ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για αγορές άνω των 69 €
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 210 88 10 717
0

Απλά και εύκολα σπιτικά τρουφάκια με άρωμα καφέ!

22/12/2022
από coffees.gr

Γιατί να μη δώσουμε άρωμα καφέ στο πιο απλό σπιτικό γλυκό που υπάρχει;

Τα τρουφάκια, οι μικρές μπαλίτσες που αποτελούνται συνήθως από σοκολάτα και από ένα πλήθος άλλων υλικών, όπως ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, ινδοκάρυδο κλπ, είναι δίχως αμφιβολία ένα από τα δημοφιλέστερα «κεράσματα» που υπάρχουν. Δεν υπάρχει ζαχαροπλαστείο που να μην τα προσφέρει, ενώ υπάρχουν ζαχαροπλάστες που ειδικεύονται στα τρουφάκια, χρησιμοποιώντας εξαιρετικές πρώτες ύλες αλλά και εξεζητημένες τεχνικές.

Τα σπιτικά τρουφάκια είναι ίσως ένα από τα πιο απλά κι εύκολα γλυκά που υπάρχουν, ταυτόχρονα όμως και ένα από τα πιο αγαπημένα. Για τους πιο πολλούς, τα τρουφάκια αποτέλεσαν ίσως το πρώτο τους βήμα στη ζαχαροπλαστική, καθώς δεν απαιτούν ιδιαίτερη τεχνική ούτε εξειδικευμένα υλικά, ενώ ταυτόχρονα δίνουν εξαιρετικό αποτέλεσμα που με μερικές έξυπνες πινελιές στο σερβίρισμα, μπορεί να γίνει ένα «κέρασμα» που θα κλέψει την παράσταση και θα εντυπωσιάσει.

Σε αυτή την συνταγή, παντρεύουμε αυτό το απλό και αγαπημένο γλυκό με το πάθος μας για τον καφέ! Τα τρουφάκια που παρουσιάζουμε έχουν έντονο άρωμα καφέ, που κοντράρει ευχάριστα την πλούσια, σοκολατένια γεύση και την μοναδική υφή που έχουν τα τρουφάκια. Για μεγαλύτερη ευκολία, χρησιμοποιούμε στιγμιαίο καφέ που διαλύεται απευθείας στη ζεστή κρέμα γάλακτος, ενώ ενισχύουμε το άρωμα με λίγο λικέρ καφέ.

 

Τι χρειαζόμαστε για τα Τρουφάκια καφέ;

  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλάκι του γλυκού στιγμιαίο καφέ
  • 250gr μαύρη σοκολάτα, σε κομμάτια
  • 250gr σοκολάτα γάλακτος, σε κομμάτια
  • 1 κουταλιά της σούπας λικέρ καφέ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κούπα άγλυκο κακάο

 

Πώς ετοιμάζουμε τα τρουφάκια καφέ;

  • Σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και διαλύουμε τον στιγμιαίο καφέ
  • Μετά από δύο τρία λεπτά, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τις σοκολάτες και ανακατεύουμε ώσπου να λιώσουν.
  • Προσθέτουμε το λικέρ και τη βανίλια και ανακατεύουμε
  • Μεταφέρουμε στο ψυγείο, ώσπου το μείγμα να σφίξει (3-4 ώρες)
  • Με ένα μικρό κουτάλι παγωτού ή δυο κουταλάκια πλάθουμε μικρές μπάλες, της οποίας κυλάμε στο κακάο.
  • Τα τρουφάκια μας είναι έτοιμα για σερβίρισμα.

 

Συμβουλές για πιο νόστιμα τρουφάκια καφέ

  • Αν δεν μας αρέσει η γεύση του αλκοόλ στα γλυκά, το λικέρ καφέ μπορεί να παραληφθεί, ωστόσο η προσθήκη του βελτιώνει σημαντικά την υφή και κάνει τα τρουφάκια να «σφίγγουν» πιο εύκολα.
  • Εκτός από κακάο, μπορούμε να τυλίξουμε τα τρουφάκια μας σε τρούφα, τριμμένο καρύδι ή ακόμα και αλεσμένο καφέ σε σκόνη.
  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε espresso αντί για στιγμιαίο καφέ: θα αντικαταστήσουμε τον στιγμιαίο καφέ με έναν διπλό espresso, κατά προτίμηση δυνατό, και θα αυξήσουμε ελαφρώς τη σοκολάτα που χρησιμοποιούμε, για να βελτιώσουμε την υφή.
  • Για πρωτότυπο σερβίρισμα, μπορούμε να πλάσουμε τα τρουφάκια (με τα χέρια ή με κάποιο ειδικό καλούπι) σε σχήμα κόκκου καφέ!
  • Ακόμα, μπορούμε να σερβίρουμε τα τρουφάκια τοποθετώντας έναν ολόκληρο κόκκο καφέ στην κορυφή του καθενός.
  • Τα τρουφάκια καφέ δεν είναι κατάλληλα για παιδιά, γιατί περιέχουν στιγμιαίο καφέ, άρα περιέχουν καφεΐνη. Είναι καλύτερο να ετοιμάσουμε απλά τρουφάκια σοκολάτας για τα παιδιά του σπιτιού, ώστε να είναι όλοι ευχαριστημένοι!
  • Aντί για εχκύλισμα βανίλιας, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λίγο μέλι

 

Tην επόμενη φορά που θα έχετε καλεσμένους στο σπίτι, για ονομαστική γιορτή, γενέθλια ή απλά για μια φιλική μάζωξη, μπορείτε να κλέψετε την παράσταση με μικρά, λαχταριστά και γεμάτα γεύση τρουφάκια καφέ!