Μια ιδιαίτερη συνταγή με την έγκριση του Istituto Espresso Italiano.
Tο Istituto Espresso Italiano ιδρύθηκε το 1998 και είναι ο θεματοφύλακας της ποιότητας και της παράδοσης του αυθεντικού Ιταλικού espresso. Είναι ένας από τους σημαντικότερους και επιδραστικότερους θεσμούς στην αγορά του καφέ και συνεργάζεται με εκατοντάδες espresso brands και εταιρείες κατασκευής μηχανών espresso, θέτοντας και ελέγχοντας συγκεκριμένα πρότυπα για τον παραδοσιακό Ιταλικό καφέ.
Παρόλη την επιμονή του στην τήρηση των παραδόσεων και της αυθεντικότητας στον Ιταλικό espresso, το IEI έχει αποδείξει πολλές φορές ότι συμβαδίζει με την εποχή του και δεν φοβάται τους πειραματισμούς. Για τα φετινά χριστούγεννα ζήτησε από διάφορα σημαίνοντα πρόσωπα στο χώρο του Ιταλικού espresso (baristi, brand ambassadors, σεφ ζαχαροπλαστικής, roasters και blenders) από μία συνταγή που να συνδυάζει τον Ιταλικό καφέ με την μαγεία των Χριστουγέννων. Το αποτέλεσμα ήταν μια σειρά εορταστικών συνταγών, από «πειραγμένα» cantucci και panetone μέχρι απροσδόκητους συνδυασμούς espresso tonic και mochas με καυτερή πιπεριά!
Διαλέξαμε μία από αυτές τις συνταγές για να σας παρουσιάσουμε, τον «Captain’s Coffe», δημιούργημα του barista Christian Oliveri, ο οποίος συνδυάζει καφέ Arabica, Sambuca, παλαιωμένο ρούμι, σαντιγί και σιρόπι αλμυρής καραμέλας. Πρόκειται για έναν εορταστικό, comfort καφέ, ιδανικό για το κλείσιμο του Χριστουγεννιάτικου δείπνου, που ταιριάζει εξαιρετικά με κέικ και επιδόρπια που βασίζονται στην μαύρη σοκολάτα.
Τι χρειαζόμαστε για τον Captain’s Coffee;
Πώς ετοιμάζουμε τον Captain’s Coffee;
Συμβουλές για τον απόλυτο εορταστικό Captain’s Coffee!
Αυτά τα Χριστούγεννα, ο «Καφές του Καπετάνιου» θα κλέψει τις εντυπώσεις στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι – μη ξεχάσετε να αφήσετε ένα ποτηράκι και για τον Άγιο Βασίλη.