Ακόμα και ο αποκλεισμός θέλει την καλοπέρασή του.
Τις ημέρες της προηγούμενης καραντίνας, παρατηρήθηκε έλλειψη… μαγιάς στα σούπερμαρκετ. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι, προσπαθώντας να γεμίσουν δημιουργικά τις ώρες της ανίας τους, καταπιάστηκαν με την μαγειρική και ειδικά με το ψήσιμο κάθε είδους ψωμιών και κέικ. Το Banana Bread, ένα απλό σπιτικό αμερικάνικο επιδόρπιο, ήταν ένας από τους αναμφισβήτητους διαδικτυακούς σταρ του προηγούμενου lockdown.
Η τάση αυτή αναμένεται να παρατηρηθεί ξανά στο δεύτερο κύμα του κορωνοϊού – και σκεφτήκαμε ότι είναι καλύτερο τα ψησίματα μας να έχουν άρωμα καφέ. Για αυτό, παρουσιάζουμε μια πρωτότυπη συνταγή για… καφεδόψωμο.
Η γεύση του δεν είναι συναρπαστική ούτε ιντριγκαδόρικη, όμως είναι εξαιρετική για πρωινό, ή για συνοδεία στον απογευματινό καφέ. Ακόμα, καθώς είναι πολύ εύκολο και δεν απαιτεί παράξενα υλικά ή ειδικές τεχνικές, είναι ιδανικό για αρχάριους που θέλουν να ξεκινήσουν την πορεία τους στο ψήσιμο ψωμιού με απλές συνταγές που πετυχαίνουν εύκολα.
Καλά ψησίματα – και η καραντίνα θέλει καλοπέραση.
Τι χρειαζόμαστε για το καφεδόψωμο;
Πως ετοιμάζουμε το καφεδόψωμο;
Συμβουλές για νόστιμο καφεδόψωμο
Ας κάνουμε τα πρωινά του αποκλεισμού λίγο πιο γλυκά – απλώνοντας τη μαρμελάδα, το φυστικοβούτυρο ή την μερέντα μας σε μια φέτα λαχταριστού καφεδόψωμου.