Παρόλο που πρόκειται για Hausbrandt, το συγκεκριμένο χαρμάνι με απογοήτευσε. Προτιμώ τον καφέ σκέτο και αναζητώ ένταση, οξύτητα και μια ευχάριστη πικράδα στο φλιτζάνι μου, στοιχεία που δεν βρήκα εδώ. Αντιθέτως, η επίγευση είναι υπερβολικά πικρή, τόσο ώστε να καλύπτει οποιαδήποτε άλλη γευστική νότα, όπως το κακάο, το φουντούκι ή τα μπαχαρικά που διαφημίζονται.
Χρησιμοποιώ Dedica και δοκίμασα ποικιλία παραμέτρων (χρόνος εκχύλισης, δόση, άλεσμα), χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα. Στην προηγούμενη αγορά μου (Lavazza Gran Espresso) έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος, κάτι που δυστυχώς δε συνέβη με αυτό το χαρμάνι.
Συνολικά, πρόκειται για μια απογοητευτική επιλογή που δεν θα πρότεινα, ειδικά σε όσους πίνουν τον καφέ τους σκέτο και εκτιμούν την ισορροπία στη γεύση.