ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για αγορές άνω των 69 €
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 210 88 10 717
0

Eύκολα και Τραγανά Βραχάκια Σοκολάτας με Καφέ

23/03/2023
από coffees.gr

Ακόμα και το «γλυκό της γιαγιάς» γίνεται νοστιμότερο με λίγο καφέ.

Στα περισσότερα μέρη της Ελλάδας λέγονται «βραχάκια», στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις του Βορρά ονομάζονται «ανώμαλα», ενώ σίγουρα δεν υπάρχει κανένας και καμία που να μην τα έχει δοκιμάσει ως κέρασμα από τη θεία του ή τη γιαγιά του. Ο λόγος για τα απλά σπιτικά σοκολατάκια, από λιωμένη κουβερτούρα και σπασμένα αμύγδαλα, ένα σίγουρο κι εύκολο κέρασμα που δεν παλιώνει, όσο χρόνια κι αν περάσουν. Ή μήπως όχι;

Γιατί να μην δώσουμε στα «βραχάκια» μια πιο σύγχρονη αίσθηση, αλλά και μια βαθιά γεύση καφέ; Χρησιμοποιώντας δύο σοκολάτες αντί για την κλασική σκούρα κουβερτούρα, αντικαθιστώντας τα αμύγδαλα με σπασμένους κόκκους καφέ και αρωματίζοντας το όλον με έντονο στιγμιαίο καφέ, μπορούμε να φτιάξουμε βραχάκια σοκολάτας με καφέ που θα μείνουν αξέχαστα σε όποιον τα δοκιμάσει.

 

Tι χρειαζόμαστε για τα Βραχάκια Σοκολάτας με καφέ;

  • 340 γραμμάρια νιφάδες σοκολάτας
  • 2 κουταλιές του γλυκού στιγμιαίου καφέ
  • 100 γραμμάρια κόκκους καφέ
  • 280 γραμμάρια νιφάδες λευκής σοκολάτας.

 

Πως ετοιμάζουμε τα βραχάκια Σοκολάτας με καφέ;

  • Σπάζουμε τους κόκκους καφέ σε χοντρά κομμάτια
  • Σε μπεν μαρι, λιώνουμε τις νιφάδες σοκολάτας
  • Μόλις λιώσουν, προσθέτουμε το στιγμαίο καφέ κι ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη μισή ποσότητα των σπασμένων κόκκων καφέ.
  • Απλώνουμε το μείγμα σε ταψάκι που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
  • Σε μπεν μαρι, λιώνουμε τις νιφάδες λευκής σοκολάτας, και αφού αποσύρουμε, ανακατεύουμε τους υπόλοιπους κόκκους καφέ.
  • Αφού η πρώτη στρώση έχει κρυώσει, απλώνουμε τη δεύτερη και περιμένουμε να κρυώσει κι αυτή.
  • Σπάμε σε ακανόνιστα κομμάτια και σερβίρουμε.

 

Συμβουλές για πεντανόστιμα Βραχάκια Σοκολάτας με καφέ

  • Χρησιμοποιούμε ποιοτικούς κόκκους καφέ, αφού θα τους καταναλώσουμε ως έχουν.
  • Για να σπάσουμε τους κόκκους, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πολυκόφτη. Μερικά διακοπτόμενα χτυπήματα είναι αρκετά για το αποτέλεσμα που θέλουμε.
  • Δεν πιέζουμε παρατεταμένα το κουμπί του πολυκόφτη, γιατί οι κόκκοι του καφέ θα γίνουν σκόνη, αλλά και γιατί η θερμοκρασία από τις μεταλλικές λεπίδες ενδεχομένως να κάνει τον καφέ να πικρίσει.
  • Αν έχουμε φούρνο μικροκυμάτων, μπορούμε να λιώσουμε τις σοκολάτες μας εκεί αντί για μπεν μαρι.
  • Τα βραχάκια διατηρούνται τυλιγμένα σε σελοφάν για αρκετές ημέρες και στο ψυγείο ακόμα περισσότερες.
  • Δεν είναι κατάλληλα για παιδιά, καθώς περιέχουν καφεΐνη, και σε ιδιαίτερα μεγάλη μάλιστα ποσότητα.
  • Η συνταγή είναι προσαρμοσμένη στα οικιακά δεδομένα. Αν κάποιος είναι πιο έμπειρος στη ζαχαροπλαστική, μπορεί να χρησιμοποιήσει θερμόμετρο και χρονόμετρο, για ακριβέστερες κινήσεις που θα δώσουν ακόμα καλύτερη υφή στη σοκολάτα.
  • Οι κόκκοι καφέ δίνουν στα σοκολατάκια έντονη γεύση καφέ αλλά και τραγανό χαρακτήρα, μπορούμε όμως να τα μειώσουμε κατά βούληση, αν δε μας αρέσει το τελικό αποτέλεσμα.

 

Αν έχετε κουβερτούρα και λίγους κόκκους καφέ, ξέρετε τι πρέπει να κάνετε – δε θα πιστεύετε πόσο νόστιμα θα βγουν τα «βραχάκια» σας.