Το διαχρονικότερο κέρασμα των Ηνωμένων Πολιτειών παίρνει γεύση από καφέ.
Το Fudge είναι ένα από τα πιο απλά γλυκά του κόσμου, ένα ζαχαρωτό με υπέροχη, κρεμώδη υφή, που συνήθως νοστιμίζεται από διάφορα υλικά, όπως αποξηραμένα φρούτα, σοκολάτα, ξηρούς καρπούς κλπ. Στην Ελλάδα είναι ίσως λίγο ασυνήθιστο, αλλά στην πατρίδα του, την Αμερική, αποτελεί μια διαχρονική λιχουδιά «της γιαγιάς».
Το Fudge το συναντάμε για πρώτη φορά στις ΗΠΑ τον 19ο αιώνα, με συνταγές που δημοσιεύονται σε οδηγούς μαγειρικής και περιοδικά. Έγινε γρήγορα δημοφιλές, γιατί φτιαχνόταν εύκολα στο σπίτι, και δεν απαιτούσε λευκή κρυσταλλική ζάχαρη, που ήταν ακόμα σχετικά ακριβή. Αρχικά ήταν το γλυκό της εργατικής τάξης, γρήγορα όμως διαδόθηκε στις τουριστικές περιοχές, αφού φτιαχνόταν εύκολα και εξίσου εύκολα κοβόταν σε ατομικές μερίδες, έτοιμες για πούλημα.
Σήμερα, το Fudge ίσως είναι λίγο παλιομοδίτικο, παραμένει ωστόσο νόστιμο και διαφορετικό, ενώ αποτελεί έναν «καμβά» πάνω στον οποίο μπορούμε να δημιουργήσουμε τις δικές μας γεύσεις, προσθέτοντας τα υλικά της αρεσκείας μας. Το δικό μας Fudge έχει, όπως είναι φυσικό, γεύση και άρωμα καφέ και υπέροχη υφή.
Τι χρειαζόμαστε για το ένα ταψί λαχταριστό Coffee Fudge;
Πώς ετοιμάζουμε το Coffee Fudge;
Συμβουλές για λαχταριστό Coffee Fudge
Ο καφές είναι φτιαγμένος για να μοιράζεται, και σχεδόν πάντα θέλει και το συνοδευτικό, ένα μικρό, λαχταριστό κέρασμα που απογειώνει την απόλαυση. Αυτό το φθινόπωρο, το Coffee Fudge ίσως γίνει η νέα σας αγαπημένη συνταγή.
Κατεβάστε την συνταγή σε πρακτικό αρχείο pdf ή τυπώστε τη, πατώντας εδώ