ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για αγορές άνω των 69 €
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 210 88 10 717
0

Crema al Cafe, ένα Επιδόρπιο Μανιφέστο Ιταλικής Απλότητας

10/03/2023
από coffees.gr

Mε τρία μόλις υλικά και απλή παρασκευή, έχουμε ένα πεντανόστιμο, απολαυστικό επιδόρπιο.

Υπάρχουν επιδόρπια που περιλαμβάνουν πολλές διαφορετικές παρασκευές, περίτεχνα στησίματα και εξεζητημένη διακόσμηση, και υπάρχουν και γλυκάκια που είναι απλά, ετοιμάζονται σε δευτερόλεπτα και που η απλότητά τους αφήνει τη γεύση να κερδίσει τον ουρανίσκο, χωρίς να αποσπάται από οτιδήποτε άλλο. Και οι δύο αυτές εκφράσεις της ζαχαροπλαστικής μπορούν να γίνουν συναρπαστικές και να καταλήξουν σε μοναδικά αποτελέσματα – όλα είναι θέμα επιλογής και timing.

Στη δεύτερη κατηγορία, υπάρχει ένα γλυκό με τρία μόλις υλικά, με έντονη γεύση καφέ και ρίζες στην Ιταλική γαστρονομία (η οποία, πολλές φορές, είναι ένα πραγματικό μανιφέστο απλότητας) που ετοιμάζεται πανεύκολα και μπορεί να μας βγάλει ασπροπρόσωπους σε μια ξαφνική επίσκεψη φίλων ή στο κλείσιμο ενός βαριού δείπνου: η Crema Al Café έχει υπέροχη υφή, πλούσια γεύση και μπορεί να ετοιμαστεί με εξαιρετικά αποτελέσματα ακόμα και από κάποιον που δεν έχει σχέση με τη ζαχαροπλαστική.

 

Τι χρειαζόμαστε για την Ιταλική Crema al Cafe;

  • 200ml ολόπαχη κρέμα γάλακτος
  • 80 ml espresso
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη

 

Πώς ετοιμάζουμε την Ιταλική Crema al Cafe;

  • Εκχυλίζουμε τον καφέ
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη στο καφέ, ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί
  • Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς, τοποθετώντας για λίγο στο ψυγείο
  • Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος με ένα μίξερ, για να σφίξει
  • Προσθέτουμε σιγά σιγά τον κρύο καφέ, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί
  • Σερβίρουμε σε γυάλινα ποτήρια, γαρνίροντας με κοσκινισμένο κακάο κι ένα κόκκο καφέ

 

 Συμβουλές για λαχταριστή Crema al Café

  • Όπως σε όλες τις λιτές συνταγές, η ποιότητα των υλικών παίζει καθοριστικό ρόλο. Επιλέγουμε καλή κρέμα γάλακτος και ποιοτικό καφέ, για τα καλύτερα αποτελέσματα.
  • Ο καφέ μας θα δώσει τη γεύση στο επιδόρπιο. Επιλέγουμε ένα καλό χαρμάνι, και εκχυλίζουμε τρεις μονούς espresso προκειμένου να έχουμε το maximum της γεύσεις και του αρώματος.
  • Ένα 100% Arabica blend θα δώσει περισσότερα αρώματα, όμως ένα χαρμάνι με κάποια περιεκτικότητα σε Robusta θα δώσει εντονότερη γεύση καφέ
  • Η κρέμα γάλακτος πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο κρύα, οπότε είναι καλύτερο να τη χτυπήσουμε απευθείας από το ψυγείο.
  • Χρησιμοποιούμε ζάχαρη άχνη, προκειμένου να διαλυθεί ευκολότερα και να δώσει στο γλυκό μας ακόμα πιο κρεμώδη, αφράτη υφή.
  • Σερβίρουμε αμέσως, προκειμένου η κρέμα να είναι αφράτη και δροσερή και να μην «κάτσει». Το γλυκό διατηρείται στο ψυγείο, αλλά όσο πιο φρέσκο είναι, τόσο πιο νόστιμο και απολαυστικό.
  •  Eκτός από το να σερβίρουμε την κρέμα σκέτη, μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε σε ένα γλυκό (όπως σε ένα layered cake), ή ακόμα και για να σερβίρουμε πρωτότυπα και νόστιμα έναν καφέ.
  • Tο επιδόρπιο δεν είναι κατάλληλο για παιδιά, καθώς περιέχει καφέ.

 

Aν αγαπάτε τον καφέ και νιώθετε μια λιγούρα για γλυκό, τότε χρειάζεστε μόνο κρέμα γάλακτος και λίγη ζάχαρη για ένα πραγματικά απολαυστικό επιδόρπιο!