ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για αγορές άνω των 69 €
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 210 88 10 717
0

Καφές και Τεκίλα μαζί, σε μια δροσιστική και απολαυστική Coffee Margarita!

25/04/2019
από coffees.gr

Ο καφές ταιριάζει εξαιρετικά με το αλκοόλ – και τα σχετικά κοκτέιλ που το αποδεικνύουν δεν είναι λίγα. Τι συμβαίνει αν παντρέψουμε τον καφέ με ένα από τα πιο γνωστά μεξικάνικα ποτά; Γεννιέται η Coffee Margarita! 

Aν και πλέον σερβίρεται σε οποιοδήποτε μπαρ σε ολόκληρο τον κόσμο, η Margarita έχει τις ρίζες της στην σκοτεινή εποχή της ποτοαπαγόρευσης, κατά την οποία η κατανάλωση αλκοόλ στις ΗΠΑ ήταν απαγορευμένη. Έτσι, τα bar των πόλεων που βρίσκονταν κατά μήκος της συνοριακής γραμμής με το Μεξικό αναγκάστηκαν να παραλλάξουν ένα δημοφιλές κοκτέιλ, το Daisy, αντικαθιστώντας το brandy με λαθραία μεξικάνικη Τεκίλα. Έτσι γεννήθηκε η Margarita, η μεξικάνικη εκδοχή του Daisy!

Στα χρόνια που πέρασαν, η Margarita αναδείχθηκε σε ένα από τα δημοφιλέστερα καλοκαιρινά (και όχι μόνο) κοκτέιλ, σε σημείο που το χαρακτηριστικό ποτήρι στο οποίο σερβίρεται ονομάζεται πλέον «ποτήρι Margarita». Με τον καιρό, δημιουργήθηκαν, όπως είναι φυσικό, αρκετές παραλλαγές της Margarita, όπως η Margarita Φράουλα, ένα από τα πιο αγαπημένα «γυναικεία» κοκτέιλ, αλλά και η Frozen Margarita, που έχει συνδεθεί με ανέμελη και καλοκαιρινή διάθεση. Μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή της Margarita, είναι και η Coffee Margarita!

Ο συνδυασμός της τεκίλας με τον καφέ μπορεί να ακούγεται παράξενος σε κάποιον που δε τον έχει δοκιμάσει, όμως πρόκειται για γεύσεις που ταιριάζουν πολύ καλά και συνδυάζονται άλλωστε σε πολλά κοκτέιλ. Το λικέρ καφέ που χρησιμοποιείται τονίζει τις νότες του καφέ, ενώ η προσθήκη Αμαρέτο δίνει ένα γήινο τόνο που εξισορροπεί το αποτέλεσμα. Το αποτέλεσμα είναι δροσιστικό, αναζωογονητικό και απόλυτα ταιριαστό σε ανοιξιάτικα ή καλοκαιρινά απογεύματα – ή και βράδια!

 

Τι χρειαζόμαστε για μια Coffee Margarita;

 

4 στικς κανέλας

400 ml εσπρέσο

60 ml Kalhua

60 ml Tequila

10 ml Amaretto

100 gr θρυμματισμένο πάγο

Κρυσταλλική ζάχαρη

Τριμμένη κανέλα, για το σερβίρισμα

 

Πως ετοιμάζουμε την Coffee Margarita;

 

  • Καβουρδίζουμε τα στικ κανέλας, μέχρι να απελευθερώσουν τα αρώματα τους. Τοποθετούμε το καθένα σε ένα ποτήρι για Μαργαρίτα
  • Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από τη ζάχαρη και την κανέλα, σε ένα blender και χτυπάμε καλά
  • Ετοιμάζουμε τα ποτήρια, περνώντας το στεφάνι τους με ζάχαρη, όπως θα κάναμε με το αλάτι σε μια κανονική Μαργαρίτα
  • Μοιράζουμε το μείγμα στα ποτήρια και γαρνίρουμε με λίγη κανέλα

 

Συμβουλές για μια επιτυχημένη Coffee Margarita

 

  • Μπορούμε να παραλείψουμε το Kalhua και να χρησιμοποιήσουμε λίγο περισσότερο καφέ, αν θέλουμε μια πιο «ξεκάθαρη» γεύση
  • Για περισσότερη νοστιμιά, αλλά και για πιο «τσαχπίνικο» σερβίρισμα, δε χρησιμοποιούμε τριμμένη κανέλλα, αλλά τρίβουμε με ένα τρίφτη ένα στικ, κατά το σερβίρισμα
  • Ο espresso που θα χρησιμοποιήσουμε θα είναι καλό να είναι γλυκόπιοτος και αρωματικός, ιδανικά 100% Arabica, ώστε να ξεδιπλώσει αρώματα που θα μπλεχτούν ευχάριστα με το αλκοόλ. Χαρμάνια όπως ο Hausbrandt Gourmet Colombus ή ο Lavazza Tierra θα απογειώσουν το γευστικό αποτέλεσμα.
  • Δεν προσθέτουμε ζάχαρη στο blender, γιατί θα χαλάσει η ισορροπία του ποτού. Η τριμμένη ζάχαρη στο χείλος του ποτηριού αρκεί για να σπάσει την όποια πικράδα.
  • Η παλαιωμένες τεκίλες, όπως η Patron Reposado, ταιριάζουν καλύτερα με τη γεύση του καφέ
  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλου είδους καφέ, όμως ο εσπρέσο είναι σαφώς «πυκνότερος» γευσικά, και προσθέτει στο ποτό μας έναν απολαυστικό αφρό. Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε εσπρέσο, μπορούμε να δοκιμάσουμε Cold Brew, με εντελώς διαφορετικό και πιο «αδύναμο» αποτέλεσμα.

 

Είναι κάποια απογεύματα, μετά τη δουλειά, που ενώ θέλουμε όσο τίποτα ένα καφεδάκι, ταυτόχρονα επιθυμούμε διακαώς κι ένα ποτό. Με την Coffee Margarita, μπορούμε να παντρέψουμε τις δυο αυτές απολαύσεις σε μία – αρκεί να έχουμε καλή παρέα για να τη μοιραστούμε!

 

Κατεβάστε την συνταγή σε πρακτικό αρχείο pdf ή τυπώστε τη, πατώντας ΕΔΩ