Ένας πρωτότυπος και νόστιμος καφές από την Καλκούτα.
Όπως κάθε καλοκαίρι, έτσι και φέτος αναζητούμε διαφορετικούς παγωμένους καφέδες, για να μας δροσίσουν και να μας κρατήσουν συντροφιά τα ζεστά μεσημέρια και τα όμορφα καλοκαιρινά απογεύματα. Η νέα μας πρόταση έρχεται από μακριά: ένας εξωτικός καφές από την Ινδία, που παντρεύοντας ετερόκλητα συστατικά, καταλήγει σε ένα πεντανόστιμο, απολαυστικό ρόφημα.
Ο Cranberry Coffee έρχεται από την Ινδία, και συγκεκριμένα από την περιοχή της Καλκούτας, όπου είναι δημοφιλής ανάμεσα σε ντόπιους και τουρίστες. Αν και ο espresso δε συνηθίζεται στην Ινδία (όπου ο καφές φίλτρου κρατά τα σκήπτρα της δημοφιλίας), ο συνδυασμός του καφέ με το χυμό cranberry αρέσει ιδιαίτερα στους ντόπιους, οι οποίοι άλλωστε συνηθίζουν να ανακατεύουν τον καφέ τους με ένα σωρό ετερόκλητα αρωματικά.
O Cranberry Coffee είναι αναζωογονητικός λόγω της σόδας και του λεμονιού, τονωτικός λόγω του espresso και εξαιρετικά δροσιστικός και νόστιμος λόγω του cranberry, στο οποίο οφείλει και το βαθυκόκκινο, ρουμπινί χρώμα του. Δεν έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε καφεΐνη, αφού για την παρασκευή του απαιτείται απλά ένας μονός espresso και είναι κατάλληλος για κάθε ώρα μιας ζεστής καλοκαιρινής ημέρας, από το πρωί και την παραλία μέχρι αργά το απόγευμα στο μπαλκόνι ή την αυλή. Ακόμα κι αν ο συνδυασμός φαίνεται παράξενος, τολμήστε το και ίσως βρείτε στον Cranberry Coffee τη γεύση του φετινού καλοκαιριού.
Τι χρειαζόμαστε για τον Cranberry Coffee;
Πως ετοιμάζουμε τον Cranberry Coffee;
Συμβουλές για απολαυστικό Cranberry Coffee
BONUS: Δύο γευστικές προτάσεις με άρωμα Ινδίας από τη συλλογή του Coffees.gr
Minges Single Origin India Parchment Peaberry: Μονοποικιλιακός, 100% Robusta καφές υγρής επεξεργασίας από την Ινδία, από φυτείες στην οροσειρά Sahyadri. Oι κόκκοι είναι όλοι “Peaberry”, δηλαδή προέρχονται από καρπούς που έχουν μόνο έναν κόκκο στο εσωτερικό τους αντί για δύο, κάτι που τους δίνει πλούσια γεύση και μοναδικό άρωμα. Το σώμα είναι δυνατό και ο συνολικός χαρακτήρας του καφέ απόλυτα ισορροπημένος.
Paradiso Caffe Beduino India Mysore: Μονοποικιλιακός, 100% Arabica καφές υγρής επεξεργασίας από την περιοχή Mysore, στην Karnataka της Ινδίας. Προέρχεται από φυτείες σε υψόμετρο 1500 - 1700 μέτρων και συλλέγεται αποκλειστικά με το χέρι, προκειμένου να λάβει τον χαρακτηρισμό "ΑΑΑ", κάτι που ελάχιστοι καφέδες της περιοχής καταφέρνουν. Χαρακτηρίζεται από ευχάριστα ανθικά αρώματα, γλυκό άρωμα και "καθαρή", στρογγυλή γεύση.
Φέτος, δίνουμε τροπικό άρωμα στο μεσογειακό μας καλοκαίρι, με έναν Cranberry Coffee από την Καλκούτα της Ινδίας!