ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για αγορές άνω των 69 €
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 210 88 10 717
0

Christmas Apple Coffee: espresso με αρώματα λαχταριστής μηλόπιτας

19/12/2019
από coffees.gr

Τα αρώματα του δημοφιλέστερου χειμωνιάτικου επιδορπίου σε ένα απολαυστικό ρόφημα καφέ.

Χωρίς αμφιβολία, το μήλο είναι το φρούτο το οποίο πρωταγωνιστεί στις γεύσεις του χειμώνα. Τα γλυκά που βασίζονται στα μήλα είναι ίσως ο ευκολότερος και νοστιμότερος τρόπος να απολαύσουμε το κατεξοχήν χειμωνιάτικο φρούτο – από τα απλά ψητά μήλα με σιρόπι, μέχρι το γλυκό του κουταλιού φιρίκι σε ένα από τα πλέον αγαπημένα γλυκά, τη μηλόπιτα!

Αν και στην Ελλάδα είναι αγαπητή, η δημοφηλία της δε μπορεί να συγκριθεί με την αντίστοιχη που απολαμβάνει σε πολλές δυτικές χώρες. Αν κάποιος ήθελε να κωδικοποιήσει τα αρώματα της μηλόπιτας, θα έπρεπε να αναφέρει οπωσδήποτε το ψημένο μήλο, την κανέλα, την καραμέλα, τη σαντιγί και ενδεχομένως μερικά ακόμα μπαχαρικά. Τι θα συνέβαινε όμως αν καταφέρναμε να παντρέψουμε αυτά τα αρώματα με τον καφέ;

O Apple Coffee είναι μια Χριστουγεννιάτικη σπεσιαλιτέ που μας έρχεται από την Αμερική και οποία συνδυάζει με επιτυχία τα αρώματα της μηλόπιτας με τον δυνατό espresso. Οπωσδήποτε, δεν είναι ένας καφές για κάθε μέρα, αλλά μια ενδιαφέρουσα συνταγή σύμφωνη με το γιορτινό κλίμα και τις γεύσεις των Χριστουγέννων.

Σίγουρα, ο συνδυασμός μπορεί σε αρκετούς να φαίνεται περίεργος – όμως, μια δοκιμή μπορεί να πείσει και τον πλέον δύσπιστο, ενώ η εύκολη παρασκευή της συνταγής και τα υπέροχα αρώματα με τα οποία θα πλημμυρίσει η κουζίνα δεν αφήνουν περιθώριο για δισταγμούς.

 

Τι χρειαζόμαστε για τον Christmas Apple Coffee;

  • 40 γραμμάρια πουρέ ψημένου μήλου
  • 20 ml σιρόπι καραμέλας
  • Έναν μονό espresso (περίπου 30 ml)
  • Μία πρέζα κανέλα
  • 100 ml γάλα
  • Σαντιγί

 

Πώς ετοιμάζουμε τον Christmas Apple Coffee;

  • Αλέθουμε το ψημένο μήλο σε πουρέ
  • Ζεσταίνουμε ελαφρά τον πουρέ, προσθέτοντας το σιρόπι καραμέλας και την κανέλα
  • Τοποθετούμε το μείγμα σε μεγάλο γυάλινο ποτήρι και προσθέτουμε ζεστό γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς
  • Προσθέτουμε τον espresso
  • Σερβίρουμε με σαντιγί και λίγη κανέλα ακόμα, με ένα καλαμάκι Milkshake

 

Συμβουλές για νόστιμους Christmas Apple Coffee

  • Το κατεξοχήν μπαχαρικό της μηλόπιτας είναι η κανέλα, που πρέπει να δίνει το γενικότερο τόνο στο ρόφημα, ωστόσο μπορούμε να προσθέσουμε και μια ιδέα τζίντζερ ή μοσχοκάρυδο, που άλλωστε χρησιμοποιούνται στις παρασκευές με μήλα
  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμο, ειδικό σιρόπι για καφέ, που διαλύεται εύκολα σε ζεστά και κρύα ροφήματα
  • Για τον πουρέ μήλου, καθαρίζουμε δυο-τρία μήλα, και τα ψήνουμε στο φούρνο, στον αέρα για μερικά λεπτά, μέχρι να δούμε ότι μαλάκωσαν. Κατόπιν, τα καθαρίζουμε προσεκτικά από κουκούτσια και τα αλέθουμε στον πολυκόφτη
  • Χρησιμοποιούμε 100% Arabica, πλούσιο σε αρώματα καφέ, και αν επιθυμούμε εντονότερη γεύση, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε διπλό espresso
  • Το ρόφημα μας δε χρειάζεται ζάχαρη, καθώς για τη γλυκύτητά του φροντίζουν τα ψητά μήλα, αλλά και το σιρόπι καραμέλας.
  • Χωρίς καφέ, φτιάχνουμε μια φιλική προς τα παιδιά εκδοχή του ροφήματος, που θα τα ενθουσιάσει.
  • Αν θέλουμε ακόμη μεγαλύτερη έκρηξη γεύσης, μπορούμε να προσθέσουμε μισό σφηνάκι ουίσκι ή μπράντυ.
  • Προσοχή στις θερμίδες – τέτοιου είδους ροφήματα είναι καλό να τα απολαμβάνουμε τις γιορτινές ημέρες, που είμαστε πιο δεκτικοί σε παρασπονδίες, και όχι ως καθημερινή συνήθεια.

 

Μελομακάρονα, κουραμπιέδες, δίπλες, σοκολατάκια… τα γλυκά των Χριστουγέννων δεν έχουν τελειωμό – όμως κρατήστε θέση και για μερικές γουλιές Christmas Apple Coffee, που θα γεμίσει το σπίτι με αρώματα μηλόπιτας και καλού καφέ.

 

 

Κατεβάστε την συνταγή σε πρακτικό αρχείο pdf ή τυπώστε τη, πατώντας εδώ