ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για αγορές άνω των 69 €
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 210 88 10 717
0

Dalgona Coffee: ένα νέο trend στον χώρο του καφέ στις μέρες του κορωνοϊού

26/03/2020
από coffees.gr

To "trend της καραντίνας" είναι ένας πηχτός καφές από την Νότια Κορέα.

Στις περίεργες ημέρες της καραντίνας και του αποκλεισμού, που βιώνουν σχεδόν 2 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο, είμαστε απομονωμένοι αλλά τουλάχιστον πιο κοντά από ποτέ, χάρη στην τεχνολογία και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και παρά το ζόφο και την ανησυχία, ξεπηδούν «μόδες» της καραντίνας, που τουλάχιστον μπορούν να κάνουν την ρουτίνα μας πιο υποφερτή.

Από προγράμματα elearning, εικονικές επισκέψεις σε μουσεία και δραστηριότητες για μικρά παιδιά, μέχρι εμψυχωτικά τραγούδια και συνταγές. Από τις συνταγές της καραντίνας λοιπόν, ξεχωρίζει ο Dalgona Coffee, ο καφές που φτιάχνουν χιλιάδες αποκλεισμένοι σε όλο τον κόσμο και κατόπιν, φυσικά, τον μοιράζονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Dalgona Coffee ξεκίνησε από την Νότια Κορέα, μία από τις πρώτες χώρες που χτυπήθηκαν σοβαρά από τον νέο κορωνοϊό – εξάλλου, Dalgona είναι ένα δημοφιλές γλυκό της Κορέας, το οποίο πωλείται από πλανόδιους πωλητές. To χρώμα του και ως ένα βαθμό και η γεύση του, θυμίζει αρκετά την καλοχτυπημένη κρέμα του καφέ. Ουσιαστικά, αυτό είναι και ο Dalgona Coffee: ένας καφές εξαιρετικά πυκνός και παχύρρευστος, με πλούσια κρέμα, που σερβίρεται με μπόλικο γάλα. Είναι δε τρομερά φωτογενής, όπως δείχνουν τα εκατοντάδες σχετικά posts σε Instagram, TikTok, Facebook κλπ, ενώ η παρασκευή του, αν και απλή, παίρνει ώρα – ό,τι καλύτερο για τη βαρεμάρα της καραντίνας.

 

Tι χρειαζόμαστε για τον Dalgona Coffee;

  • Δύο κουταλιές της σούπας στιγμιαίο καφέ
  • Δύο κουταλιές της σούπας ζεστό νερό
  • Δύο κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • ½ κούπα γάλα

 

Πώς ετοιμάζουμε τον Dalgona Coffee;

  • Στο μπολ του μίξερ, ρίχνουμε τον καφέ, τη ζάχαρη και το νερό
  • Χτυπάμε με το μίξερ ή με αυγοδάρτη σε χαμηλή ταχύτητα για τουλάχιστον 3-4 λεπτά.
  • Σε μια κούπα, έχουμε ήδη βάλει το γάλα (ζεστό ή κρύο) και από πάνω τοποθετούμε την πηχτή κρέμα

 

 

Συμβουλές για νόστιμο Dalgona Coffee 

  • Ο καφές πρέπει απαραίτητα να χτυπηθεί στον κάδο του μίξερ, είτε με ηλεκτρικό μίξερ είτε με αυγοδάρτη. Η επιθυμητή υφή δεν θα πετύχει με την κλασική «φραπεδιέρα»
  • Μπορούμε να τον απολαύσουμε είτε ζεστό, είτε παγωμένο, κι αυτό εξαρτάται από το γάλα που θα χρησιμοποιήσουμε. Στην περίπτωση που θέλουμε έναν κρύο Dalgona, δε ζεσταίνουμε το γάλα, αλλά προσθέτουμε και δύο τρία παγάκια, προαιρετικά.
  • Ο Dalgona μπορεί να παρασκευαστεί και με espresso. Χτυπάμε έναν διπλό Ristretto με ζάχαρη για πολύ περισσότερη ώρα, σε μια κίνηση αντίστοιχη του Espresso Cubano. Η κρέμα φυσικά δε θα είναι το ίδιο πλούσια, αλλά η γεύση θα είναι πιο απολαυστική.
  • Σερβίρουμε σε διάφανο ποτήρι, για να είναι ορατά τα λαχταριστά layers του καφέ μας.
  • Σερβίρουμε με λίγο κακάο ή κανέλα, όπως θα κάναμε με έναν cappuccino.
  • Δεν το παρακάνουμε! Παρόλο που θυμίζει γλυκό, ο Dalgona είναι εξαιρετικά δυνατός, με δύο κουταλιές της σούπας στιγμιαίου καφέ.
  • Ανεβάζουμε το αποτέλεσμα στα Social Media – δεν είναι απαραίτητο, αλλά είναι μέρος του fun της υπόθεσης κι ένας τρόπος, ενδεχομένως, να επικοινωνήσουμε και με άλλους «αποκλεισμένους από όλο τον κόσμο.

 

Ο εφιάλτης που ζούμε χρειάζεται τις ανέμελες στιγμές του, προκειμένου να διαφυλαχθεί η καλή μας διάθεση, που είναι απαραίτητη όσο διαρκεί η κρίση του κορωνοϊού. Ένας διασκεδαστικός καφές από την Νότια Κορέα μπορεί να γεμίσει δημιουργικά ένα κομμάτι της μέρας μας και να μας φέρει σε επαφή με συμπάσχοντες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Κατεβάστε την συνταγή σε πρακτικό αρχείο pdf ή τυπώστε τη, πατώντας εδώ