυφασμένα με τα αρώματα του βουτύρου, του αμυγδάλου, της κανέλας και του ανθόνερου. Χριστούγεννα ήταν είναι και θα είναι μια πιατέλα γεμάτη χιονισμένους κουραμπιέδες και σιροπιαστά, μυρωδάτα μελομακάρονα.
Μπορούμε να μεταφέρουμε αυτή την μαγεία στο αγαπημένο μας ρόφημα; Φυσικά και μπορούμε! Σε ένα γαστρονομικό πείραμα, θα προσπαθήσουμε να απομονώσουμε τις βασικές γεύσεις και τα κύρια αρώματα των γιορτινών κερασμάτων και ύστερα να τα εντάξουμε δημιουργικά σε ένα απολαυστικό ρόφημα, κατάλληλο για αυτές τις όμορφες μέρες που περνάμε.
Σαν καμβά, επιλέγουμε τον espresso, ιδανικά 100% Arabica, γλυκόπιοτο και αρωματικό, χωρίς ιδιαίτερη οξύητα, με ένα σοκολατένιο – ξηροκαρπάτο προφίλ, που να μπορεί να ισορροπήσει τα μοναδικά αρώματα και να γίνει ο αγαπημένος μας καφές για αυτές τις γιορτές
Τι λέτε; Πάμε για καφέ κουραμπιέ και καφέ μελομακάρονο;
Δύο μοναδικές γιορτινές συνταγές καφέ από το Coffees.gr!
Τι χρειαζόμαστε για τον Espresso Κουραμπιέ;
Πως ετοιμάζουμε τον Espresso Κουραμπιέ;
Τι χρειαζόμαστε για τον Espresso Μελομακάρονο;
Πως ετοιμάζουμε τον Espresso Μελομακάρονο;
Τα Χριστούγεννα είναι γεύση και μνήμη – και με τον espresso κουραμπιέ και τον espresso μελομακάρονο, φέρνουμε τη μνήμη στο σήμερα με τον πιο απολαυστικό τρόπο! Καλές Γιορτές!