ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για αγορές άνω των 69 €
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 210 88 10 717
0

Coffee Caipirinha: η Βραζιλία σε ένα ποτήρι

16/07/2020
από coffees.gr

Το δημοφιλέστερο Βραζιλιάνικο cocktail συναντά τον Βραζιλιάνικο καφέ.

Η Caipirinha είναι το «εθνικό» cocktail της Βραζιλίας, και είναι μια απλή συνταγή που βασίζεται στο Cachaça, το βραζιλάνικο αντίστοιχο του ρουμιού, που αποστάζεται από ζαχαροκάλαμο, στο οποίο προστίθενται πάγος, lime και ζάχαρη. Το όνομά του μπορεί να μεταφραστεί ως «χωριατοπούλα» και οι ρίζες του χάνονται στα βάθη του χρόνου, είναι όμως σίγουρο πως οι Βραζιλιάνοι το απολαμβάνουν για τουλάχιστον 150 χρόνια. Σήμερα, είναι το πιο δημοφιλές cocktail σε ολόκληρη τη Βραζιλία, αλλά και ένα από τα πιο δημοφιλή cocktail σε ολόκληρο τον κόσμο, σε σημείο που υπολογίζεται πως όλες οι εξαγωγές Cachaca καταλήγουν σε ποτήρια και κανάτες Caipirinha!

Όμως, η Βραζιλία δεν είναι διάσημη μόνο για αυτό το tropical, καλοκαιρινό cocktail, αλλά και για τον καφέ της! Όντας η μεγαλύτερη καφεοπαραγωγός χώρα στον κόσμο, η Βραζιλία είναι συνώνυμη του καφέ, παράγοντας σχεδόν το 1/3 της παγκόσμιας παραγωγής καφέ. Από το πρώτο φυτό καφέ που φυτεύτηκε στη χώρα το 1727 μέχρι σήμερα, ο βραζιλιάνικος καφές είναι τόσο διαδεδομένος, που είναι σίγουρο ότι τον έχουμε απολαύσει πολλές φορές, ό,τι καφέ κι αν προτιμάμε κι ό,τι χαρμάνι κι αν επιλέγουμε.

Τι προκύπτει αν παντρέψουμε δύο από τα σημαντικότερα βραζιλιάνικα προϊόντα, τον καφέ και την Caipirinha; Μα, φυσικά, η Coffee Caipirinha, ένα cocktail που συνδυάζει τα εξωτικά αρώματα του lime και του Cachaça με τη δύναμη και την τονωτική δράση του καφέ, σε ένα ποτό που είναι εξαιρετικό για το ξεκίνημα της νύχτας ή για χαλαρά καλοκαιρινά απογεύματα.

 

Τι χρειαζόμαστε για μια Coffee Caipirinha;

  • Ένα lime
  • Μια κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
  • 60ml Cachaça
  • Ένα διπλό espresso (60 ml)
  • Πάγο
  • Κόκκους καφέ, για το σερβίρισμα

 

Πως ετοιμάζουμε την Coffee Caipirinha;

  • Σε ένα μεταλλικό cocktail shaker, τοποθετούμε το lime κομμένο σε φέτες και την καστανή ζάχαρη. Ζουλάμε με γουδοχέρι, μέχρι να βγουν όλα τα αρώματα.
  • Προσθέτουμε το Cachaça, τον espresso και πάγο
  • Χτυπάμε δυνατά για 15-20 δευτερόλεπτα
  • Σουρώνουμε σε ψηλό ποτήρι, προσθέτουμε έξτρα πάγο και γαρνίρουμε με μια φέτα lime και λίγους κόκκους καφέ

 

Συμβουλές για επιτυχημένες Coffee Caipirinhas

  • Για λιγότερο πικρό αποτέλεσμα, αφαιρούμε το άσπρο κομμάτι από το lime
  • Πλένουμε πολύ καλά τα Limes πριν τα ζουλήξουμε και φροντίζουμε να είναι ακέρωτα.
  • Τo Cachaca είναι το εθνικό ποτό της Βραζιλίας, και βρίσκουμε εύκολα σε ενημερωμένες κάβες. Αν ωστόσο δεν το βρίσκουμε, μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με ρούμι
  • Χρησιμοποιούμε ένα χαρμάνι espresso από την Βραζιλία, για να τονίσουμε τον ξεχωριστό χαρακτήρα του cocktail! 
  • Το Cachaca διατίθεται σε δύο μορφές: λευκό και aged. Για την Coffee Caipirinha προτιμάμε την λευκή, φρέσκια εκδοχή του, καθώς το aged ποτό ταιριάζει περισσότερο σε ζεστές, χειμωνιάτικες μίξεις.
  • Χρησιμοποιούμε ένα cocktail shaker από ανοξείδωτο ατσάλι, που μοιράζει ομοιόμορφα τη θερμοκρασία και παγώνει το ρόφημα αποτελεσματικά.
  • Το cocktail μας περιέχει καφέ, αλλά επίσης και δυνατό αλκοόλ. Καταναλώνουμε υπεύθυνα και αφήνουμε το τιμόνι στην άκρη.

 

To καλοκαίρι θέλει παγωμένο καφέ, αλλά και ευφάνταστα, δροσερά cocktails! Με την Coffee Caipirinha, τα έχουμε όλα στο ίδιο ποτήρι, που μυρίζει πραγματικά Βραζιλία! Obrigado!