Ένας γλυκός, δροσερός καφέ από την Απουλία.
Το Salento είναι μια περιοχή του Ιταλικού Νότου, ακριβώς στο «τακούνι» της Ιταλικής Μπότας. Ανήκει στην περιοχή της Απουλίας και είναι γνωστό για τις μαγευτικές του παραλίες, τα γραφικά του χωριά, τους ελληνόφωνους κατοίκους του (η περιοχή του Salento είναι κομμάτι της πάλαι ποτέ «Μεγάλης Ελλάδας») αλλά και την ιδιαίτερη γαστρονομική του παράδοση. Όπως σε ολόκληρη την Ιταλία, και ιδιαίτερα στον Ιταλικό νότο, η γαστρονομία χαρακτηρίζεται από λιτότητα, αλλά και από έξυπνη χρήση των τοπικών προϊόντων.
Το Salento φημίζεται, μεταξύ άλλων, και για τα εξαιρετικά του αμύγδαλα, και ένα τοπικό ποτό, μεταξύ λικέρ και σιροπιού, που παράγεται από τα συγκεκριμένα αμύγδαλα, το «Latte Di Mandorle», είναι πολύ δημοφιλές σε όλη την Απουλία, και ανήκει στα παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής, με σφραγίδα πιστοποίησης γεωγραφικής ένδειξης και προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης. Οι Σαλεντιάνοι είναι τόσο περήφανοι για τα αμύγδαλά τους, που ο τοπικός τους καφές, ο Caffe Salentina, δε θα μπορούσε παρά να βασίζεται σε αυτό ακριβώς το ποτό!
O Caffe Salentina είναι ένα μανιφέστο απλότητας, Ιταλικής γαστρονομίας και ανάδειξης των τοπικών προϊόντων, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Έρχεται από δύσκολες εποχές και είναι προϊόν των εργατικών ανθρώπων του Ιταλικού Νότου. Σίγουρα, δε θα μας κάνει να ξεχάσουμε τον Freddo Espresso, όπως είναι ένας καλοκαιρινός καφές γεμάτος ιστορία!
Τι χρειαζόμαστε για έναν Caffe Salentina;
Πως ετοιμάζουμε τον Caffe Salentina;
Συμβουλές για απολαυστικούς Caffe Salentina
Το ταξίδι του καφέ δεν τελειώνει ποτέ! Δεν υπάρχει καλύτερη απόδειξη για αυτό, από μια γουλιά από έναν Caffe Salentina, που θα μας μεταφέρει σε δευτερόλεπτα στις υπέροχες ακρογιαλιές, τις ανθισμένες αμυγδαλιές και τους ελαιώνες του Ιταλικού Νότου, κρύβοντας μέσα του την παράδοση, την ιστορία και την κουλτούρα μιας ολόκληρης περιοχής, σε μερικές μόνο γουλιές.