ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για αγορές άνω των 69 €
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 210 88 10 717
0

Captain's Coffee με ρούμι και σαμπούκα για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι

03/12/2021
από coffees.gr

Μια ιδιαίτερη συνταγή με την έγκριση του Istituto Espresso Italiano.

Tο Istituto Espresso Italiano ιδρύθηκε το 1998 και είναι ο θεματοφύλακας της ποιότητας και της παράδοσης του αυθεντικού Ιταλικού espresso.  Είναι ένας από τους σημαντικότερους και επιδραστικότερους θεσμούς στην αγορά του καφέ και συνεργάζεται με εκατοντάδες espresso brands και εταιρείες κατασκευής μηχανών espresso, θέτοντας και ελέγχοντας συγκεκριμένα πρότυπα για τον παραδοσιακό Ιταλικό καφέ.

Παρόλη την επιμονή του στην τήρηση των παραδόσεων και της αυθεντικότητας στον Ιταλικό espresso, το IEI έχει αποδείξει πολλές φορές ότι συμβαδίζει με την εποχή του και δεν φοβάται τους πειραματισμούς. Για τα φετινά χριστούγεννα ζήτησε από διάφορα σημαίνοντα πρόσωπα στο χώρο του Ιταλικού espresso (baristi, brand ambassadors, σεφ ζαχαροπλαστικής, roasters και blenders) από μία συνταγή που να συνδυάζει τον Ιταλικό καφέ με την μαγεία των Χριστουγέννων. Το αποτέλεσμα ήταν μια σειρά εορταστικών συνταγών, από «πειραγμένα» cantucci και panetone μέχρι απροσδόκητους συνδυασμούς espresso tonic και mochas με καυτερή πιπεριά!

Διαλέξαμε μία από αυτές τις συνταγές για να σας παρουσιάσουμε, τον «Captain’s Coffe», δημιούργημα του barista Christian Oliveri, ο οποίος συνδυάζει καφέ Arabica, Sambuca, παλαιωμένο ρούμι, σαντιγί και σιρόπι αλμυρής καραμέλας. Πρόκειται για έναν εορταστικό, comfort  καφέ, ιδανικό για το κλείσιμο του Χριστουγεννιάτικου δείπνου, που ταιριάζει εξαιρετικά με κέικ και επιδόρπια που βασίζονται στην μαύρη σοκολάτα.

 

Τι χρειαζόμαστε για τον Captain’s Coffee;

  • 100ml καφέ φίλτρου
  • 20 ml σαμπούκα
  • 10 ml παλαιωμένο ρούμι
  • Σαντιγί
  • Σιρόπι Αλμυρής καραμέλας

 

Πώς ετοιμάζουμε τον Captain’s Coffee;

  • Εκχυλίζουμε τον καφέ μας σε Siphon, Dripper ή καφετιέρα Pour Over υπολογίζοντας 60gr χοντροαλεσμένου καφέ / λίτρο
  • Ανακατεύουμε απαλά τον καφέ και τα ποτά και τον μοιράζουμε στα ποτήρια
  • Ετοιμάζουμε το σιρόπι αλμυρής καραμέλας (ή εναλλακτικά, ζεσταίνουμε λίγο το έτοιμο σιρόπι μας)
  • Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις τη σαντιγί με το σιρόπι
  • Σερβίρουμε, «καπελώνοντας» κάθε ποτήρι με σαντιγί.

Συμβουλές για τον απόλυτο εορταστικό Captain’s Coffee!

  • Η συνταγή επιτάσσει ένα 100% Arabica χαρμάνι, αρωματικό και γλυκόπιοτο, που θα «δέσει» ιδανικά με τα αρώματα των ποτών.
  • Καταναλώνουμε υπεύθυνα, καθώς ο καφές μας περιέχει δύο δυνατά αλκοολούχα ποτά!
  • Μπορούμε να φτιάξουμε σπιτικό σιρόπι αλμυρής καραμέλας ή να χρησιμοποιήσουμε όσο περίσεψε από την παρασκευή κάποιου επιδορπίου.
  • Για μεγαλύτερη ευκολία, χρησιμοποιούμε έτοιμο σιρόπι καραμέλας.
  • Αν θέλουμε να αντικαταστήσουμε το παλαιωμένο ρούμι, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λίγο ουίσκι ή λιγο μπράντυ, με διαφορετικό όμως γευστικό αποτέλεσμα.

 

Αυτά τα Χριστούγεννα, ο «Καφές του Καπετάνιου» θα κλέψει τις εντυπώσεις στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι – μη ξεχάσετε να αφήσετε ένα ποτηράκι και για τον Άγιο Βασίλη.