25/06/2020
από coffees.gr
Το δημοφιλές γιαουρτένιο επιδόρπιο αποκτά άρωμα καφέ.
Όποιος γυρίσει τη μνήμη του στα καλοκαίρια των αρχών της δεκαετίας του 2010, θα θυμηθεί ότι το απόλυτο γαστρονομικό trend δεν ήταν άλλο από το παγωμένο γιαούρτι. Η επανεφεύρεση του ελληνικού γιαουρτιού και η μετατροπή του σε απολαυστικό, παγωμένο επιδόρπιο, ήταν μια μόδα που κέρδισε έδαφος πολύ γρήγορα και σε πολύ μεγάλη κλίμακα. Φυσικά, όπως κάθε trend, το frozen yoghurt είχε κι αυτό τις υπερβολές του: τα μαγαζιά που το προσέφεραν γέμισαν κάθε γωνία και στενό, και η ποιότητα του προϊόντος έπεσε κατακόρυφα. Τώρα, που η σκόνη έχει κατακάτσει, έχουν απομείνει στην αγορά οι σωστοί επαγγελματίες, και το παγωμένο γιαούρτι εξακολουθεί φυσικά να είναι το ίδιο δροσιστικό και απολαυστικό.
Ωστόσο, είναι πολύ εύκολο να το φτιάξουμε και στο σπίτι, χωρίς να έχουμε γνώσεις ζαχαροπλάστη – και μάλιστα, μπορούμε να το αρωματίσουμε με espresso, ώστε να έχουμε ένα τονωτικό, δροσιστικό επιδόρπιο, ιδανικό για τα ζεστά καλοκαιρινά απογεύματα!
Σπιτικό Espresso Frozen Yoghurt με απλά υλικά!
Τι χρειαζόμαστε για το Espresso Frozen Yoghurt;
- Έναν διπλό espresso (60 ml)
- 1 κούπα στραγγιστό γιαούρτι
- ½ κούπα κρέμα γάλακτος
- ½ κούπα ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας αλεσμένο καφέ
- Μια πρέζα αλάτι
- ½ κούπα κομματάκια σοκολάτας
Πως ετοιμάζουμε το Espresso Frozen Yoghurt;
- Σε ένα μπολ, χτυπάμε με μίξερ όλα τα υλικά, εκτός από τα κομματάκια σοκολάτας
- Παγώνουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά, και κατόπιν προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας, χτυπώντας ξανά στο μίξερ
- Παγώνουμε ξανά, για 3-4 ώρες
- Σερβίρουμε!
Συμβουλές για απολαυστικό Espresso Frozen Yoghurt
- Eίναι καλό να αφήσουμε το γλυκό εκτός κατάψυξης για 15-20 λεπτά πριν το σερβίρουμε, ώστε να αποκτήσει την επιθυμητή υφή.
- Αν και βασίζεται στο γιαούρτι, το γλυκό μας δεν είναι κατάλληλο για δίαιτα ή υγιεινή διατροφή, μιας και περιέχει κρέμα γάλακτος και ζάχαρη
- Δεν είναι κατάλληλο για παιδιά, γιατί περιέχει καφεΐνη. Για μια kid-friendly εκδοχή του γλυκού, αντικαθιστούμε τον espresso με χυμό φρούτου και τους αλεσμένους κόκκους και τα κομμάτια σοκολάτας με κομμάτια φρούτων και ξηρούς καρπούς.
- Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσουμε έναν δυνατό καφέ, με υψηλή περιεκτικότητα σε Robusta, ώστε το γλυκό μας να έχει έντονη γεύση καφέ.
- Χρησιμοποιούμε ολόπαχο γιαούρτι, για πλουσιότερη γεύση – έτσι κι αλλιώς, δεν είναι ένα light επιδόρπιο!
- Ο αλεσμένος καφές προσφέρει ένα ευχάριστο τραγανό στοιχείο, αλλά κάνει και την παρουσία του καφέ λίγο πιο έντονη. Αν νομίζουμε ότι δε θα μας αρέσει, μπορούμε εύκολα να τον παραλείψουμε.
- Για μεγαλύτερη, "οικογενειακή", ποσότητα, διπλασιάζουμε τις αναλογίες.
Καλοκαίρι σημαίνει, εκτός όλων των άλλων, και παγωμένα, απολαυστικά γλυκά – και τι καλύτερο από ένα Frozen Yoghurt που δανείζεται τα αρώματα του από τον αγαπημένο μας espresso!