01/08/2024
από coffees.gr
Ένα παγωμένο σφηνάκι καφέ, όποτε το θελήσουμε!
Το καλοκαίρι, υπάρχουν φορές που νιώθουμε πως θέλουμε άμεσα για έντονη και δροσιστική δόση καφέ – όπως για παράδειγμα, όταν ξεκινάμε για το γραφείο, όταν γυρνάμε στο σπίτι μετά από μια κουραστική μέρα ή μετά το μεσημεριανό φαγητό. Κι ενώ φυσικά υπάρχουν πολλές συναρπαστικές συνταγές για παγωμένους καφέδες, όλοι τους χρειάζονται κάποια ώρα για να ετοιμαστούν. Πόσο ωραίο θα ήταν να έχουμε έτοιμο ένα μικρό, τονωτικό σφηνάκι καφέ, όποτε το θελήσουμε;
Τα παγωτά ξυλάκια καφέ είναι μια απλή κι εύκολη λύση για μια γρήγορη δόση παγωμένου καφέ, όποτε τη θελήσουμε! Απαιτούν μόλις τρία υλικά, είναι πάναπλες στην παρασκευή τους και είναι ό,τι καλύτερο για τις ζεστές καλοκαιρινές ημέρες. Σίγουρα, η υφή τους διαφέρει αρκετά από αυτό που ξέρουμε ως γρανίτα, όμως και πάλι, είναι μια εύκολη και παιχνιδιάρικη λύση, που μπορεί επίσης να οδηγήσει σε ενδιαφέρουσες προτάσεις σερβιρίσματος.
Τι χρειαζόμαστε για τα παγωτά ξυλάκια καφέ;
- 1 κούπα κρύο καφέ
- ½ κούπα κρύο γάλα
- 1 – 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Πώς ετοιμάζουμε τις παγωτά ξυλάκια καφέ;
- Ανακατεύουμε τον καφέ με το γάλα
- Προσθέτουμε ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί πολύ καλά
- Τοποθετούμε σε θήκες γρανίτας και παγώνουμε στην κατάψυξη για όλο το βράδυ
Συμβουλές για πεντανόστιμα παγωτά ξυλάκια καφέ;
- Είναι σημαντικό τόσο το γάλα όσο και ο καφές να είναι κρύα, ώστε να μην δημιουργήσουν κρυστάλλους στη γρανίτα αλλά και να μην προκαλέσουν πρόβλημα στην κατάψυξη
- Συνήθως, ετοιμάζουμε τα ξυλάκια με καφέ φίλτρου που έχει κρυώσει, όμως μπορούμε να το φτιάξουμε με οποιοδήποτε καφέ μας αρέσει
- Αν προσθέσουμε αντί για ζάχαρη λίγο σιρόπι καφέ, θα έχουμε γρανίτες καφέ με υπέροχες, διαφορετικές γεύσεις, όπως καραμέλα, σοκολάτα ή φουντούκι.
- Αν δεν έχουμε θήκες για γρανίτες, μπορούμε να βάλουμε τον καφέ σε οποιαδήποτε πλαστική θήκη και να στερεώσουμε καλαμάκια από σουβλάκι, όταν το μείγμα μας αρχίζει να παγώνει
- Αν οι γρανίτες δεν ξεκολλάνε από τις θήκες τους, τις βουτάμε γρήγορα σε ζεστό νερό, για να μαλακώσουν και να βγουν εύκολα
- Μπορούμε να βάλουμε μέσα στον καφέ διάφορες γαρνιτούρες, όπως κομμάτια σοκολάτας, ξηρούς καρπούς κλπ
- Τα παιδιά θα τις βρουν ελκυστικές, αλλά δεν πρέπει να τις καταναλώνουν, καθώς περιέχουν καφεϊνη.
- Μια πρωτότυπη πρόταση σερβιρίσματος: Σερβίρετε έναν καφέ και ρίξτε του μέσα μια γρανίτα, αντί για παγάκια. Η αντίθεση θερμοκρασίας ζεστού – κρύου, το παιχνίδι με τις υφές και η όμορφη εμφάνιση θα κάνουν τον καφέ σας αξέχαστο.
- Η ζάχαρη είναι απαραίτητη, γιατί αποτρέπει το μείγμα από το να γίνει πολύ σκληρό. Ακόμα κι αν προτιμάτε τον καφέ σας σκέτο, προσθέστε έστω μια γεμάτη κουταλιά της σούπας ζάχαρη.
Αυτό το καλοκαίρι, γεμίζουμε την κατάψυξη με εύκολα και νόστιμα γρανιτοπαγωτά καφέ – όταν η θερμοκρασία ανέβει ξανά, ένα παγωμένο σφηνάκι καφέ κατευθείαν από την κατάψυξη θα είναι πραγματική απόλαυση.