ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για αγορές άνω των 69 €
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 210 88 10 717
0

Café Bombon: ένας «ασιατικός» καφές από την Ισπανία.

21/11/2019
από coffees.gr

Ο καφές ταιριάζει πολύ καλά με το γάλα  - αυτό το παραδέχονται ακόμα και οι φανατικοί του σκέτου καφέ. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για έναν πεντανόστιμο Café Bombon!

O Café Bombon έχει τις ρίζες του στην Βαλένθια της Ισπανίας, όμως σιγά σιγά η φήμη του εξαπλώθηκε και στην υπόλοιπη Ισπανία. Στα ισπανικά, το όνομα του σημαίνει κάτι σαν «ζαχαρωτό από καφέ», και το όνομά του δίνει μια καλή ιδέα για το τι πρέπει να περιμένει κανείς από έναν Café Bombon.

H παρασκευή του είναι ιδιαίτερα απλή και φέρνει στο μυαλό αντίστοιχες συνταγές της Ασιατικής κουλτούρας του καφέ, όπως ο Kopi Susu Panas από την Μαλασία ή ο Κafe Ron από την Ταϊλάνδη, καφέδες δηλαδή που σερβίρονται με γενναίες δόσεις γάλακτος – ο Café Bombon δεν είναι τίποτε άλλο από έναν δυνατό espresso που σερβίρεται με γάλα εβαπορέ, σε αναλογία 1:1. Η βασική διαφορά ανάμεσα στα «ξαδέλφια» του από την Ασία είναι πως ενώ οι Ασιάτες αγαπούν τον καφέ φίλτρου, ο Café Bombon έχει ως βασικό του συστατικό τον espresso.

Στα καφέ της Ισπανίας, ο Café Bombon σερβίρεται σε γυάλινο ποτήρι, για πιο εντυπωσιακό σερβίρισμα. Παραδοσιακά, σε ένα γυάλινο ποτήρι με espresso, ρίχνουμε προσεκτικά το γάλα εβαπορέ, το οποίο βυθίζεται λόγω του βάρους του, δημιουργώντας ένα ποτό με ευδιάκριτες στρώσεις.  Το αποτέλεσμα είναι ένας γλυκόπιοτος καφές, που μετά το ανακάτεμα θυμίζει, λιγότερο ή περισσότερο, καραμέλα – εξ ου και το όνομά του!

Εύκολος στην παρασκευή του, εντυπωσιακός στο σερβίρισμα του κι εύγευστος, ο Café Bombon είναι ιδανικός τόσο για πρωινό, όσο και για τις φορές που θέλουμε έναν καφέ ένα τσικ πιο ελαφρύ και γλυκό – χωρίς να καταφύγουμε σε ζάχαρη και σιρόπια.

 

Τι χρειαζόμαστε για έναν Café Bombon;

  • Έναν διπλό espresso (60 ml)
  • 60 ml γάλα εβαπορέ

 

Πως ετοιμάζουμε τον Cafe Bombon;

  • Σε ένα γυάλινο ποτήρι, τοποθετούμε τον διπλό espresso
  • Ρίχνουμε προσεκτικά το εβαπορέ γάλα, ώστε να πέσει στον πάτο του ποτηριού, δημιουργώντας στρώσεις
  • Σερβίρουμε, προαιρετικά, με λίγη σαντιγί.

 

Συμβουλές για απολαυστικό Café Bombon

  • Προτιμούμε χαρμάνια πλούσια σε Robusta, ώστε να διατηρεί ο καφές του σώμα του και μετά την προσθήκη του γάλακτος.
  • Αν θέλουμε τον καφέ μας περισσότερο γλυκό, μπορούμε να προσθέσουμε ζαχαρούχο γάλα αντί για απλό εβαπορέ.
  • Η σαντιγί είναι προαιρετική και μακριά από την αυθεντική παρασκευή. Προσθέτουμε με φειδώ, λαμβάνοντας υπόψιν τις θερμίδες.
  • Η δημιουργία των στρώσεων θέλει λίγη εξάσκηση, προκειμένου να πετύχουμε το σερβίρισμα του Café Bombon όπως πρέπει να είναι.
  • Σερβίρουμε με ένα μακρύ κουταλάκι, καθώς ο καφές χρειάζεται ανάδευση πριν καταναλωθεί, για να ανακατευτούν σωστά τα υλικά.

Την επόμενη φορά που θα λαχταρήσουμε έναν καφέ πλούσιο σε γάλα, αντί για έναν ακόμη latte ή cappuccino, μπορούμε να πάμε ένα ταξίδι – αστραπή ως της Βαλένθια, με έναν καφέ Bombon. Ο κόσμος του καφέ μας δίνει αμέτρητες επιλογές!