ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για αγορές άνω των 69 €
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 210 88 10 717
0

Eύκολο και γρήγορο Ζελέ Καφέ, το ιδανικό επιδόρπιο

11/01/2023
από coffees.gr

Απλά υλικά που μπορούν να βρεθούν σε κάθε σπίτι, σε ένα επιδόρπιο ιδανικό για αρχάριους.

Έχουμε τελειώσει το γεύμα μας, έχουμε πιει και 1-2 ποτήρια κρασί και θέλουμε έναν καφέ κι ένα  γλυκό. Τι καλύτερο από το να το συνδυάσουμε, με ένα γλυκό με άρωμα καφέ; Φυσικά, μετά από ένα πλούσιο γεύμα, το επιδόρπιο μας οφείλει να είναι ελαφρύ, να μη μας βαραίνει, και η καφεϊνη να δίνει το extra kick που απαιτείται για να σηκωθούμε από το τραπέζι.

Ένα τέτοιο γλυκό είναι το ζελέ καφέ: σπιτικό, εύκολο στην παρασκευή, εντυπωσιακό στο σερβίρισμα και το κατάλληλο κλείσιμο μετά από ένα γεύμα, ή συνοδεύοντας τον απογευματινό μας καφέ. Χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις ζαχαροπλαστικής ή πανάκριβα σκεύη, είναι ένα απλό και νόστιμο γλυκό που θα ενθουσιάσει όλη την παρέα.

 

Τι χρειαζόμαστε για το Ζελέ Καφέ;

  • 7 Φύλλα Ζελατίνας
  • 5 κουταλιές της σούπας στιγμιαίο καφέ
  • 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 150ml σαντιγί
  • Κακάο για το σερβίρισμα

 

Πώς ετοιμάζουμε το Ζελέ Καφέ;

  • Μουλιάζουμε σε κρύο νερό τα φύλλα ζελατίνας
  • Βράζουμε μισό λίτρο νερό, και διαλύουμε σε αυτό τον καφέ και τη ζάχαρη
  • Στύβουμε τη ζελατίνα, και τη διαλύουμε καλά στο ζεστό νερό
  • Μοιράζουμε το μείγμα σε 4-5 φόρμες και αφήνουμε στο ψυγείο για 5-6 ώρες τουλάχιστον
  • Ξεφορμάρουμε προσεκτικά, και σερβίρουμε με σαντιγί και πασπαλίζοντας με κακάο

 

Συμβουλές για απολαυστικά ζελέ καφέ

  • Το γλυκό μας είναι εύκολο, αλλά χρειάζεται προσοχή στο χειρισμό της ζελατίνας. Χρειάζεται καλό μούλιασμα, καλό στύψιμο και κυρίως καλή διάλυση στο ζεστό μείγμα, προκειμένου το ζελέ μας να πήξει όμορφα χωρίς «γρομπαλάκια» κι ενοχλητικά κομμάτια.
  • Δεν είναι κατάλληλο για παιδιά, καθώς περιέχει δυνατό καφέ.
  • Μπορούμε να αυξήσουμε λίγο την ποσότητα του καφέ ή να μειώσουμε την ποσότητα της ζάχαρης κατά βούληση, για πιο έντονο ή πιο ελαφρύ γευστικό αποτέλεσμα.
  • Ταιριάζει εξαιρετικά στο τέλος ενός πλούσιο γεύματος με λιπαρά φαγητά, όπως μετά από ένα BBQ party ή από ένα κυριακάτικο γεύμα με μακαρονάδα ή ψητό φούρνου.
  • Αν τα ζελέ μας δε ξεφορμάρονται εύκολα, μπορούμε να βυθίσουμε τις φόρμες για λίγα δευτερόλεπτα σε καυτό νερό.
  • Μπορεί να καταναλωθεί σκέτο, με σαντιγί και κακάο, ή να αποτελέσει τη «στρώση» για πιο περίτεχνα γλυκά – η φαντασία στη ζαχαροπλαστική δεν έχει όρια.

 

Καμιά φορά, η ζαχαροπλαστική δεν χρειάζεται εξειδικευμένες δεξιότητες για να πετύχει – μερικά απλά υλικά, δυνατός καφές και μεράκι κι έτοιμο το γλυκό – έκπληξη!