ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για αγορές άνω των 69 €
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 210 88 10 717
0

Cocktail Tiramisu, παγωμένη & κρεμώδης απόλαυση

01/07/2024
από coffees.gr

Φέτος το καλοκαίρι, ετοιμάζουμε Τιραμισού… να το πιεις στο ποτήρι.

To Τιραμισού δε χρειάζεται συστάσεις, καθώς είναι ίσως το πιο δημοφιλές και αγαπημένο Ιταλικό επιδόρπιο στον κόσμο, αλλά και το σχεδόν απαραίτητο κλείσιμο κάθε δείπνου σε Ιταλικό εστιατόριο. Συνδιάζοντας την αφράτη κρέμα με μασκαρπόνε, το kick του δυνατού espresso, μια ιδέα από κρασί, μπισκότα και πικρό κακάο, το Τιραμισού δεν είναι απλά ένα επιδόρπιο, αλλά έχει δανείσει τη γεύση του σε δεκάδες επιδόρπια, από κρέπες και κέικ, μέχρι cheesecake, παγωτά και ροφήματα. Γιατί όχι, λοιπόν, και σε cocktail;

Το Τιραμισού Cocktail τα έχει όλα: espresso και κρασί μαρσάλα, λικέρ καφέ και λικέρ σοκολάτας για το alcohol twist, μασκαρπόνε για απολαυστική κρεμώδη αίσθηση, bitters σοκολάτας για λεπτές γευστικές νότες και τριμμένο μπισκότο που απογειώνει την απόλαυση. Δοκιμάστε το!

 

Τι χρειαζόμαστε για το Tiramisu Cocktail;

  • 45 ml Espresso, κρύο
  • 20 ml Λικέρ Καφέ
  • 20 ml Κρασί Μαρσάλα
  • 15 ml Λικέρ Crème De Cacao
  • 15 ml Σιρόπι Ζάχαρης
  • 1 κουταλιά της σούπας μασκαρπόνε
  • 2 δόσεις Bitters Σοκολάτας

 

 

Πως ετοιμάζουμε το Tiramisu Cocktail;

  • Χτυπάμε όλα τα υλικά πολύ δυνατά σε σέικερ με πάγο.
  • Σουρώνουμε πολύ καλά σε ευρύχωρο, παγωμένο ποτήρι
  • Σερβίρουμε με καλά τριμμένο μπισκότο

 

Συμβουλές για απολαυστικά, παγωμένα Tiramisu Cocktails

  • Προκειμένου το ρόφημα μας να αποκτήσει πλούσια, κρεμώδη υφή αλλά ταυτόχρονα να μπορεί να πίνεται ευχάριστα, πρέπει να χτυπήσουμε στο σέικερ πάρα πολύ καλά και να σουρώσουμε το μείγμα επιμελώς.
  • Αντί για Crème De Cacao, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο κρεμώδες λικέρ σοκολάτας έχουμε διαθέσιμο
  • Το κρασί Μαρσάλα είναι συστατικό της παραδοσιακής συνταγής του Τιραμισού και θα ήταν καλό να μην το παραλείψουμε. Ωστόσο, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λίγο κόκκινο βερμούτ αν δεν έχουμε διαθέσιμο Μαρσάλα ή και να το παραλείψουμε, όμως στη δεύτερη περίπτωση το αποτέλεσμα είναι γευστικά κατώτερο.
  • Χρησιμοποιούμε έτοιμο σιρόπι ζάχαρης / γλυκόζης ή ετοιμάζουμε σπιτικό, με αναλογία 1:1
  • Αν δεν εχουμε bitters σοκολάτας, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάποιος σιρόπι, αλλά τα bitters θα απογειώσουν πραγματικά το cocktail.
  • Χρησιμοποιούμε έναν espresso με έντονο σώμα (ιδανικά, με κάποια σεβαστή περιεκτικότητα σε Robusta) προκειμένου να μη «χαθεί» η γεύση του καφέ από το cocktail μας.
  • Απολαμβάνουμε υπεύθυνα και δεν οδηγούμε ποτέ υπό την επήρεια αλκοόλ 

 

Σκέφτεστε ακόμα κάτι καλύτερο από την κρεμώδη απόλαυση ενός παγωμένου cocktail Tiramisu;