ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για αγορές άνω των 69 €
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 210 88 10 717
0

Απλά και νόστιμα μπισκότα, σε σχήμα κόκκων καφέ!

27/12/2019
από coffees.gr

Καφές και σοκολάτα σε υπέροχο, πρωτότυπο σχήμα, με μοναδική γεύση.

Οι μέρες των γιορτών είναι, μεταξύ άλλων, γεμάτες γλυκά! Πέρα από τα παραδοσιακά γλυκίσματα, όπως είναι τα μελομακάρονα, οι κουραμπιέδες και οι δίπλες, τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά περικυκλωνόμαστε από δεκάδες γλυκά κι επιδόρπια: τούρτες, πληθωρικά γλυκά με σοκολάτα, κορμοί με κάστανο, τάρτες, και η λίστα δεν έχει τελειωμό… Πώς όμως εμπλέκεται ο καφές με όλα αυτά;

Πέραν του γεγονότος πως ο καφές ταιριάζει υπέροχα με κάθε είδους γλυκό, υπάρχουν και τα γλυκά που αντλούν τη γεύση τους από τον ίδιο τον καφέ. Χωρίς να παραγνωρίζουμε τα παραδοσιακά Ιταλικά γλυκά με άρωμα καφέ, όπως είναι το τιραμισού, μια όμορφη γιορτινή πρόταση, νόστιμη όσο και εντυπωσιακή, είναι τα μπισκότα καφέ – και μάλιστα, τα μπισκότα που έχουν σχήμα κόκκου καφέ!

Απλά στην κατασκευή τους, χωρίς να απαιτούν δύσκολα ή δυσεύρετα υλικά και ικανότητες ζαχαροπλάστη, τα μπισκότα – κόκκοι καφέ είναι ένα πρώτης τάξης κέρασμα για όσους έχουν μπουχτίσει από τα «υπερβολικά» γλυκά των ημερών.  Η εντυπωσιακή τους εμφάνιση τα καθιστά ιδανικά για ένα χειροποίητο δώρο, σε μια επίσκεψη, ένα κάλεσμα ή μια συμμετοχή σε ένα φιλικό τραπέζι.

 

Τι χρειαζόμαστε για τα μπισκότα – κόκκους καφέ;

  • 90 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 85 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 1 κρόκο αυγού
  • 1 κουταλιά της σούπα στιγμαίο καφέ
  • 160 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 20 γραμμάρια κακάο

Πώς ετοιμάζουμε τα μπισκότα – κόκκους καφέ;

  • Χτυπάμε στο μίξερ, σε χαμηλή ταχύτητα, το βούτυρο και τη ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε τον κρόκο αυγού και τον καφέ, διαλυμένο σε ελάχιστο νερό.
  • Προσθέτουμε το κακάο και συνεχίζουμε το χτύπημα , μέχρι να ομογενοποιηθούν εντελώς τα υλικά
  • Παίρνουμε στα χέρια μας ένα κομμάτι ζύμης δύο εκατοστών, και το πλάθουμε σε οβάλ σχήμα. Με μια οδοντογλυφίδα, χαράσουμε στη μέση ώστε να δώσουμε το σχήμα του κόκκου του καφέ
  • Ψήνουμε για δεκαπέντε λεπτά περίπου σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο, στον αέρα.

 

Συμβουλές για εντυπωσιακά μπισκότα – κόκκους καφέ

  • Χρησιμοποιούμε στιγμιαίο καφέ, για εντονότερη γεύση, μπορούμε να πειραματιστούμε και με espresso ή καφέ φίλτρου, με διαφορετικά αποτελέσματα.
  • Με μισή κουταλιά της σούπας αλεσμένο καφέ μέσα στη ζύμη, μπορούμε να δώσουμε στα μπισκότα μας έναν crunchy χαρακτήρα.
  • Καλό είναι τα παιδιά να μείνουν μακριά από τα μπισκότα, μιας και περιέχουν καφεΐνη.
  • Παραβλέποντας τον καφέ, φτιάχνουμε απλά σοκολατένια μπισκότα, που θα ξετρελάνουν και τους μικρούς μας φίλους.
  • Για να πετύχουμε το ιδανικό σχήμα, θα χρειαστούμε λίγη εξάσκηση – είναι απόλυτα φυσιολογικό η πρώτη φουρνιά μας να μην είναι, ίσως, τόσο ευπαρουσίαστη, όμως θα είναι σίγουρα νόστιμη.
  • Πλάθουμε τα μπισκότα μας μικρά, καθώς όσο μεγαλύτερα είναι, τόσο λιγότερο θα θυμίζουν κόκκους καφέ, το οποίο αποτελεί και τον στόχο μας.

 

 

Στο φαγητό λένε, η μισή απόλαυση βρίσκεται στην όμορφη εμφάνιση. Με τα γιορτινά μπισκότα κόκκους καφέ, είναι σίγουρο πως θα κλέψετε τις εντυπώσεις, όπου κι αν τα προσφέρετε! Καλή Χρονιά!

Κατεβάστε την συνταγή σε πρακτικό αρχείο pdf ή τυπώστε τη, πατώντας εδώ